reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie,przed ktorymi pierwsza wizyta. W kupie raźniej;-) A powiedzcie,jak sie dostac do tego zaklętego kręgu,tzn.zamnkiętego forum?

Witam mamusie ;) Chciała i ja się pochwalić ... Będę marcowa mamusią tak mówi lekarza :p termin 27.03.2018 :tak: Cieszę się bardzo ... To moja pierwsza ciąża i troszkę się martwię mam nadzieję że mi troszkę pomożecie ... Całuje mamusie:)

Witam mamusie ;) Chciała i ja się pochwalić ... Będę marcowa mamusią tak mówi lekarza :p termin 27.03.2018 :tak: Cieszę się bardzo ... To moja pierwsza ciąża i troszkę się martwię mam nadzieję że mi troszkę pomożecie ... Całuje mamusie:)

Skoro lekarz tak mówi to musi coś być na rzeczy I nie ma sie co martwic,na pewne rzeczy po prostu nie mamy wpływu.Głowa do góry i bedzie dobrze!

Troszkę mnie przeraziły bóle brzuszka jak ja "ciocie w czerwony Ferrari" ale dziś była druga wizyta pierwsza była 27.07 . I dowiedziałam się że musi lekko pobolec bo rośnie ...

ja z samopoczuciem całkiem nieźle. Chociaż śpiączka bardzo mnie męczy szczególnie rano i tak koło południa zaczyna się druga, a w okolicach 16-tej trzecia. Mdłości mam sporadycznie. Ale czuję się taka wzdęta jakbym się najadła grochu z kapustą . Zapiąć spodnie ciężko a wczoraj jak byłam u babci na grillu w sukience to brzuch jakby 4 miesiąc ciąży był (ale to głownie od tego, że przytyłam na brzuchu w ostatnim roku a teraz jeszcze taka nabrzmiałą jestem ) . Piersi najbardziej bolą mnie po spaniu jak wstaję. Co dziwne nie biegam za często do toalety na siusiu. W poprzednich ciążach było to notoryczne i uciążliwe. Za to focha u mnie teraz można bardzo często spotkać. Wkurza mnie wszystko i często i najchętniej albo bym komuś przyłożyła albo się popłakała.
Wizytę mam dopiero w czwartek 3.08 o 13:00 i to można powiedzieć u przypadkowego lekarza. Moje dwie doktorowe na urlopach a ja chcę potwierdzić na USG moje 2 kreski z testu , bo od soboty jestem nad morzem a chciałabym wiedzieć czy nie mam ciąży pozamacicznej (a taką miałam już). Już się nie mogę doczekać .

Dodatkowo muszę iśc do stomatologa bo okazuje się , że mi plomba się ukruszyła i weszła próchnica. Ale bez znieczulenia to u mnie nie da rady a czytałam , że niby wszystko można na każdym etapie ciąży ale najlepiej w 2 trymestrze, a ja drugi trymestr będę miała pod koniec września.

Witaj, pewnie ze pomożemy ;)

Hej laski [emoji1]napiszcie prywatna wiadomosc do @LizkaELIZKA i ona Was doda do zamknietego forum [emoji4] jesli chcecie.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie pisałam i nie dostałam żadnej odpowiedzi:(

ja z samopoczuciem całkiem nieźle. Chociaż śpiączka bardzo mnie męczy szczególnie rano i tak koło południa zaczyna się druga, a w okolicach 16-tej trzecia. Mdłości mam sporadycznie. Ale czuję się taka wzdęta jakbym się najadła grochu z kapustą . Zapiąć spodnie ciężko a wczoraj jak byłam u babci na grillu w sukience to brzuch jakby 4 miesiąc ciąży był (ale to głownie od tego, że przytyłam na brzuchu w ostatnim roku a teraz jeszcze taka nabrzmiałą jestem ) . Piersi najbardziej bolą mnie po spaniu jak wstaję. Co dziwne nie biegam za często do toalety na siusiu. W poprzednich ciążach było to notoryczne i uciążliwe. Za to focha u mnie teraz można bardzo często spotkać. Wkurza mnie wszystko i często i najchętniej albo bym komuś przyłożyła albo się popłakała.
Wizytę mam dopiero w czwartek 3.08 o 13:00 i to można powiedzieć u przypadkowego lekarza. Moje dwie doktorowe na urlopach a ja chcę potwierdzić na USG moje 2 kreski z testu , bo od soboty jestem nad morzem a chciałabym wiedzieć czy nie mam ciąży pozamacicznej (a taką miałam już). Już się nie mogę doczekać .

Dodatkowo muszę iśc do stomatologa bo okazuje się , że mi plomba się ukruszyła i weszła próchnica. Ale bez znieczulenia to u mnie nie da rady a czytałam , że niby wszystko można na każdym etapie ciąży ale najlepiej w 2 trymestrze, a ja drugi trymestr będę miała pod koniec września.

Ja idę za tydzień do dentysty, będę wtedy 11+3 i mam nadzieję, ze dostanę znieczulenie. Dzień wcześniej mam wizytę, to zapytam ginekologa. KIedyś na początku wątku któraś z dziewczyn pisała, że są specjalne znieczulenia dla kobniet w ciąży, które nie szkodzą maluszkowi. Najlepiej zapytać ginekologa i dentysty. Ja w 9mcy ciąży w duzej klinice stomatologicznej miałam odmówione znieczulenie, mimo iż ginekolog kazał dać...i bądź tu mądry.

reklama
Ja też sie wybieram do dentysty pod koniec miesiąca.Mam nadzieje,ze nic sie nie dzieje i znieczulenie nie bedzie potrzebne.
Jasny gwint,cycki mi juz ze staników wyskakują[emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry