reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A dodam jeszcze, że na codzień nie polecam korzystać z chusteczek nawlizanych tylko zwykle duże waciki zmoczyć wodą i tym przemywać pupę, a na wyjścia polecam Waterwipes z Rossmanna. Reszta chusteczek to dla mnie porażka, miały w sobie tyle jakiegoś płynu, że po przejechaniu po skórze dziecka zostawiały po sobie pianę. A najgorsze to chyba były velvet, bo ta piana zostawiała białe smugi na skórze dziecka, więc skończyły jako chusteczki do czyszczenia ramy wozka 😂

reklama
Masz na myśli pieluszki jedno czy wielorazowe?

My korzystamy z jednorazowych, kiedyś nawet myślałam o przejściu na wielorazowe ale jakoś nigdy się nie odważyłam. Jakiś mam wizję, że to wiele pracy dodatkowo ale też pewnie kwestia tego, że nikt w moim otoczeniu z tego nie korzystał więc nie miałam dobrego źródła informacji.
A ty będziesz korzystać z wielorazowek?

My korzystamy z jednorazowych, kiedyś nawet myślałam o przejściu na wielorazowe ale jakoś nigdy się nie odważyłam. Jakiś mam wizję, że to wiele pracy dodatkowo ale też pewnie kwestia tego, że nikt w moim otoczeniu z tego nie korzystał więc nie miałam dobrego źródła informacji.
A ty będziesz korzystać z wielorazowek?
Taki mam plan. Może nie tylko i wyłącznie bo jestem też nowicjuszem i w otoczeniu też nie znam nikogo na wielo a jak komuś mówię to się w czoło puka :D
Ale mam zamiar być na systemie mieszanym, trochę jedno trochę wielo

Myslicie, ze taki kombinezon + pajacyk/spodenki+body i gruby koc/otulacz do fotelika wystarczy na wyjscie ze szpitala w marcu ?

Załączniki

• mis.jpeg
    mis.jpeg
    104,8 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry