reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny mogę dołączyć? W piątek zrobiłam betę i wyszedł wynik pozytywny, wielkość bety będę znała dopiero w poniedziałek. Okres powinnam dostać dzisiaj lub jutro, a test robiony popołudniu w środę wychodził pozytywny dlatego poszłam na betę. Termin z OM wychodzi mi 22 marzec. Troszkę o sobie napisze, mam już 5 letnia córeczkę, od roku z mężem się staraliśmy o drugie dziecko i w końcu się udało, ale jakoś troszkę się boję cieszyć. Z objawów to bolą mnie strasznie piersi i pobolewa w pewnych momentach podbrzusze 😔 mam nadzieję że szczęśliwe dobrniemy do marca ☺️ i będziemy tulić nasze upragnione bobasy 😁

reklama
Mnie zaczynaja... a to nowość bo nawet przed okresem mnie nie bolały... a tu sutki takie wrażliwe ze szok 😀
U mnie to samo sutki to nieraz aż sterczace A wokół sutka te brodawki to aż szczypia jak dotykam no i ciemniejsze są i zylaste. A piersi jako całe odczuwam bardziej w biustonoszu A tak jak są "luźne to nie tylko te suuuuuutkii🤣

Beta raczej ok nawet za duża jak na normy podane tylko że martwi mnie ten brak pęcherzyka.Przyrosty sprawdzałam już trzy razy i są ok.
Ja miałam pozamaciczna, sprawdź progesteron on nie jest takim 100% wyznacznikiem Ale przy cp zazwyczaj jest niski i ja faktycznie taki miałam . Czy masz ból po lewej albo po prawej stronie? Jakieś plamienie? . Może być tak że lekarz miał zły sprzęt jeśli się bardzo denerwujesz możesz pojechać nawet teraz na sor i z podejrzeniem pozamacicznej przyjmą Cię odrazu i przebadaja zrobią ci dokładne usg (mi robili pół godziny ) kilku lekarzy sprawdzalo .

Ja miałam pozamaciczna, sprawdź progesteron on nie jest takim 100% wyznacznikiem Ale przy cp zazwyczaj jest niski i ja faktycznie taki miałam . Czy masz ból po lewej albo po prawej stronie? Jakieś plamienie? . Może być tak że lekarz miał zły sprzęt jeśli się bardzo denerwujesz możesz pojechać nawet teraz na sor i z podejrzeniem pozamacicznej przyjmą Cię odrazu i przebadaja zrobią ci dokładne usg (mi robili pół godziny ) kilku lekarzy sprawdzalo .
Nie mam żadnego bólu tylko jajnik czasami zakluje😕.Plamien też nie mam tylko wiadomo jak lekarz mówi takie rzeczy to jestem przerażona.Czytalam że normy normami ale wiele dziewczyn dopiero miało pęcherzyk w okolicy bety 3000 i staram się tym pocieszać 😔Biore luteinę dopochwowo czy może to wyjść w badaniu jak zrobię proga?

Nie mam żadnego bólu tylko jajnik czasami zakluje😕.Plamien też nie mam tylko wiadomo jak lekarz mówi takie rzeczy to jestem przerażona.Czytalam że normy normami ale wiele dziewczyn dopiero miało pęcherzyk w okolicy bety 3000 i staram się tym pocieszać 😔Biore luteinę dopochwowo czy może to wyjść w badaniu jak zrobię proga?

Nie wiem jak Cię pocieszyć, bo i tak będziesz się zamartwiać, jak to my baby potrafimy, przynajmniej przytulę wirtualnie. :blink:

Hej dziewczyny mogę dołączyć? W piątek zrobiłam betę i wyszedł wynik pozytywny, wielkość bety będę znała dopiero w poniedziałek. Okres powinnam dostać dzisiaj lub jutro, a test robiony popołudniu w środę wychodził pozytywny dlatego poszłam na betę. Termin z OM wychodzi mi 22 marzec. Troszkę o sobie napisze, mam już 5 letnia córeczkę, od roku z mężem się staraliśmy o drugie dziecko i w końcu się udało, ale jakoś troszkę się boję cieszyć. Z objawów to bolą mnie strasznie piersi i pobolewa w pewnych momentach podbrzusze 😔 mam nadzieję że szczęśliwe dobrniemy do marca ☺ i będziemy tulić nasze upragnione bobasy 😁
Witamy i gratuluję

Nie brałam luteiny więc nie wiem czy wpływa na badanie. Owszem są sytuacje że pecherzyk pokazuje się później . Ja pamiętam że przy becie 2700 i braku pęcherzyka zostałam skierowana do szpitala tylko że ja oprócz tego miałam plamienia i pecherzyk znaleźli dopwiro przy becie ponad 3000 Ale byL w jajowodzie... ;(
Ja osobiście nie miałam boli wiec nie wiem jak boli cp .

Jak teraz będzie coś nie tak to się poddaje rezygnuje już całkowicie chociaż ogromnie mi ciężko z tym .
Wiem co czujesz .. pamiętaj że u Ciebie jeszcze nic nie jest potwierdzone.
Ale wiem jak się czujesz pierwsza ciąża u mnie pozamaciczna druga poroniona teraz trzecia i zobaczymy co będzie sam początek początku był trudny , Ale modlę się i liczę na cud. W środę idę na usg zobaczyć czy jest dobrze .

reklama
Powiem wam ze przetestowałam dzisiejszej nocy banany 😀 bo wstaje w nocy do toalety i później zasnąć nie mogę bo Mam mdłości... pół bananka pozarlam w nocy i ładnie zasnęłam... to samo rano😀 i jest oki... narazie chyba to mój sposób 😀lecę jutro po 2 kg bananów 😂

Do góry