reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Właściwie to trochę się obawilismy, że ksiądz będzie robił nam jakiś problem ale teraz widzimy ze gorszy problem był ze znalezieniem chrzestnego bo dwie osoby z bliskiej rodziny odmówiły, pomimo tego, że nie było jakichś przeciwwskazań względem kościoła 😉. Z jednej strony doceniamy ich szczerość a z drugiej poczuliśmy się trochę dziwnie 😅😉

Moja siostra w trakcie karmienia zrezygnowała z mleka krowiego bo mały miał wysypkę i piła mleko kozie i wtedy było ok a tak to tez miał ciągle jakąś wysypke.
U nas do pierwszego dziecka nie ma dużego problemu, bo bierzemy moją siostrę i brata od narzeczony o ile się zgodzi, bo oni nie chodzą do kościoła i nie chrzcili swojego synka więc zibaczymy, wtedy będzie kłopot.
No ja i tak mleka nie pije na razie, jedynie jem serek naturalny, jajka i ser żółty, a tam w sumie mleko krowie 🙈
Ja też bym się zdziwiła jakby mi ktoś odmówił ale mój ksiądz jak byliśmy na spotkaniu z chrzestnymi przed chrztem powiedział że nie powinno się mieć dużo chrzesniaków tzn. 3 to już dużo. To jest obowiązek wydatek i kiedyś było tak że w razie śmierci rodziców to chrzestni przejmują obowiązki i żadnym wstydem jest odmówić. I jak tak sobie przemyślałam to faktycznie godząc się bierzemy na siebie sporo same wydatki i prezenty to kosztowne i może osoby z Twojej rodziny mają już chrzesniaków i stwierdzili ze im wystarczy 🙂
A kto powiedział, że bycie chrzestnym to wydatek? Dla mnie właśnie to jest dziwne, że założyło się, że chrzestny powinien jeździć co miesiąc z prezentami i wydawać pieniądze... Dla mnie bycie chrzestnym to przede wszystkim bycie bliską osobą dla tego dziecka i w razie śmierci rodziców zainteresować się, pomóc, dbać itp. Ja mojej siostrze powiedziałam, że nie jest zobowiązana do wydatków, kupowania prezentów nie wiadomo jakich itp. Ma być po prostu dobrą ciocią i matką chrzestną dla mojej córki, bo to oto w tym chodzi, to jest najważniejsze. Ja jestem chrzestną dla mojej 7 letniej siostry i dzisiaj zostałam poproszona przez mojego kuzyna bym została chrzestną dla ich córeczki i się zgodziłam, bo dla mnie to coś naprawdę miłego i wyjątkowego. I też powiedzieli mi na wstępie, że nie jestem zobowiązana do żadnych prezentów i wydatków, że im po porostu będzie miło jak zostanę chrzestna, bo wiedzą jakie mam dobre podejście do dzieci i wgl jak uwielbiam dzieci 😉 Także jak ktoś bierze chrzestnych z powodu tego, że mają pieniądze i dla prezentów to dla mnie jest to straszne...
Dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć rozszerzać dietę swoim dzieciaczkom ? Ja myśle że jak młoda skończy te 4 miesiące to podam jej już pierwszą marchewkę
Planowałam po skończeniu 6 Msc, ale może po 5 Msc dam jej tylko skosztować łyżeczkę jakiegoś warzywka 😉

reklama
U nas do pierwszego dziecka nie ma dużego problemu, bo bierzemy moją siostrę i brata od narzeczony o ile się zgodzi, bo oni nie chodzą do kościoła i nie chrzcili swojego synka więc zibaczymy, wtedy będzie kłopot.
No ja i tak mleka nie pije na razie, jedynie jem serek naturalny, jajka i ser żółty, a tam w sumie mleko krowie 🙈

A kto powiedział, że bycie chrzestnym to wydatek? Dla mnie właśnie to jest dziwne, że założyło się, że chrzestny powinien jeździć co miesiąc z prezentami i wydawać pieniądze... Dla mnie bycie chrzestnym to przede wszystkim bycie bliską osobą dla tego dziecka i w razie śmierci rodziców zainteresować się, pomóc, dbać itp. Ja mojej siostrze powiedziałam, że nie jest zobowiązana do wydatków, kupowania prezentów nie wiadomo jakich itp. Ma być po prostu dobrą ciocią i matką chrzestną dla mojej córki, bo to oto w tym chodzi, to jest najważniejsze. Ja jestem chrzestną dla mojej 7 letniej siostry i dzisiaj zostałam poproszona przez mojego kuzyna bym została chrzestną dla ich córeczki i się zgodziłam, bo dla mnie to coś naprawdę miłego i wyjątkowego. I też powiedzieli mi na wstępie, że nie jestem zobowiązana do żadnych prezentów i wydatków, że im po porostu będzie miło jak zostanę chrzestna, bo wiedzą jakie mam dobre podejście do dzieci i wgl jak uwielbiam dzieci 😉 Także jak ktoś bierze chrzestnych z powodu tego, że mają pieniądze i dla prezentów to dla mnie jest to straszne...

