reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

aż tak to się nie stresuję. Jutro zrobię badania krwi, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :tak:
Kochana możesz wziąść próbkę kału kota do weterynarza i poprosić o zlecenie badania na toxo i już. Będziesz wiedziała czy jest nosicielem[emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wszystko będzie dobrze, uda się nam [emoji4] ja się przejmuje strasznie toxoplazmoza bo mam kota, zmieniałam kuwete.. tez się boje ale czekam tak do 15.07 żeby testy i usg zrobić...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj byłam u swojego lekarza u też o tej toksoplazmozie mówiłam bo mam kota, a on powiedział ze jak nie jadam tatara i surowego mięsa na mielone nie próbuje to ze będzie dobrze:)

Dziewczyny wszystko będzie dobrze, uda się nam [emoji4] ja się przejmuje strasznie toxoplazmoza bo mam kota, zmieniałam kuwete.. tez się boje ale czekam tak do 15.07 żeby testy i usg zrobić...

Do zmiamy kuwety używaj rękawiczek jednorazowych i później dokładnie umyj ręce i będzie wszystko ok :-)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana nie martw się na zapas:tak:
Powiedziala ta co panikowala, ze jej beta za dobrze przyrasta [emoji12]

Dziewczyny cały dzień robi mi się słabo. Też tak macie? A może to wpływ insuliny?
Mialam tak przez dwa tygodnie a potem przeszlo. Krecilo mi sie w glowie, slabo sie robilo, ciemno przed oczami.

Kochana to wielkie szczęście! Gratulacje [emoji4]mieliście w rodzinie ciąże bliźniacze?

No wlasnie nigdy a mamy nawet rozpisane drzewa genealogiczne naszych rodzin do przelomu 1799-1800 roku.
Ale z tego co czytalam blizniaki jednojajowe to czysty przypadek i nie znane sa powody ich powstawania. Padlo na nas [emoji5]

Surowe mieso i brudne owoce/warzywa to glowne miejsce zarazenia sie toxo.
A co do kuwety to najlepiej jakby ja maz czyscil bo nie powinnac wdychac tez oparow z kuwety. Kot moze i zdrowy ale w kupie to kazda zyjace istota ma rozne bakterie itp. Lepiej tego unikac jesli sie da.

Samym kotkiem sie nie przejmuj a tak jak dziewczyny pisaly, jak sie martwisz to oddaj jego kupe do labu i niech zbadaja czy czegos nie ma.

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Cieszę sie, ze wszystkie jak tu jesteście macie takie zdroworozsadkowe podejście co do tej toxo i kotów. Biedne koty maja wciąż fatalny PR przez te mity o toxo. Nic mnie tak nie smuci jak sytuacja, gdy pojawia sie ciąża/dziecko przez co kot z marszu wylatuje z domu. Sami mamy 4 koty w domu i nigdy w życiu nie oddałabym żadnego z nich, to nasze dzieci i sa przekochane:D sama byłam mega ciekawa swoich wyników na toxo i wyszło mi, ze mam przeciwciała wiec moge byc spokojna. Nie wiem cz zjadłam cos cz kiedyś faktycznie złapałam od jakiegoś kota, choć to naprawdę trudne (mialam w życiu kontakt z naprawdę wieloma, nie tylko moimi) w każdym razie bardzo dobrze i tylko potwierdza sie ze warto miec zwierzęta, bo człowiek sie najzwyczajniej uodparnia. A do tego nie ma lepszego antyddpresanta niż mruczący kot, a najlepiej cztery:D

Mialam taką spine z teściową zeaz tchu mi zabrakło, rece sie trzesly i boli mbie podbrzusze.
Spokojnie. Myśl tylko o tym żeby się uspokoić dla maleństwa. Oddychaj głęboko i próbuj się uspokoić. Ja parę dni temu też miałam kłótnie ale z Moimi rodzicami. Uspokoiłam się tylko z myślą o maleństwie.

Spokojnie. Myśl tylko o tym żeby się uspokoić dla maleństwa. Oddychaj głęboko i próbuj się uspokoić. Ja parę dni temu też miałam kłótnie ale z Moimi rodzicami. Uspokoiłam się tylko z myślą o maleństwie.

W trakcie tej spiny calkowicie zapomnialam ze jestem w ciąży:( bylam wsciekla ze hej. Nie moge patrzec ze spokojem jak drugi ich wnuk dostaje od nich wszystko a moj syn musi na to patrzec. Dzisiaj ide do gina może cos na uspokojenie mi poleci:(

W trakcie tej spiny calkowicie zapomnialam ze jestem w ciąży:( bylam wsciekla ze hej. Nie moge patrzec ze spokojem jak drugi ich wnuk dostaje od nich wszystko a moj syn musi na to patrzec. Dzisiaj ide do gina może cos na uspokojenie mi poleci:(
Niestety tak czasami jest. A znasz powód ich zachowania ? Może mają o coś do was żal, albo tamci mają "gorszą" sytuację finansową?

reklama
Niestety tak czasami jest. A znasz powód ich zachowania ? Może mają o coś do was żal, albo tamci mają "gorszą" sytuację finansową?
Kochana. Ich syn byl zawsze ponad moim mezem, oni jako bracia nawet nie potrafią z sobą rozmawiać. Na finsnse nie narzekają absolutnie. Teście traktują mojego syna, jak zastępczego wnuka. Do syna odzywają się jak tamtego wnuka nie ma, a jak jest to unikają kontaktu. Najlepsze jest to, ze tamten wnuk ma świadomość ze moj syn dla niego jest kumplem nie bratem ciotecznym. A ma już 5 lat.

Do góry