reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

w końcu karmię nie głodzę 😍 (chyba Ty mi to pisałaś kiedyś, ostatnio sprzedałam ten tekst neurolog się uśmiała😂)
to chyba przez to niemieckie mleko Holle🤪 a tak na poważnie to daleko mu do nadrobienia jest w 10 centylu (korygowanym) ale neurolog i pediatra mówiły że jest ok.

a jak u Ciebie to wygląda? I jak Dobrusia? wcześniej pisałaś jakieś śmieszne jej powiedzonka może coś nowego wymyśliła?? 🤪
Aktualnie na topie jest temat: mamo, ale ty nie umarniesz, bo ja cię kocham, zamiast "trzeba było" mówi "trzebało" i nie "byłam na placu zabaw" tylko "byłam na placzabawu" 🤣🤣🙈
A Marcelina waży 5425, jest w 67 centylu, więc jest ok. Z wzrostem nie wiem bo jesteśmy przed badaniem bioderek jeszcze.

PS: tak, z tym głodzeniem to ja 😉

reklama
Aktualnie na topie jest temat: mamo, ale ty nie umarniesz, bo ja cię kocham, zamiast "trzeba było" mówi "trzebało" i nie "byłam na placu zabaw" tylko "byłam na placzabawu" 🤣🤣🙈
A Marcelina waży 5425, jest w 67 centylu, więc jest ok. Z wzrostem nie wiem bo jesteśmy przed badaniem bioderek jeszcze.

Ale masz extra, nie no Dobruśka wymiata 😍 no i czyż ona nie jest pocieszna. Fajne są już takie gadające zawsze coś się dzieje i coś nowego😂 napewno się nie nudzisz!
Marcelina 67 centyl o matkoo_O gdzie mój Staśko daaaleko

Jak w spokoju posprzątać a dziecko mogło sobie pospać 😃 ( przepraszam za lustro ale dopiero zaczynam sprzątać 😂) Polecam każdemu chuste, wybawienie.

Moja starsza nienawidziła chusty, fotelika, otulaczy itp. Młody póki co śpi odłożony, najlepiej do wózka i co chwilę go pobujać, chusty jeszcze przy nim nie próbowałam ale chyba mnie zachęciłaś 😁

Pytanie do mam które mają już starsze dzieci. Kiedy wasze dzieciaki miały pierwsze zęby? Moja dostala takiego slinotoku ze masakra i pcha ręce do buzi. Nie chcę mi się wierzyć żeby za niedługo szły zęby.

U nas późno, bo miała 8.5 miesiąca jak wyszedł pierwszy ząb, ale u znajomej w 4 miesiącu. Poza tym nie musi wychodzić ten ząb, może się tylko przemieszczać w dziąsłach i to jest najbardziej bolesne i też wywołuje slinotok

Moja starsza nienawidziła chusty, fotelika, otulaczy itp. Młody póki co śpi odłożony, najlepiej do wózka i co chwilę go pobujać, chusty jeszcze przy nim nie próbowałam ale chyba mnie zachęciłaś 😁

U nas późno, bo miała 8.5 miesiąca jak wyszedł pierwszy ząb, ale u znajomej w 4 miesiącu. Poza tym nie musi wychodzić ten ząb, może się tylko przemieszczać w dziąsłach i to jest najbardziej bolesne i też wywołuje slinotok
Jak ślinotok to u nas jest i marudzenie ale u mnie ma dwa miesiące to raczej nie zęby

Hahaha, zabawna 😂

Ja nigdy nie wiem o co chodzi w tych centylach 😅 Jak się to liczy, ile jest w normie itp.

Ale masz extra, nie no Dobruśka wymiata 😍 no i czyż ona nie jest pocieszna. Fajne są już takie gadające zawsze coś się dzieje i coś nowego😂 napewno się nie nudzisz!
Marcelina 67 centyl o matkoo_O gdzie mój Staśko daaaleko
Mówię Ci, że nadrobi, a poza tym dzieci są różne, mojego szwagra dzieci wszystkie były drobne i szczupłe, a powyrastały, z kolei moje dziewczyny wszystkie jak ludziki Michelin 🤣🤣🤣

Mówię Ci, że nadrobi, a poza tym dzieci są różne, mojego szwagra dzieci wszystkie były drobne i szczupłe, a powyrastały, z kolei moje dziewczyny wszystkie jak ludziki Michelin 🤣🤣🤣
Dokładnie nadrobi 😊moja kuzynka miała tez wczesniaka a teraz dorodny chłopak a ona się teraz śmieje, ze się tyle zamartwiala po urodzeniu i po co 😅
Ale wiadomo jak to jest ..... 😉

reklama
W nocy to 40 do 60 minut przy piersi, a w ciągu dnia potrafi zasnąć na 15 min i pobudka chyba że go cały czas bujam w wózku to trochę pośpi 😅Czekam z utęsknieniem aż się wszystko unormuje. Liczę na magiczny 3 miesiąc 😊😁

U nas to samo. Same drzemki 15 min w ciągu dnia, w chuscie mi za to pospać może nawet do 2h.

Do góry