reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A, ja, mogę nie jeść od 21do rana i cukier poniżej 140😁ja w dzień jem małymi porcjami ale praktycznie nonstop wychodzi co 2-3h cos😁siedzę obecnie w domu, jem, śpię i wychodzę na, spacery z psem. Ale cóż pandemia🤷‍♀️
Kochana a co tu zrobić, tylko leżeć i jeść 😂 mój pies powoli wygląda jak kulka, bo raz ja coś skubnę a pies dostanie przy okazji 😂

reklama
Witajcie dziewczyny :) Ja dziś po wizycie i do Was z takim pytaniem :) ile ważyły wasze maluszki w brzuszkach w 29tc? Wiem że to sprawa indywidualna :) Mi dziś na wyżycie doktor powiedział że mały jest duży 🙈 ma 1.65kg i wychodzi nam 31tc. Miesiąc temu ważył ok 800 g :) Jak jest u Was? :)

Witajcie dziewczyny :) Ja dziś po wizycie i do Was z takim pytaniem :) ile ważyły wasze maluszki w brzuszkach w 29tc? Wiem że to sprawa indywidualna :) Mi dziś na wyżycie doktor powiedział że mały jest duży 🙈 ma 1.65kg i wychodzi nam 31tc. Miesiąc temu ważył ok 800 g :) Jak jest u Was? :)
Hej ja mam teraz 29 tydzień. I byłam we wtorek na usg i mały ważył 1272. Według usg wychodził nam 28 tydz. Pani doktor mówiła że waga dobra że mam się nie denerwować. W poprzedniej ciąży córka w 28 tyg ważyła już 1422 a miesiąc później ważyła już 4125. Bardzo szybko przybierała wtedy pod koniec ciąży miałam podniesiony cukier i to spowodowało makrosomie płodu. Koniec końca mała urodziła się w 38tyg z waga 4270. I 60cm długa.

Źle napisałam, rano na czczo mialam dziś 86,wczesniej Max 112 ale po lodach wieczornych.
To 86 miałam np. Dziś a wczoraj jadłam o 21ej i potem już nic,spac.
Po posiłkach nie mogę przekroczyć 140,i jeszcze nie przekroczyłam ani raz.
Acha już się wystraszylam:-). Ja też mam nie przekraczać 140. Ale moja gin mi mówiła że na czczo 100 nie przekroczyć a diabetolog że 90. Pilnuje żeby tego 90 nie przekraczać.

Hej ja mam teraz 29 tydzień. I byłam we wtorek na usg i mały ważył 1272. Według usg wychodził nam 28 tydz. Pani doktor mówiła że waga dobra że mam się nie denerwować. W poprzedniej ciąży córka w 28 tyg ważyła już 1422 a miesiąc później ważyła już 4125. Bardzo szybko przybierała wtedy pod koniec ciąży miałam podniesiony cukier i to spowodowało makrosomie płodu. Koniec końca mała urodziła się w 38tyg z waga 4270. I 60cm długa.
Kurcze to mnie nastraszyłaś 😂 Lekarz powiedział że jest duży jak na ten tydzień ale nic nie wspominał że jakoś bardzo za duży 🙈 chociaż na poprzedniej wizycie zaznaczył że jak przyjdziemy następnym razem będzie miał ok 1kg 😁 a tu taka niespodzianka 😁 trochę się boję bo mąż był duży 60cm i 4.3kg 🙈 Sama nie przybrałam dużo od ostatniej wizyty bo 1.5kg a cukrzycy nie mam stwierdzone 🤔

Hej ja mam teraz 29 tydzień. I byłam we wtorek na usg i mały ważył 1272. Według usg wychodził nam 28 tydz. Pani doktor mówiła że waga dobra że mam się nie denerwować. W poprzedniej ciąży córka w 28 tyg ważyła już 1422 a miesiąc później ważyła już 4125. Bardzo szybko przybierała wtedy pod koniec ciąży miałam podniesiony cukier i to spowodowało makrosomie płodu. Koniec końca mała urodziła się w 38tyg z waga 4270. I 60cm
Kurcze to mnie nastraszyłaś 😂 Lekarz powiedział że jest duży jak na ten tydzień ale nic nie wspominał że jakoś bardzo za duży 🙈 chociaż na poprzedniej wizycie zaznaczył że jak przyjdziemy następnym razem będzie miał ok 1kg 😁 a tu taka niespodzianka 😁 trochę się boję bo mąż był duży 60cm i 4.3kg 🙈 Sama nie przybrałam dużo od ostatniej wizyty bo 1.5kg a cukrzycy nie mam stwierdzone 🤔
Też dzis bylam na wizycie (29+1) i mała ma 1400g ( mąż był pulpet i ja też ogólnie miałam prawie 4kg) też nie mam cukrzycy i na chwile obecna tylko 6kg przytyłam. Cały czas pod obserwacją nerki małej zostają bo prawa pozostaje powiększona. Mam tylko nadzieję ze po porodzie się unormuje. I za 2 tyg następna wizyta

Ja wtedy też nie miałam stwierdzonej. Ogólnie też mało przybierałam wtedy po 300 g miesięcznie. Dopiero jak mała z 1422 doszła do 4kg to waga skoczyła. A teraz jak mam stwierdzoną cukrzycę ciążowa i mam dietę to jak narazie waga maluszka ok. Zobaczymy jak będzie dalej. :-).

reklama
Acha już się wystraszylam:-). Ja też mam nie przekraczać 140. Ale moja gin mi mówiła że na czczo 100 nie przekroczyć a diabetolog że 90. Pilnuje żeby tego 90 nie przekraczać.
W Niemczech diabetolog dała mi książeczkę dla ciężarnych z cukrzyca i pisze tłustym drukiem na czczo nie przekraczać 95 a po posiłku 140,ja dziś super cukry 87 na czczo a po posilkach do 110

Do góry