reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

No tak to fakt. Ogólnie tam narzekać nie można, ale co do pierwszych tygodni ciąży, to mają takie olewajace podejscie. Mojej sąsiadki córka 5 krotnie poronila w uk. I teraz jak zaszla e ciaze to chodzi tam tylko do Polskiego gina i jest ok

reklama
No tak to fakt. Ogólnie tam narzekać nie można, ale co do pierwszych tygodni ciąży, to mają takie olewajace podejscie. Mojej sąsiadki córka 5 krotnie poronila w uk. I teraz jak zaszla e ciaze to chodzi tam tylko do Polskiego gina i jest ok
Służba zdrowia jest do du...y. brak mu słów na tutejszych lekarzy. Ja umówiłam się prywatnie do polskiego lekarza na 18.07.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

To się zgadza. Tylko kiedyś to kobiety silniejsze były bo tej chemi tyle wokół nie było. Także wiesz jak jest[emoji6][emoji6][emoji6]Ja o tym zaświadczeniu dowiedziałam się od znajomych Niemców. Mówili, że nie mam się ciaćkać i od razu o tym zaświadczeniu mówić bo mam takie prawo i już. Ale dokładnie od kiedy je lekarz może wydać to nie wiem. Mi bynajmniej książeczkę ciąży już założył i krew i mocz na badania w ciąży pobrał. Za dwa tygodnie następną wizyta i następne badania.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja znowu słyszałam,ze dużo lekarzy nie jest chętnych do wystawiania tych zaświadczeń.Jak mi nie da to zmienię lekarza

Ja wczoraj byłam u swojego lekarza u też o tej toksoplazmozie mówiłam bo mam kota, a on powiedział ze jak nie jadam tatara i surowego mięsa na mielone nie próbuje to ze będzie dobrze:)
Dzięki Wam dziewczyny już mniej się przejmuje tym kotem[emoji4]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Wam dziewczyny już mniej się przejmuje tym kotem[emoji4]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
No moj dzisiaj tez tak powiedział myć owoce, warzywa i nie jeść surowego mięsa, a kotka masz? Mam..to go przytulaj:) mimo ze przeszlam ponoc toxo wczesniej;)

Hej :) ale Wam zazdroszczę tych wizyt :-D ja dopiero za tydzień w piątek idę. Dzisiaj mam dziwny dzień. Cały czas bez sił, tylko bym leżała i nic więcej :baffled:

No Ja musialam iść, zeby wykluczyc moje obawy. Ale chyba faktycznie zostane u tegolekarza co dzisiaj byłam.
Jak chodziłaś do niego wcześniej i byłaś zadowolona to bym na Twoim miejscu została u niego :)
Ja też idę do tego do którego chodziłam jak byłam z Zuzką w ciąży ;) dobry lekarz i na dodatek pracuje też w szpitalu gdzie chcę rodzić.

reklama
Byłam u lekarza. Czekamy trzy tygodnie aż ciąża się rozwinie lub nie i dojdzie do poronienia lekarz chce przygotować mnie na każdą ewentualność. Dostałam luteinę 2 razy dziennie do pochwowo plus jakiś lek. Mają pomóc ciąży. Jednak nie daje 100% pewności że wszystko będzie dobrze.
Jeśli się utrzyma ciąża to od razu skierowanie do Poradni Patologii ciąży dla kobiet z cukrzycą. Ogólnie tam będą mnie prowadzić a on będzie dawać L4 i w razie W jest na miejscu.
Bardzo was proszę o kciuki i żebym nie zwariowała przez te trzy tygodnie. Dodam że lekarza nie zmienię. Prowadzi mnie od 12 lat i to przyjaciel rodziny.

Do góry