reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

Myślę, że jeszcze może być za wcześnie. Pamiętam, że mi lekarz kazał przyjść w 8 tygodniu ciąży. Teraz będę szła na wizytę w czwartek i czuję że skończy się na skierowaniu na badania plus USG za trzy tygodnie. Bierzesz kwas foliowy?

Siostra jest położną i sama niedawno rodziła poleciła mi swojego lekarza do prowadzenia ciąży i sam zdecydował o terminie wizyty. Pewnie jak w środę nie zobaczę serduszka to do następnego usg będę odchodziła od zmysłów:/ tak biorę kwas foliowy, witaminy i DHA

reklama
Jak się czujecie? Mi od rana jest niedobrze Pół nocy nie spałam i teraz ledwo na oczy patrzę.
Ja mam delikatne mdłości co jakiś czas, ale na szczęście bez rewolucji żołądkowych. U mnie największy problem to budzenie się w nocy i problemy z zaśnięciem no i zmęczenie.

Ja jestem bardzo rozdrażniona [emoji20] i zmęczona i mdli mnie. Mam mega ochotę na borówki i nigdzie nie ma i muszę zapchać się dziś śliwkami [emoji23] mam dziś bardzo aspołeczny dzień, byle do 15..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Serduszko naczęściej widać po skończonym 6 tygodniu. W poprzedniej ciąży byłam w 5+4 i jeszcze nie było dlatego teraz idę w 6+2 bo wtedy już było [emoji173]️

Ja mam delikatne mdłości co jakiś czas, ale na szczęście bez rewolucji żołądkowych. U mnie największy problem to budzenie się w nocy i problemy z zaśnięciem no i zmęczenie.
Też mam ten problem. Zasypiam jak dziecko ledwo żywa, a potem się budzę, nie mogę już zasnąć a nad ranem to już w ogóle[emoji53] Mdłości się zaczynają, a najlepsze jak pomyśle "oo nie mam mdłości jak fajnie" a chwile później [emoji40] Wczoraj pobolewał mnie dziwnie brzuch, jakbym miała zakwasy, dzis juz ok. Pozatym tak jak Wy zabijam wzrokiem i nie mogę sie doczekać 16.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny... obudziłam się dzisiaj... z SZARYM językiem.... dosłownie był szary... czy któraś z Was miała może niedobór żelaza? Podobno wtedy ten język robi się właśnie taki... Najwcześniej na badanie krwi mogę iść w piątek... W pierwszej ciąży zawsze wyniki miałam ok. Teraz myślę, że mogę mieć jakiś niedobór... Poza tym biorę Femibion 1 i tam chyba żelaza nie ma. W poprzedniej ciąży brałam Pregna DHA, chyba tak... i z tego co kojarzę tam było żelazo. Chyba muszę kupić coś z żelazem.

Wizyta dopiero 7 lipca...
Sama nie wiem co myśleć. Język cały czas lekko siny...

Dziewczyny... obudziłam się dzisiaj... z SZARYM językiem.... dosłownie był szary... czy któraś z Was miała może niedobór żelaza? Podobno wtedy ten język robi się właśnie taki... Najwcześniej na badanie krwi mogę iść w piątek... W pierwszej ciąży zawsze wyniki miałam ok. Teraz myślę, że mogę mieć jakiś niedobór... Poza tym biorę Femibion 1 i tam chyba żelaza nie ma. W poprzedniej ciąży brałam Pregna DHA, chyba tak... i z tego co kojarzę tam było żelazo. Chyba muszę kupić coś z żelazem.

Wizyta dopiero 7 lipca...
Sama nie wiem co myśleć. Język cały czas lekko siny...

Jeśli chodzi o Pregna DHA to jest tylko olej rybi czyli to DHA i nic poza tym. Jest coś takiego jak Vita miner DHA i tam jest m in. żelazo.

Myślałam że w ciąży będę spała jak zabita .. a tu co? Budzę się co chwila :/ nie licząc wędrówek do wc w środki nocy.. a teraz zjadałam śniadanie i mnie mdli

reklama
Ja bym mogła spac 12 godzin żeby tylko mój dwulatek mnie nie budził.. [emoji23] najgorzej jak się rozbudze to już tez nie mogę spac, dziś od 5.. ale chociaż zmywarka wypakowana przed praca [emoji12]

Do góry