reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Kochane a dha to od początku czy od drugiego trymestu bierzecie? Zapomniałam wczoraj zapytać. Ja resztę biorę oddzielnie jodid 200 WitD3 2000j folik i magneb6 doraźnie +acard od wczoraj
Mi lekarz DHa zalecił od samego początku w sumie nawet jeszcze w trakcie starań. Raz, że wspomaga endometrium a dwa wspomaga rozwój płodu od samego początku nie tylko w czasie rozwoju mózgu. No i zapobiega poronieniom.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skąd wy tyle tych leków witamin macie. Mój lekarz chyba jest jakiś inny , bo jak na razie tylko kwas foliowy.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Euthyrox i jodid od endo na wysokie tsh.
Później gin już w trakcie starań kazał cały czas brać folik i Wit d3
Teraz w razie bóli no spa (ale nie brałam) magne b6max 2*2 i acard od wczoraj bo miałam przed ciąża nadciśnienie itp.
No i nad tym dha się zastanawiam ale chyba poczekam.

Dziewczyny co do cen to jak dla mnie pieniadze na kruszynke.wydane nie sa wazne. [emoji4] i nie ma sie co spierac.
Ja zanim sie udalo wydalam ponad 5 tys w kilka miesiecy zeby miec jakies szanse na bycie mama wiec juz zadna kwota mnie chyba nie przeraża. [emoji3]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dopiero 10 będę miała wizytę potwierdzającą serduszko.Bo jestem z ostatniego marca.W czwartek może chociaż pęcherzyk zobaczę.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w sb na usg tez mam nadzieje zobaczyc pecherzyk ;) tez z konca marca mam termin. I pewnie po tygodniu powinno byc serducho

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Skąd wy tyle tych leków witamin macie. Mój lekarz chyba jest jakiś inny , bo jak na razie tylko kwas foliowy.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moj tez na poczatku tylko kwas kazal brac i euthyrox bo miałam na poczatku tarczyce ciazowa i pozniej juz do konca sie bierze ciazy
Pozniej od 24 tyg jak szyjka mi sie skracala to musialam brac magnez luteine i duphaston ale tak to nic

Wiesz moze jak ktos miał poronienie to na wszelki wypadek albo jak plamienia czy coś:)
Ok ide bo sie wkrecilam w wasz watek:D
Wszytskiego dobrego wam zycze!!
Zdrowych ślicznych bobasow!!!:)

Ceny badań są przeróżne a ginekolodzy promują,, swoje laboratoria,, poprzednio zapłaciłam chyba 260 teraz mam już grupę krwi ale za to trzeba tsh ft3 i ft4 więc pewnie na jedno wyjdzie

reklama
Trzymam kciuki za wizytujace mamy :)

Też się dzisiaj wybieram. Dopiero o 18:15 mam wizytę. Będzie to moja trzecia wizyta i mam nadzieję, że już u tego lekarza zostanę. Pierwsza wizyta była szybka, na potwierdzenie, więc szłam gdzie było wolne. Druga awaryjna u przypadkowego lekarza również. Tego wybrałam. Byłam u niego raz. Przyjmuje prywatnie dlatego nie chodziłam do niego w pierwszej ciąży. Teraz jednak firma, w której pracuję opłaca mi ubezpieczenie, które obejmuje wizyty ginekologiczne w klinice, w której przyjmuje ten lekarz.
Dziewczyny macie już kartę ciąży? Bo ja nie i zastanawiam się kiedy mi lekarz ją wystawi... Wyniki wszystkich badan (toxo, różyczka, HIV itd) będę mieć dopiero w piątek... Może dopiero po tych wynikach...
Ja już mam karte ciąży, lekarz założył na ostatniej wizycie jak bylo serduszko. Badania mialam robić prywatnie ale poczekalan do wizyty na nfz i zrobie ns fundusz w przyszlym tygodniu :) zawsze to jakas oszczędnośc. Lekarka do której chodzę przyjmuje na nfz i prywatnie, pierwszą wizytę bylam prywatnie bo nie bylo wolnych terminów ale jak sie okazalo ze ciąża to kazala juz w rejestracji umawiac każdą kolejna wizyte na nfz :) i mimo ze ma fundusz to wizyty co 2 tyg i za każdym razem usg, a pod koniec na kazdej wizycie ktg :)

Do góry