reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A my dzisiaj użyliśmy pierwszy raz smoka.☹️Nie wiem czy dobrze ale od zmiany mleka boje się że mi dziecko pęknie. Rano zjadła 60 ml potem 120 potem 120 a teraz P 17 obudziła się na jedzenie zjadła 90 ,30,30 i jeszcze krzyk był i ciumkanie szukanie butli 😳😳i dałam smoka to dwie godziny cmoka czasami popłacze . Myślicie ze ona chce possać czy głodna jest
my używamy wcześniej mówiłam że nie będę ale używam po tym jak neurolog powiedziała że nie widzi w tym nic złego jeżeli stosujesz się do pewnych zasad nie dawania przed jedzeniem, wyciągania po usnieciu itd a pedi powiedziała że smoczki są przecież dla dzieci więc o co halo🙄
ja oznaki głodu czytam po tym artykule jest fajny podział od wczesnego usnieciu do mega głodu 😂

reklama
my używamy wcześniej mówiłam że nie będę ale używam po tym jak neurolog powiedziała że nie widzi w tym nic złego jeżeli stosujesz się do pewnych zasad nie dawania przed jedzeniem, wyciągania po usnieciu itd a pedi powiedziała że smoczki są przecież dla dzieci więc o co halo🙄
ja oznaki głodu czytam po tym artykule jest fajny podział od wczesnego usnieciu do mega głodu 😂
Moja mała wgl nie chce smoczka, wypluwa go, a już przetestowaliśmy wszystkie oprócz Lovi ( czekamy aż nam przyjdą), nadzieja, że może będzie chciała, ale wątpię, widocznie jest bez smoczkowa 🤪 A przydałoby się jej dać gdy głośno płacze w trakcie przebierania pieluchy albo po kąpieli 😝 Bo tak to nie ma potrzeby jej dawać na szczęście 🙂

Moja mała wgl nie chce smoczka, wypluwa go, a już przetestowaliśmy wszystkie oprócz Lovi ( czekamy aż nam przyjdą), nadzieja, że może będzie chciała, ale wątpię, widocznie jest bez smoczkowa 🤪 A przydałoby się jej dać gdy głośno płacze w trakcie przebierania pieluchy albo po kąpieli 😝 Bo tak to nie ma potrzeby jej dawać na szczęście 🙂
mój wypluwa jak poćlumka dłużej
jak płacze wypróbuj biały szum nie musisz kupować zabawki są na internecie składanki
a z urządzeń gosp domowego to odkurzacz lub suszarka do włosów mówię serio 😂
tylko trzeba pamiętać żeby nie blisko uszu tylko gdzieś w oddali pokoju takie maleństwa mają bardzo dobry słuch tak mi Położna powiedziała 😜
ja używam jak kolysanie, tulenie i smoczek nie działa
a jeszcze Ci powiem śmieszna rzecz przewijak mam niedaleko okna i jak mały się na lewa strone głowke przekręci to Uspokaja go zasłonka serio butelkowa zieleń teraz to już zaczyna sobie z nią gaworzyć komedia 😂 ale przestaje na jej widok płakać!
dzisiaj moje cudo kończy 2 ms😜😍🥰

mój wypluwa jak poćlumka dłużej
jak płacze wypróbuj biały szum nie musisz kupować zabawki są na internecie składanki
a z urządzeń gosp domowego to odkurzacz lub suszarka do włosów mówię serio 😂
tylko trzeba pamiętać żeby nie blisko uszu tylko gdzieś w oddali pokoju takie maleństwa mają bardzo dobry słuch tak mi Położna powiedziała 😜
ja używam jak kolysanie, tulenie i smoczek nie działa
a jeszcze Ci powiem śmieszna rzecz przewijak mam niedaleko okna i jak mały się na lewa strone głowke przekręci to Uspokaja go zasłonka serio butelkowa zieleń teraz to już zaczyna sobie z nią gaworzyć komedia 😂 ale przestaje na jej widok płakać!
dzisiaj moje cudo kończy 2 ms😜😍🥰

U nas tak samo odkurzacz hipnotyzuje strasznie. 😂😂

Jaki duży juz chłopak:-) ❤

Slicznotka❤️❤️❤️Gratulacje Patii😘
Nie za bardzo mam czas żeby czytać, ale czytałam Twój post z, opisem porodu😬😱
Mega ciezki, sama, miałam ciezki może nie aż tak ale też u mnie ordynator jakos tak nacisnął i w końcu mała wyszła, też był problem, tyle że urodzila się 8 dni przed terminem więc nie była przenoszona.
Ja swoje oba, porody uważam za ciężkie i to nie przesadzając, po pierwszym miałam drugi raz mieć cc a wyszło że miałam naturalnym 🙉🙈w każdym razie więcej porodow żadnych nie planuje.

Ja w szpitalu nie mialam za bardzo laktacji, dokarmianie, a, teraz prawie 4 tyg po porodzie i z każdym dniem więcej ssie pierś niż mleka mm, przestawiam ją często do piersi i ona, woli pierś, mimo że mm szybko leci z butli a, pierś ssa i ssa🤷‍♀️
Miala tak któraś z Was że laktacja, się rozkręciła i dziecku wystarczyło mleko z, piersi? Mimo że ponad 3 tyg piła mm i pierś.

Może jeszcze jest za mała bo moja też w ogóle nie chciała a dosłownie wczoraj załapała smoczka i chyba jej się podoba, w środę skończy 4 tygodnie.

reklama
No ja właśnie też mam mega mocno nacięte plus pęknięcie w pochwie i kroczu. Zastanawiam się też czy te ciągnięcie i rwanie w dół nie jest spowodowane wypadającą macicą... Jutro będę dzwonic do ginekologa i może wcześniej będę musiała na wizytę przyjść.
Patii też mam ciągnięcie krocza🙄pocieszę Cie ze powoli moja, u mnie w środę będzie 4 tyg po porodzie.
Z, bonusów naturalnego porodu miała jeszcze nie trzymacie zupełne moczu, sony odbyt, jakis obrzeg gdzie szew.
Połóg do 6 tyg i widzę że coś w tym jest bo ja, prawie 4 tyg po i jest coraz lepiej że wszystkim.

Do góry