reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, ja Was błagam, jak myślcie jak się mogą czuć dziewczyny bez objawów które dziś weszły na forum i przeczytały co piszecie? Czasami się trzeba zastanowić...

Ja znam mnóstwo dziewczyn które czują się znakomicie i mogą góry przenosić więc błagam nie rozwijajmy tej dyskusji bo np ja po przeczytaniu tego rano się mega zestresowałam...

Popieram.

Ja czuję się dobrze a z ciąża jest ok. Wyjechałam z dziećmi na parę dni i urządzamy sobie piesze wycieczki.

Ruch jak najbardziej dla nas wskazany i łagodzi wiele dolegliwości, np.nudnosci jeżeli ktoś ma. Wiadomo tylko że trzrba unikać mocno ryzykownych i kontuzyjnych zajęć.

reklama
Dziewczyny, ja Was błagam, jak myślcie jak się mogą czuć dziewczyny bez objawów które dziś weszły na forum i przeczytały co piszecie? Czasami się trzeba zastanowić...

Ja znam mnóstwo dziewczyn które czują się znakomicie i mogą góry przenosić więc błagam nie rozwijajmy tej dyskusji bo np ja po przeczytaniu tego rano się mega zestresowałam...
Zgadzam się. Jesteśmy tu aby się wspierać a nie straszyć

Popieram.

Ja czuję się dobrze a z ciąża jest ok. Wyjechałam z dziećmi na parę dni i urządzamy sobie piesze wycieczki.

Ruch jak najbardziej dla nas wskazany i łagodzi wiele dolegliwości, np.nudnosci jeżeli ktoś ma. Wiadomo tylko że trzrba unikać mocno ryzykownych i kontuzyjnych zajęć.
Ja właśnie czekam na tą pierwszą wizytę żeby się dopytać czy mogę ćwiczyc [emoji846] dla mnie ruch to mega odstresowanie jak nie mogę się kieliszka wina napić [emoji6]

Bez przesady 🙈

Ale co to znaczy pozostałe? Ja byłam na NFZ u jednego to za tokso musiałam płacić bo mi nie dał bo powiedział że NFZ nie zwraca, przy drugim byłam już u innego ginekologa i on normalnie dawał i mówił że to jest w pakiecie
Byłam na NFZ.
Nezpładnie wypisał tylko skierowanie na morfologię, mocz, glukoze.
Pozostałe odpłatnie. Czyli pewnie wyjdzie 200-250 zł jak ostatnio. Mimo, że przecież byłam na wizycie na fundusz.

W moim przypadku w zdrowych ciążach miałam bardzo silne mdłości, długo i całodobowe. W tych dwóch, które poroniłam w ogóle. Teraz coś zaczynam odczuwać pomału mdłości. Cieszę się, że coś się zaczynać dziać.

Ale co to znaczy pozostałe? Ja byłam na NFZ u jednego to za tokso musiałam płacić bo mi nie dał bo powiedział że NFZ nie zwraca, przy drugim byłam już u innego ginekologa i on normalnie dawał i mówił że to jest w pakiecie
Gdzieś dziewczya wstawiała artykuł, że od 1 lipca wszystkie leki i badania dla ciężarnych są za darmo... Ciekawe czy to weszło?

reklama
Do góry