reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

Byłam u lekarza. Czekamy trzy tygodnie aż ciąża się rozwinie lub nie i dojdzie do poronienia lekarz chce przygotować mnie na każdą ewentualność. Dostałam luteinę 2 razy dziennie do pochwowo plus jakiś lek. Mają pomóc ciąży. Jednak nie daje 100% pewności że wszystko będzie dobrze.
Jeśli się utrzyma ciąża to od razu skierowanie do Poradni Patologii ciąży dla kobiet z cukrzycą. Ogólnie tam będą mnie prowadzić a on będzie dawać L4 i w razie W jest na miejscu.
Bardzo was proszę o kciuki i żebym nie zwariowała przez te trzy tygodnie. Dodam że lekarza nie zmienię. Prowadzi mnie od 12 lat i to przyjaciel rodziny.
Ale dlaczego nie daje pewności, że ciąża się rozwinie?? Nie rozumiem. Toć kobiety z cukrzycą normalnie zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci. Moja kuzynka ma cukrzyce kilka razy dziennie bierze insuline, do tego osłabione serce i problemy z tarczycą i urodziła zdrowego synka. Więc nie rozumiem trochę tego??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam u lekarza. Czekamy trzy tygodnie aż ciąża się rozwinie lub nie i dojdzie do poronienia lekarz chce przygotować mnie na każdą ewentualność. Dostałam luteinę 2 razy dziennie do pochwowo plus jakiś lek. Mają pomóc ciąży. Jednak nie daje 100% pewności że wszystko będzie dobrze.
Jeśli się utrzyma ciąża to od razu skierowanie do Poradni Patologii ciąży dla kobiet z cukrzycą. Ogólnie tam będą mnie prowadzić a on będzie dawać L4 i w razie W jest na miejscu.
Bardzo was proszę o kciuki i żebym nie zwariowała przez te trzy tygodnie. Dodam że lekarza nie zmienię. Prowadzi mnie od 12 lat i to przyjaciel rodziny.
Trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko się skończyło dobrze.Trzeba być dobrej myśli :blink:

@braneta nie obraź się na Mnie o to co napisałam. Ale po takich słowach będziesz się tylko niepotrzebnie denerwować. Według Mnie lekarz powienien powiedz tym bardziej przyjaciel rodziny, że zrobi wszystko żeby ta ciąża przebiegała prawidłowo , a nie, że nie da 100% pewności. Kochana każda z nas nie ma 100% pewności, że będzie wszystko dobrze. Dopiero jak się dzieciątko urodzi. W tych czasach cukrzyca nie jest problemem. Wystarczą odpowiednie leki i będzie wszystko dobrze. I tak masz myśleć!!!

Kochana ale tylko dlatego że jesteś cukrzykiem tak Ci powiedział czy coś jeszcze jest nie tak? Znajoma ma cukrzycę i urodziła zdrowe dziecko i ciąża przebiegała prawidłowo. Nie skierowali jej do żadnej poradni patologii itp. Trochę nie rozumiem dlaczego takie nastawienie lekarza.
Ale kciuki oczywiście trzymam bardzo mocno za Ciebie i każdą z nas!!!! :-D

[/QUOTE]
Ja też będę trzymała kciuki!!!!! Myśl pozytywnie!!! Uda się zobaczysz !!! :)

Mam 22 lata, 3-letnią córeczkę, mieszkamy z narzeczonym w Szczecinie, ale planujemy wyprowadzkę. Interesuję się makijażem, fryzurami (związane z moim zawodem), anime, mangami, dramami azjatyckimi, jestem aktywna fizycznie, wegetarianka, z przekonań buddystka. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy :)

@braneta nie obraź się na Mnie o to co napisałam. Ale po takich słowach będziesz się tylko niepotrzebnie denerwować. Według Mnie lekarz powienien powiedz tym bardziej przyjaciel rodziny, że zrobi wszystko żeby ta ciąża przebiegała prawidłowo , a nie, że nie da 100% pewności. Kochana każda z nas nie ma 100% pewności, że będzie wszystko dobrze. Dopiero jak się dzieciątko urodzi. W tych czasach cukrzyca nie jest problemem. Wystarczą odpowiednie leki i będzie wszystko dobrze. I tak masz myśleć!!!

Chodzi o to że ja jestem po poronieniu dodatkowo z córką w ciąży leżałam i on chce mnie nastawić na każdą ewentualność. Dał mi leki wierzę że się uda i za trzy tygodnie wszystko będzie pięknie widać na USG a zwłaszcza bijące serduszko.

reklama
Kochana ale tylko dlatego że jesteś cukrzykiem tak Ci powiedział czy coś jeszcze jest nie tak? Znajoma ma cukrzycę i urodziła zdrowe dziecko i ciąża przebiegała prawidłowo. Nie skierowali jej do żadnej poradni patologii itp. Trochę nie rozumiem dlaczego takie nastawienie lekarza.
Ale kciuki oczywiście trzymam bardzo mocno za Ciebie i każdą z nas!!!! :-D
Ja biorę insulinę, do tego jestem po operacji serca, mam Hashimoto trochę tego jest i dlatego on się boi.

Do góry