reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Kangurowałam ją i tylko tak zasypiała. Ale w momencie gdy odłożyłam do łóżeczka oczy jak 5zl.
podczas kangurowania skóra -skóra śpi się z dzieckiem inaczej nie ma to sensu. generalnie można kangurowac 24h. jak będzie większe już tej przyjemności nie będzie 😜
jak nie możesz sobie pozwolić a wierzę że to trudne to chustoszenie możesz robić wtedy co chcesz 😉

Ostatnia edycja:
reklama
niezła waga najważniejsze aby rosła zdrowo mój to 2,05 kg przytył od początku a zaczął już 10 tc 😐 cały czas goni wagowo. nenatolog niby mówi że jest mega super i wagowo i w rozwoju 👍 ale jak pomyślę że on dopiero 4 kg waży😞 niektóre takie się rodzą. ona twierdzi że najważniejsze aby się rozwijał dobrze przytyć zdąży aczkolwiek może się okazać że będzie szczupaczek.
6 h 🤪mega dużo, czyli jedno karmienie w nocy Ci wypada 🥰👍
nam pozwolili zwiększyć z 3 do 4h ale i tak czasem pobudka po 2-2.5h- szkoda mi go ale musimy!
Ja też jak musiałam budzić małą w szpitalu na przystawianie cycka co 1,5 h a ona tak smacznie spała to było mi jej starsznie szkoda 😩 w domu jak wróciłyśmy też co 3 h trzeba było ja budzić. A teraz śpi ile chce 😁

podczas kangurowania skóra -skóra śpi się z dzieckiem inaczej nie ma to sensu. generalnie można kangurowac 24h. jak będzie większe już tej przyjemności nie będzie 😜
jak nie możesz sobie pozwolić a wierzę że to trudne to chustoszenie możesz robić wtedy co chcesz 😉

Juz wczoraj chuste zamówiłam ponieważ zaraz w domu nigdzie się nie ruszę

zazdroszczę. Moja cały czas nie spi..
Co kilka dni i my mamy takie dni. Czasami jest tak ze płacze 2-3 godziny pod wieczór a czasami nie śpi cały dzień. Wczoraj wyspała się od 19 do 24 a potem już spac nie chciała ciężko jej było zasnąć nosiliśmy do 1:30 potem wstała o 3 pospala do 5 i koniec spania. Zdarzyły się tez noce ze spała od 21 do 3 i potem znowu spała do 7. Ciężkie są dni jak nie śpi ale to normalne i z czasem się unormuje😜a jej uśmiech wszystko wynagradza🙂

Co kilka dni i my mamy takie dni. Czasami jest tak ze płacze 2-3 godziny pod wieczór a czasami nie śpi cały dzień. Wczoraj wyspała się od 19 do 24 a potem już spac nie chciała ciężko jej było zasnąć nosiliśmy do 1:30 potem wstała o 3 pospala do 5 i koniec spania. Zdarzyły się tez noce ze spała od 21 do 3 i potem znowu spała do 7. Ciężkie są dni jak nie śpi ale to normalne i z czasem się unormuje😜a jej uśmiech wszystko wynagradza🙂

U nas młoda też do 1.30 nie spala z przerwa od 4 do 5 i od 7 nie spala tylko leżała grzecznie. I się okazało że tak grzecznie leżała bo wreszcie zrobiła solidną kupę. Oby dziś miała dobry dzień przez to

Masz rację, trzeba korzystać z tego, bo ten czas na kangurowania minie 😞 Ja tylko jak mogę i mała potrzebuje to na pół leżąco siadam z nią na kanapie i tak sobie śpi na mnie brzuszek do brzuszka, ale normalnie przez ubranie i potrafi tak spać 2h a ja sobie serial oglądam 😀 Ona ogólnie bardzo lubi się przytulać tak brzuszkiem do mnie, bo zawsze gdy ja odbijam to ona mi zasypia 😅 A jak ja odłożę to pobudka. Wgl jest taka, że niestety sama w łóżku nie zaśnie, trzeba nosić 😅 Przy cycku nie raz zasypia, np. dzisiaj w nocy, pobudka 1:30, dałam jej cycka, ja oczywiście zawsze lekko przysypiam i ona zasnęła 😅 A zawsze jest tak, że po karmieniu wstajemy na odbijanie, potem zmiana pieluchy i usypianie, a tu mi odpuściła pierwsza pobudkę 😂

Masz rację, trzeba korzystać z tego, bo ten czas na kangurowania minie 😞 Ja tylko jak mogę i mała potrzebuje to na pół leżąco siadam z nią na kanapie i tak sobie śpi na mnie brzuszek do brzuszka, ale normalnie przez ubranie i potrafi tak spać 2h a ja sobie serial oglądam 😀 Ona ogólnie bardzo lubi się przytulać tak brzuszkiem do mnie, bo zawsze gdy ja odbijam to ona mi zasypia 😅 A jak ja odłożę to pobudka. Wgl jest taka, że niestety sama w łóżku nie zaśnie, trzeba nosić 😅 Przy cycku nie raz zasypia, np. dzisiaj w nocy, pobudka 1:30, dałam jej cycka, ja oczywiście zawsze lekko przysypiam i ona zasnęła 😅 A zawsze jest tak, że po karmieniu wstajemy na odbijanie, potem zmiana pieluchy i usypianie, a tu mi odpuściła pierwsza pobudkę 😂
🥰 przez ubranie też spoko bo bliskość czuje dla takiego maluszka nic lepszego niż mama 🥰
my zaczęliśmy o 3 kimka razem na wyrku a M z boku taki skulony 😂 się boji że zagniecie jakby mi się zsunął😂 teraz znowu na fotelu leżymy i już śpi. teraz kolki, bóle brzuszka itp odpuściły póki co więc to chyba działa a ja głupia w którymś momencie już odpuściłam na rzecz jakiejś farmaceutyki żal 😬

🥰 przez ubranie też spoko bo bliskość czuje dla takiego maluszka nic lepszego niż mama 🥰
my zaczęliśmy o 3 kimka razem na wyrku a M z boku taki skulony 😂 się boji że zagniecie jakby mi się zsunął😂 teraz znowu na fotelu leżymy i już śpi. teraz kolki, bóle brzuszka itp odpuściły póki co więc to chyba działa a ja głupia w którymś momencie już odpuściłam na rzecz jakiejś farmaceutyki żal 😬

Mi się wydaje że moja espumisanu nie toleruje i że po nim jest jeszcze gorzej.

reklama
Do góry