Ja trafilam na super polozne ale tam gdzie chodzisz sa super bierz ktorasMoja koleżanka rodziła z taką prywatna położna i jest bardzo zadowolona. Mówi że bez niej by nie urodzila[emoji6] wiadomo że możesz mieć szczęście i trafić na super położna która będzie miała akurat dyżur ale ja wolę nie ryzykować, zwłaszcza przy pierwszym porodzie więc wykupie sobie
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Doppelcherz mama premium ma 600 tyle ile trzeba brac i chyba jeszcze mama dhaHej dziewczyny ile od wieczora napisaliście, szok...
Witam wszystkie nowe bb mamusie
Co do Wit d u 2 Latków to ja podaję i cebion multi i probiotyk, ale teraz już nie codziennie a jak nam się przypomni...
Ja biorę kwas foliowy ciągle a suplement diety w poprzedniej ciąży gin mi zalecił później dopiero...
Pamiętam że zalecił falvit mama, najczęściej to zalecają zn jest chyba jednym z tanszych.
A ja brałam Ladee Vit, bo miał dużo kwasów DHA.
Ja też jeszcze przed 1sza wizytą jestem, wybieram się w czwartek, to mój 6tc.
Byłam u gin tydzień przed terminem@, z powodu zalenia pęcherza, ale wiadomo wtedy było za wcześnie żeby coś zobaczyć..
Spać mi się chce, może namówię młodą na drzemkę, choć ona już teraz rzadko w dzień śpi...
Miłego dziewczyny.
Napisane na Tiger w aplikacji Forum BabyBoom
Ile placilas?
KikaRika
Moderatorka
Szkoła rodzenia to świetna sprawa, jeśli zlozysz u nich deklarację do poloznej, to wtedy nie płacisz.. U nas jest tak, że jeśli chodzisz z ojcem dziecka to on płaci za zajęcia jakieś 20-30 zł, 2 tematy były darmowe dla ojców, a na niektóre zajęcia, w sensie tematy panów nie wpuszczali
Ogólnie świetna sprawa, można się dowiedzieć ciekawych rzeczy, odświeżyć niektore informacje..
Do porodu możecie wziasc też sobie Doule, jeśli nie chcecie ojca dziecka...
U nas beta kosztuje 17 zł, nie wiem skąd takie wysokie ceny u Was...
Myślę czy się położyć czy zrobić sobie kawę mrozona??
Ogólnie świetna sprawa, można się dowiedzieć ciekawych rzeczy, odświeżyć niektore informacje..
Do porodu możecie wziasc też sobie Doule, jeśli nie chcecie ojca dziecka...
U nas beta kosztuje 17 zł, nie wiem skąd takie wysokie ceny u Was...
Myślę czy się położyć czy zrobić sobie kawę mrozona??
Ja chodzę na nfz, a jak się zdarzy że nie mają terminu mi pasującego to do tej samej lekarki w tej samej przychodni tylko prywatnie. Chodzę do niej czasem tak i czasem tak ale różnicy w podejściu nie zauważyłam.
A czy lekarz pracuję w szpitalu w którym będzie się rodzić to nie wiem czy aż tak istotne. Raz rodziłam tak a raz tak. Oczywiście nie trafiłam w jej dyżur, przyszła do mnie dopiero na obchodzie. Różnicy w podejściu personelu nie było.
A czy lekarz pracuję w szpitalu w którym będzie się rodzić to nie wiem czy aż tak istotne. Raz rodziłam tak a raz tak. Oczywiście nie trafiłam w jej dyżur, przyszła do mnie dopiero na obchodzie. Różnicy w podejściu personelu nie było.
Bananowiec
Zaangażowana w BB
Z tym czy lekarz pracuje w szpitalu to do porodu nie ma większego znaczenia bo przy sn nigdy nie wiadomo kiedy poród wypadnie
Ale ja gdy lezalam w pierwszej ciąży na patologii to widziałam różnice w traktowaniu przez to, ze moja lekarka tam pracowala. Wszystko bez kolejki, na początku nawet dostałam oddzielną sale Poza tym pani doktor zagladala do mnie często. Ale juz gdy rodzilam to akurat byla na urlopie
Teraz juz niestety nie pracuje w spzitalu :/ ale znajomości zostały i ostatnio gdy poronilam to od razu umowila mnie do swojej koleżanki ktora w szpitalu sie mną zajęła.
Ale ja gdy lezalam w pierwszej ciąży na patologii to widziałam różnice w traktowaniu przez to, ze moja lekarka tam pracowala. Wszystko bez kolejki, na początku nawet dostałam oddzielną sale Poza tym pani doktor zagladala do mnie często. Ale juz gdy rodzilam to akurat byla na urlopie
Teraz juz niestety nie pracuje w spzitalu :/ ale znajomości zostały i ostatnio gdy poronilam to od razu umowila mnie do swojej koleżanki ktora w szpitalu sie mną zajęła.
Dziewczyna82
Fanka BB :)
U mnie lekarka też powiedziała żeby do 12 tyg tylko kwas foliowySkąd wy tyle tych leków witamin macie. Mój lekarz chyba jest jakiś inny , bo jak na razie tylko kwas foliowy.
Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
KikaRika
Moderatorka
Kurcze już nie pamiętam, to bylo 3 lata temu... Ale ok 30 zł kosztują, zależy w kt aptece...A teraz pewnie na nowo będę się rozglądać za witaminami i porównywać ich skład..Doppelcherz mama premium ma 600 tyle ile trzeba brac i chyba jeszcze mama dha
Ile placilas?
Ewarut
Ja chodzę do lekarza prywatnie który jest ogólnie wrogiem ordynatora w szpitalu, ale nie mogłam narzekać żadnych nieprzyjemnych komentarzy sytuacji. Także jak dla mnie niema to znaczenia czy lekarz jest prowadzący przy porodzie czy nie.
alunia87
Ja od stycznia chodzę do swojego nowego gina na NFZ i sobie go chwale.Jak zaczęły się problemy w mojej poprzedniej ciąży odrazu dostałam skierowanie do szpitala na podtrzymanie.Jest ordynatorem ginkologi w moim szpitalu gdzie jak szczęście dopisze w marcu urodze.W czerwcu byłam na NFZ na badaniach hormonalnych na które mnie skierował.Jak coś będzie nie tak w tej ciąży na pewno dostane odrazu skierowanie do szpitala.Minus to niestety kolejki i wizytę trzeba jedna po drugiej umawiać.Bo tylko w czwartki przyjmuje.
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama