reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

aż tak to się nie stresuję. Jutro zrobię badania krwi, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :tak:
Kochana możesz wziąść próbkę kału kota do weterynarza i poprosić o zlecenie badania na toxo i już. Będziesz wiedziała czy jest nosicielem[emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wszystko będzie dobrze, uda się nam [emoji4] ja się przejmuje strasznie toxoplazmoza bo mam kota, zmieniałam kuwete.. tez się boje ale czekam tak do 15.07 żeby testy i usg zrobić...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj byłam u swojego lekarza u też o tej toksoplazmozie mówiłam bo mam kota, a on powiedział ze jak nie jadam tatara i surowego mięsa na mielone nie próbuje to ze będzie dobrze:)

Dziewczyny wszystko będzie dobrze, uda się nam [emoji4] ja się przejmuje strasznie toxoplazmoza bo mam kota, zmieniałam kuwete.. tez się boje ale czekam tak do 15.07 żeby testy i usg zrobić...

Do zmiamy kuwety używaj rękawiczek jednorazowych i później dokładnie umyj ręce i będzie wszystko ok :-)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana nie martw się na zapas:tak:
Powiedziala ta co panikowala, ze jej beta za dobrze przyrasta [emoji12]

Dziewczyny cały dzień robi mi się słabo. Też tak macie? A może to wpływ insuliny?
Mialam tak przez dwa tygodnie a potem przeszlo. Krecilo mi sie w glowie, slabo sie robilo, ciemno przed oczami.

Kochana to wielkie szczęście! Gratulacje [emoji4]mieliście w rodzinie ciąże bliźniacze?

No wlasnie nigdy a mamy nawet rozpisane drzewa genealogiczne naszych rodzin do przelomu 1799-1800 roku.
Ale z tego co czytalam blizniaki jednojajowe to czysty przypadek i nie znane sa powody ich powstawania. Padlo na nas [emoji5]

Surowe mieso i brudne owoce/warzywa to glowne miejsce zarazenia sie toxo.
A co do kuwety to najlepiej jakby ja maz czyscil bo nie powinnac wdychac tez oparow z kuwety. Kot moze i zdrowy ale w kupie to kazda zyjace istota ma rozne bakterie itp. Lepiej tego unikac jesli sie da.

Samym kotkiem sie nie przejmuj a tak jak dziewczyny pisaly, jak sie martwisz to oddaj jego kupe do labu i niech zbadaja czy czegos nie ma.

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Cieszę sie, ze wszystkie jak tu jesteście macie takie zdroworozsadkowe podejście co do tej toxo i kotów. Biedne koty maja wciąż fatalny PR przez te mity o toxo. Nic mnie tak nie smuci jak sytuacja, gdy pojawia sie ciąża/dziecko przez co kot z marszu wylatuje z domu. Sami mamy 4 koty w domu i nigdy w życiu nie oddałabym żadnego z nich, to nasze dzieci i sa przekochane:D sama byłam mega ciekawa swoich wyników na toxo i wyszło mi, ze mam przeciwciała wiec moge byc spokojna. Nie wiem cz zjadłam cos cz kiedyś faktycznie złapałam od jakiegoś kota, choć to naprawdę trudne (mialam w życiu kontakt z naprawdę wieloma, nie tylko moimi) w każdym razie bardzo dobrze i tylko potwierdza sie ze warto miec zwierzęta, bo człowiek sie najzwyczajniej uodparnia. A do tego nie ma lepszego antyddpresanta niż mruczący kot, a najlepiej cztery:D

Mialam taką spine z teściową zeaz tchu mi zabrakło, rece sie trzesly i boli mbie podbrzusze.
Spokojnie. Myśl tylko o tym żeby się uspokoić dla maleństwa. Oddychaj głęboko i próbuj się uspokoić. Ja parę dni temu też miałam kłótnie ale z Moimi rodzicami. Uspokoiłam się tylko z myślą o maleństwie.

Spokojnie. Myśl tylko o tym żeby się uspokoić dla maleństwa. Oddychaj głęboko i próbuj się uspokoić. Ja parę dni temu też miałam kłótnie ale z Moimi rodzicami. Uspokoiłam się tylko z myślą o maleństwie.

W trakcie tej spiny calkowicie zapomnialam ze jestem w ciąży:( bylam wsciekla ze hej. Nie moge patrzec ze spokojem jak drugi ich wnuk dostaje od nich wszystko a moj syn musi na to patrzec. Dzisiaj ide do gina może cos na uspokojenie mi poleci:(

W trakcie tej spiny calkowicie zapomnialam ze jestem w ciąży:( bylam wsciekla ze hej. Nie moge patrzec ze spokojem jak drugi ich wnuk dostaje od nich wszystko a moj syn musi na to patrzec. Dzisiaj ide do gina może cos na uspokojenie mi poleci:(
Niestety tak czasami jest. A znasz powód ich zachowania ? Może mają o coś do was żal, albo tamci mają "gorszą" sytuację finansową?

reklama
Niestety tak czasami jest. A znasz powód ich zachowania ? Może mają o coś do was żal, albo tamci mają "gorszą" sytuację finansową?
Kochana. Ich syn byl zawsze ponad moim mezem, oni jako bracia nawet nie potrafią z sobą rozmawiać. Na finsnse nie narzekają absolutnie. Teście traktują mojego syna, jak zastępczego wnuka. Do syna odzywają się jak tamtego wnuka nie ma, a jak jest to unikają kontaktu. Najlepsze jest to, ze tamten wnuk ma świadomość ze moj syn dla niego jest kumplem nie bratem ciotecznym. A ma już 5 lat.

Do góry