reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, ja Was błagam, jak myślcie jak się mogą czuć dziewczyny bez objawów które dziś weszły na forum i przeczytały co piszecie? Czasami się trzeba zastanowić...

Ja znam mnóstwo dziewczyn które czują się znakomicie i mogą góry przenosić więc błagam nie rozwijajmy tej dyskusji bo np ja po przeczytaniu tego rano się mega zestresowałam...

Popieram.

Ja czuję się dobrze a z ciąża jest ok. Wyjechałam z dziećmi na parę dni i urządzamy sobie piesze wycieczki.

Ruch jak najbardziej dla nas wskazany i łagodzi wiele dolegliwości, np.nudnosci jeżeli ktoś ma. Wiadomo tylko że trzrba unikać mocno ryzykownych i kontuzyjnych zajęć.

reklama
Dziewczyny, ja Was błagam, jak myślcie jak się mogą czuć dziewczyny bez objawów które dziś weszły na forum i przeczytały co piszecie? Czasami się trzeba zastanowić...

Ja znam mnóstwo dziewczyn które czują się znakomicie i mogą góry przenosić więc błagam nie rozwijajmy tej dyskusji bo np ja po przeczytaniu tego rano się mega zestresowałam...
Zgadzam się. Jesteśmy tu aby się wspierać a nie straszyć

Popieram.

Ja czuję się dobrze a z ciąża jest ok. Wyjechałam z dziećmi na parę dni i urządzamy sobie piesze wycieczki.

Ruch jak najbardziej dla nas wskazany i łagodzi wiele dolegliwości, np.nudnosci jeżeli ktoś ma. Wiadomo tylko że trzrba unikać mocno ryzykownych i kontuzyjnych zajęć.
Ja właśnie czekam na tą pierwszą wizytę żeby się dopytać czy mogę ćwiczyc [emoji846] dla mnie ruch to mega odstresowanie jak nie mogę się kieliszka wina napić [emoji6]

Bez przesady 🙈

Ale co to znaczy pozostałe? Ja byłam na NFZ u jednego to za tokso musiałam płacić bo mi nie dał bo powiedział że NFZ nie zwraca, przy drugim byłam już u innego ginekologa i on normalnie dawał i mówił że to jest w pakiecie
Byłam na NFZ.
Nezpładnie wypisał tylko skierowanie na morfologię, mocz, glukoze.
Pozostałe odpłatnie. Czyli pewnie wyjdzie 200-250 zł jak ostatnio. Mimo, że przecież byłam na wizycie na fundusz.

W moim przypadku w zdrowych ciążach miałam bardzo silne mdłości, długo i całodobowe. W tych dwóch, które poroniłam w ogóle. Teraz coś zaczynam odczuwać pomału mdłości. Cieszę się, że coś się zaczynać dziać.

Ale co to znaczy pozostałe? Ja byłam na NFZ u jednego to za tokso musiałam płacić bo mi nie dał bo powiedział że NFZ nie zwraca, przy drugim byłam już u innego ginekologa i on normalnie dawał i mówił że to jest w pakiecie
Gdzieś dziewczya wstawiała artykuł, że od 1 lipca wszystkie leki i badania dla ciężarnych są za darmo... Ciekawe czy to weszło?

reklama
Do góry