reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
W takim wypadku przysługuje Tobie prawo, że na okres ciąży rezygnujesz z niektórych czynności w pracy, albo zagadaj z lekarzem który może Ci wystawić zaświadczenie, że nie wolno Tobie pracować. Ja już ze Swoim gadałam o tym i na wizycie za dwa tygodnie będzie Mi ten papier wystawiał. No i zaświadczenie o ciąży bo to też szefostwo musi gdzieś tam zgłosić, że mają zatrudnioną ciężarną[emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja lekarka się pytała gdzie pracuje ale nic nawet nie wspomniała o zakazie ale domyślam się,ze serduszka nawet nie było a teraz we wtorek mam wizytę i moja ma urlop i nie wiem czy tamta mi to wystawi.Nie wiem może przesadzam w końcu kiedyś kobiety do porodu ciężko w polu pracowały ;)

Super ,ze wszystko w porządku :) Ja chociaż serduszka na ostatniej wizycie nie widziałam to i tak zadziałała na mnie ta wizyta uspokajajaco.Tym bardziej ,ze ta w sumie bardziej w środku miałam jakby jasno brązowe plamienia i się stresowałam.Powiedziala,ze tak może być na początku No i jakaś infekcja już była i to ponoć tez od tego.Musze globulki brać na noc .Po nich to dopiero mam mokro :rolleyes2:

Moja lekarka się pytała gdzie pracuje ale nic nawet nie wspomniała o zakazie ale domyślam się,ze serduszka nawet nie było a teraz we wtorek mam wizytę i moja ma urlop i nie wiem czy tamta mi to wystawi.Nie wiem może przesadzam w końcu kiedyś kobiety do porodu ciężko w polu pracowały ;)
To się zgadza. Tylko kiedyś to kobiety silniejsze były bo tej chemi tyle wokół nie było. Także wiesz jak jest[emoji6][emoji6][emoji6]Ja o tym zaświadczeniu dowiedziałam się od znajomych Niemców. Mówili, że nie mam się ciaćkać i od razu o tym zaświadczeniu mówić bo mam takie prawo i już. Ale dokładnie od kiedy je lekarz może wydać to nie wiem. Mi bynajmniej książeczkę ciąży już założył i krew i mocz na badania w ciąży pobrał. Za dwa tygodnie następną wizyta i następne badania.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Super. Jesteś spokojniejsza?

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja trz na pewno jestem spokojniejsza. Jeszcze w poniedzialek mam u innego gina wizyte prtwatna ale nie wiem czy pojde. Bo w sumie ten u ktorego dzisiaj bylam prowadzil moja pierwsza ciaze i zna mnie od podszewki:)

Ja trz na pewno jestem spokojniejsza. Jeszcze w poniedzialek mam u innego gina wizyte prtwatna ale nie wiem czy pojde. Bo w sumie ten u ktorego dzisiaj bylam prowadzil moja pierwsza ciaze i zna mnie od podszewki:)
Jeżeli wizyta Cię usatysfakcjonowała to może nie ma powodów iść do innego lekarza

Jeżeli wizyta Cię usatysfakcjonowała to może nie ma powodów iść do innego lekarza

No nategolekatza nie narzekalam, cos sie dzialo od reki bylam przyjeta. W szpitalu nie udawal ze mnue nie zna, tylko mowil to moja pacjentka ma byc raki tak i koniec:)

reklama
Do góry