reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Byłam u lekarza. Czekamy trzy tygodnie aż ciąża się rozwinie lub nie i dojdzie do poronienia lekarz chce przygotować mnie na każdą ewentualność. Dostałam luteinę 2 razy dziennie do pochwowo plus jakiś lek. Mają pomóc ciąży. Jednak nie daje 100% pewności że wszystko będzie dobrze.
Jeśli się utrzyma ciąża to od razu skierowanie do Poradni Patologii ciąży dla kobiet z cukrzycą. Ogólnie tam będą mnie prowadzić a on będzie dawać L4 i w razie W jest na miejscu.
Bardzo was proszę o kciuki i żebym nie zwariowała przez te trzy tygodnie. Dodam że lekarza nie zmienię. Prowadzi mnie od 12 lat i to przyjaciel rodziny.
Ale dlaczego nie daje pewności, że ciąża się rozwinie?? Nie rozumiem. Toć kobiety z cukrzycą normalnie zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci. Moja kuzynka ma cukrzyce kilka razy dziennie bierze insuline, do tego osłabione serce i problemy z tarczycą i urodziła zdrowego synka. Więc nie rozumiem trochę tego??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam u lekarza. Czekamy trzy tygodnie aż ciąża się rozwinie lub nie i dojdzie do poronienia lekarz chce przygotować mnie na każdą ewentualność. Dostałam luteinę 2 razy dziennie do pochwowo plus jakiś lek. Mają pomóc ciąży. Jednak nie daje 100% pewności że wszystko będzie dobrze.
Jeśli się utrzyma ciąża to od razu skierowanie do Poradni Patologii ciąży dla kobiet z cukrzycą. Ogólnie tam będą mnie prowadzić a on będzie dawać L4 i w razie W jest na miejscu.
Bardzo was proszę o kciuki i żebym nie zwariowała przez te trzy tygodnie. Dodam że lekarza nie zmienię. Prowadzi mnie od 12 lat i to przyjaciel rodziny.
Trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko się skończyło dobrze.Trzeba być dobrej myśli :blink:

@braneta nie obraź się na Mnie o to co napisałam. Ale po takich słowach będziesz się tylko niepotrzebnie denerwować. Według Mnie lekarz powienien powiedz tym bardziej przyjaciel rodziny, że zrobi wszystko żeby ta ciąża przebiegała prawidłowo , a nie, że nie da 100% pewności. Kochana każda z nas nie ma 100% pewności, że będzie wszystko dobrze. Dopiero jak się dzieciątko urodzi. W tych czasach cukrzyca nie jest problemem. Wystarczą odpowiednie leki i będzie wszystko dobrze. I tak masz myśleć!!!

Kochana ale tylko dlatego że jesteś cukrzykiem tak Ci powiedział czy coś jeszcze jest nie tak? Znajoma ma cukrzycę i urodziła zdrowe dziecko i ciąża przebiegała prawidłowo. Nie skierowali jej do żadnej poradni patologii itp. Trochę nie rozumiem dlaczego takie nastawienie lekarza.
Ale kciuki oczywiście trzymam bardzo mocno za Ciebie i każdą z nas!!!! :-D

[/QUOTE]
Ja też będę trzymała kciuki!!!!! Myśl pozytywnie!!! Uda się zobaczysz !!! :)

Mam 22 lata, 3-letnią córeczkę, mieszkamy z narzeczonym w Szczecinie, ale planujemy wyprowadzkę. Interesuję się makijażem, fryzurami (związane z moim zawodem), anime, mangami, dramami azjatyckimi, jestem aktywna fizycznie, wegetarianka, z przekonań buddystka. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy :)

@braneta nie obraź się na Mnie o to co napisałam. Ale po takich słowach będziesz się tylko niepotrzebnie denerwować. Według Mnie lekarz powienien powiedz tym bardziej przyjaciel rodziny, że zrobi wszystko żeby ta ciąża przebiegała prawidłowo , a nie, że nie da 100% pewności. Kochana każda z nas nie ma 100% pewności, że będzie wszystko dobrze. Dopiero jak się dzieciątko urodzi. W tych czasach cukrzyca nie jest problemem. Wystarczą odpowiednie leki i będzie wszystko dobrze. I tak masz myśleć!!!

Chodzi o to że ja jestem po poronieniu dodatkowo z córką w ciąży leżałam i on chce mnie nastawić na każdą ewentualność. Dał mi leki wierzę że się uda i za trzy tygodnie wszystko będzie pięknie widać na USG a zwłaszcza bijące serduszko.

reklama
Kochana ale tylko dlatego że jesteś cukrzykiem tak Ci powiedział czy coś jeszcze jest nie tak? Znajoma ma cukrzycę i urodziła zdrowe dziecko i ciąża przebiegała prawidłowo. Nie skierowali jej do żadnej poradni patologii itp. Trochę nie rozumiem dlaczego takie nastawienie lekarza.
Ale kciuki oczywiście trzymam bardzo mocno za Ciebie i każdą z nas!!!! :-D
Ja biorę insulinę, do tego jestem po operacji serca, mam Hashimoto trochę tego jest i dlatego on się boi.

Do góry