reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To nas tu ile zostalo😱😱😱😱w dwupaku, bardzo mało a dopiero 11marzec🙉😱
No właśnie, kto jeszcze w dwupaku? Bo już tyle urodziło, że nie pamiętam kto jeszcze nierozpakowany 😁
Ja, Nadia, Niedługo mama, agrafka, ktoś jeszcze? 😁
Coś czuję, że Ty będziesz kolejna, bo za tydzień cesarka 😋 No chyba, że u mnie cud się stanie i coś zacznie się dziać, bo bardzo krótka szyjka i mała bardzo nisko, ale jakoś mam przeczucie, że coś się przedłuży. I denerwuje mnie to oczekiwanie, bo ja bym chciała już 😅 Ale wiem, że natura wie co robi 😊

No właśnie, kto jeszcze w dwupaku? Bo już tyle urodziło, że nie pamiętam kto jeszcze nierozpakowany 😁
Ja, Nadia, Niedługo mama, agrafka, ktoś jeszcze? 😁
Coś czuję, że Ty będziesz kolejna, bo za tydzień cesarka 😋 No chyba, że u mnie cud się stanie i coś zacznie się dziać, bo bardzo krótka szyjka i mała bardzo nisko, ale jakoś mam przeczucie, że coś się przedłuży. I denerwuje mnie to oczekiwanie, bo ja bym chciała już 😅 Ale wiem, że natura wie co robi 😊
Ja, teraz jakiś ucisk na odbyt czuje🙈to chyba od jelit,obym nie zaczęła rodzic wczesniej🙉
Bo moja Nadje córkę starsza urodziłam spontan w 37plus 6.
Teraz jestem dziś 38plus 0.
Jutro mam rano ktg u mojej ginekolog.
Masz takie parcia na odbyt? Czy tylko ból jak na, okres?
Pierwszy poród u mnie zaczął się po prostu rano o 5 od odejścia czopu i potem już w szpitalu zostałam, oksytocyna, potem wody poszły noi po 23ej urodziłam.
No ciekawe czy po śpię coś dziś, zastanawiam się czy brać nospe??? Na to parcie na odbyt bo trochę boli😬
Twardnien macicy nawet nie liczę już bo mam sporo🙈, ale u mnie raczej nic nie znacza,
Przez to że mam mieć to cc w środę to nawet nie wiem jak stan szyjki mojej bo nikt dawno nie badal😱robią tylko ktg i usg to to do cc.

Wzięłam nospe bo to chyba od jelit zaparcie, spróbuję zasnąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja, teraz jakiś ucisk na odbyt czuje🙈to chyba od jelit,obym nie zaczęła rodzic wczesniej🙉
Bo moja Nadje córkę starsza urodziłam spontan w 37plus 6.
Teraz jestem dziś 38plus 0.
Jutro mam rano ktg u mojej ginekolog.
Masz takie parcia na odbyt? Czy tylko ból jak na, okres?
Pierwszy poród u mnie zaczął się po prostu rano o 5 od odejścia czopu i potem już w szpitalu zostałam, oksytocyna, potem wody poszły noi po 23ej urodziłam.
No ciekawe czy po śpię coś dziś, zastanawiam się czy brać nospe??? Na to parcie na odbyt bo trochę boli😬
Twardnien macicy nawet nie liczę już bo mam sporo🙈, ale u mnie raczej nic nie znacza,
Przez to że mam mieć to cc w środę to nawet nie wiem jak stan szyjki mojej bo nikt dawno nie badal😱robią tylko ktg i usg to to do cc.

Wzięłam nospe bo to chyba od jelit zaparcie, spróbuję zasnąć.
Wiesz co, ja nie mam takich parć na odbyt, jedynie bardzo delikatne bóle podbrzusza 2-3 razy w ciągu dnia i twardnienia też 2 razy na dzień. Jedynie przez to, że mała jest już bardzo nisko to mocno napiera na pęcherz, krocze, że aż kości trochę kości bolą i czasem właśnie na odbyt, ale to wtedy wiem, że to ona, a tak to nie mam. No ta końcówka już jest najgorsza. Musimy to wytrwać. Ty wiesz przynajmniej, że za tydzień masz rozwiązanie, a ja jeszcze mogę 2 tyg czekać 😭
Dzisiaj ruszyłam częściej z krążeniem biodrami, kilka razy w ciągu dnia. Herbaty z liści malin nie było u nas w dwóch aptekach. Zaraz sobie będę stymulować sutki. W weekend z narzeczonym zrobimy sobie romantyczne wieczory przy świecach, romantycznej muzyczce coś sobie potańczymy, jakąś kąpiel i masaż mi zrobi, żeby pobudzić te hormony 😁

A no to dziwne, bo powinni kontrolować Twoja szyjkę, czy coś się nie dzieje. Czy jakaś infekcja nie jest czy cokolwiek. Najwyżej jutro popros o zbadanie palpacyjne.

Jasne, odpocznij i spróbuj zasnąć, ja też już leżę sobie, ale pewnie zasnę dopiero 00:30 😅

Do góry