Planowałam po skończeniu 6 Msc, ale może po 5 Msc dam jej tylko skosztować łyżeczkę jakiegoś warzywka 😉
Są urodziny chrzest Komunia potem wesele i jest to wydatek u mnie zawsze kupuje się prezenty bo dzieci na to czekają (wszystkie dzieci) . Nie mowie o prezentach co odwiedziny ale same imprezy sporo kosztują i masz teraz 10 chrzesniaków i śluby 😄i co dasz po 100 zł? No nie i ja o takich wydatkach mowie 🙂

Są urodziny chrzest Komunia potem wesele i jest to wydatek u mnie zawsze kupuje się prezenty bo dzieci na to czekają (wszystkie dzieci) . Nie mowie o prezentach co odwiedziny ale same imprezy sporo kosztują i masz teraz 10 chrzesniaków i śluby 😄i co dasz po 100 zł? No nie i ja o takich wydatkach mowie 🙂
No niby tak ale to są okazje w dużych odstępach czasu na szczęście, więc da radę odłożyć i się tego tak nie odczuwa. No nie mówię o 10 chrzasniakach bo to to już naprawdę byłby kosmos i wydatek choćby na urodziny do każdego 😅 ale jak się ma 2-3 to jeszcze ujdzie 😝

Pytanie dla dziewczyn które karmią piersią,czy Wy też jesteście takie mega głodne przez to karmienie? Bo ja to jem tak dużo jak nigdy, przed ciąża i w ciąży tyle nie jadłam 🙈 no i strasznie pić się chcę. No wiadomo, że dziecko ściąga ze mnie podczas karmienia, dlatego tak jest 😁

Pytanie dla dziewczyn które karmią piersią,czy Wy też jesteście takie mega głodne przez to karmienie? Bo ja to jem tak dużo jak nigdy, przed ciąża i w ciąży tyle nie jadłam 🙈 no i strasznie pić się chcę. No wiadomo, że dziecko ściąga ze mnie podczas karmienia, dlatego tak jest 😁

Nic nie mow .. zjem i już głodna jestem i tak w kółko. A pić czasem nie ma kiedy kurcze.

Dziewczyny a czy waszym dzieciom już zmienił się kolor oczu? Mój ma dalej niebieskie i tak się zastanawiam czy takie mu zostaną, chociaż my obydwoje mamy brązowe oczy, choć niby po dziadkach można odziedziczyć kolor oczu 🤔

Ja już pamiętałam po pierwszej ciąży, że przez pierwsze pół roku byłam wiecznie głodna i wiecznie chciało mi się pić. Więc teraz jestem obstawiona jedzeniem i piciem, do każdego karmienia pije przynajmniej 400-500ml wody (mam bidon zawszepod ręką) i już wszyscy są nauczeni, że jak karmie to mają mi podać szklankę z wodą 😂

Dziewczyny a czy waszym dzieciom już zmienił się kolor oczu? Mój ma dalej niebieskie i tak się zastanawiam czy takie mu zostaną, chociaż my obydwoje mamy brązowe oczy, choć niby po dziadkach można odziedziczyć kolor oczu 🤔
6-9 ms bo pytałam pediatry ale mamę mi mówiła, że u mnie się zmieniły ok 1.5 roku 😂 😂 😂 że matki takie rzeczy pamiętają to ja sama w szoku jestem.

Nic nie mow .. zjem i już głodna jestem i tak w kółko. A pić czasem nie ma kiedy kurcze.
Ja też muszę zacząć więcej pić, bo też nie ma kiedy i zapominam, a jak już sobie przypomnę, bo mnie suszy to potrafię dwie szklanki naraz wypić 😅 Ale z tym jedzeniem to jestem normalnie w szoku, mój narzeczony to tak samo się dziwi i się śmieje ze mnie 🤣
Ja już pamiętałam po pierwszej ciąży, że przez pierwsze pół roku byłam wiecznie głodna i wiecznie chciało mi się pić. Więc teraz jestem obstawiona jedzeniem i piciem, do każdego karmienia pije przynajmniej 400-500ml wody (mam bidon zawszepod ręką) i już wszyscy są nauczeni, że jak karmie to mają mi podać szklankę z wodą 😂
Hahaha, mój facet tak samo wie, że jak go proszę o picie w trakcie karmienia to nie bez powodu i musi mi przynieść bo mam suszę wtedy jak nie wiem 🤣

reklama
Hmm, moja od początku ma niebieskke i teraz ten kolor jej się pogłębił i podejrzewam, że na bank już jej takie zostaną, bo my oboje mamy niebieskie oczy, moja mama i teściowa też niebieskie także cudownie, niech zostaną niebieskie 😍

Do góry