reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Ogólnie czekam na decyzję KRUS-u, odnośnie ubezpieczenia.:rolleyes2:
A to już inne buty. To bym musiała się popytać mojej Cioci jak Ona to załatwiała bo mają gospodarstwo i sady. Ale pewnie też muszą Ciebie ubezpieczyć ze względu na ciążę. Bo w ZUS możesz być na ubezpieczeniu męża a w KRUS nie ma takiej możliwości??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluję udanych wizyt. Ja się zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy. Wizytę prywatnie u lekarza mam na 18.07. A dziś kiepskie samopoczucie serce czuję jak by miało wyskoczyć przez koszulkę zmęczona jestem ale taka jakby pobudzona ciężko to wytłumaczyć.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i w koncu nieśmiało postanowiłam się przywitać i ja Ja rownież miałam byc mama październikowa 2017, wytrwałam tylko do 12 marca i tak oto wszystkie znaki wskazują, ze znow jestem w ciąży Ostatnia miesiączka 30.05, czekam na wizytę 13 lipca, bedzie 6 tydzien z kawałkiem. Ostatnio poszłam od razu po teście, wiec teraz wiem ze nie ma sensu sie tak spieszyc
Jedziemy praktycznie na tym samym wózku. Jak u cb nastawienie psychiczne? Bo ja jeszcze boje się cieszyć. ..

Gratuluje mamusiom, ktore widzialy serduszka :) tez mi sie wydaje ze wiele nas bedzie na pogtaniczu lutego i marca :)
@andzelika87 kobiecie w ciazy przysluguje darmowa sluzba zdrowia chybs do 6 tygodnia po porodzie :)
Witam nowe marcoweczki :) Życzę nudnych 9 miesięcy :)
Widzę ze duzo jest mam juz po poronieniu, wierzę ze wam i mi tym razem sie uda. Ja mialam termin na 1 listopada (w ogole co za data na poród) ale niestety skonczylo sie poronieniem chybionym i lyzeczkowaniem w 11tc. Ale teraz jestem dobrej mysli :)
Mnie dzis bardzo boli podbrzusze od samego rana wiec postanowilam sie umówić jutro na wizytę :)

Jedziemy praktycznie na tym samym wózku. Jak u cb nastawienie psychiczne? Bo ja jeszcze boje się cieszyć. ..
Kochana to całkiem zrozumiałe. Ja miałam być Grudniową Mamusią 2017. Niestety Moje maleństwo przestało się rozwijać na usg w trakcie 8t nie było serduszka a maleństwo o wiele wiele za małe. Lekarz miał jeszcze nadzieję, że może jest młodsze i kazał przyjść za tydzień. Niestety dwa dni później w Wielką Sobotę los zdecydował sam. To były Moje najgorsze święta!!! I zobacz teraz jestem w ciąży po pierwszej @ nam się udało[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]choć też się boję, obawiam o wszystko. Ale dzisiaj zobaczyłam serduszko!!! I to Mnie podbudowało. U Was też będzie wszystko dobrze!!!

Kochana to całkiem zrozumiałe. Ja miałam być Grudniową Mamusią 2017. Niestety Moje maleństwo przestało się rozwijać na usg w trakcie 8t nie było serduszka a maleństwo o wiele wiele za małe. Lekarz miał jeszcze nadzieję, że może jest młodsze i kazał przyjść za tydzień. Niestety dwa dni później w Wielką Sobotę los zdecydował sam. To były Moje najgorsze święta!!! I zobacz teraz jestem w ciąży po pierwszej @ nam się udało
emoji1.png
emoji1.png
emoji1.png
emoji1.png
choć też się boję, obawiam o wszystko. Ale dzisiaj zobaczyłam serduszko!!! I to Mnie podbudowało. U Was też będzie wszystko dobrze!!!

Kurcze jak ja wytrzymam ten tydzień do wizyty.. trzymam za nas wszystkie kciuki... musi się udać

@Aneta1990 ja np. Bardzo sie cieszę ta ciążą ale jeszcze bardziej sie boje ;( wiem ze jeśli historia sie powtórzy to bedzie mi bardzo ciężko się pozbierać. Ale mąż mnie w spiera i to mi dodaje otuchy. Ja juz mam córkę wiec licze na to ze poronienie bylo tylko przypadkiem. Sądzę że po takich przeżyciach cale 9 miesięcy bedzie pelne obaw.
@AnetaManiak ja o tym ze serce przestalo bic dowiedziałam sie w wielki czwartek więc przeżyłam tak samo okropnie święta jak Ty. Ale w marcu wszystkie bedziemy tulic nasze dzieci!

@Aneta1990 ja np. Bardzo sie cieszę ta ciążą ale jeszcze bardziej sie boje ;( wiem ze jeśli historia sie powtórzy to bedzie mi bardzo ciężko się pozbierać. Ale mąż mnie w spiera i to mi dodaje otuchy. Ja juz mam córkę wiec licze na to ze poronienie bylo tylko przypadkiem. Sądzę że po takich przeżyciach cale 9 miesięcy bedzie pelne obaw.
@AnetaManiak ja o tym ze serce przestalo bic dowiedziałam sie w wielki czwartek więc przeżyłam tak samo okropnie święta jak Ty. Ale w marcu wszystkie bedziemy tulic nasze dzieci!
Bananowiec dokładnie tak jak mówisz. . Strasznie to wszystko niesprawiedliwe ale co zrobić. .. przedtem dowiedziałam się bardzo szybko ok 3tc5d i wszyscy zaraz wiedzieli. Ti był błąd. . Teraz wiedzą tylko nieliczni.. oby do wizyty

O tym samym pomyslałam, jak zobaczyłam Twoj post i trochę skłoniło mnie to do dołączenia tu. Zawsze to raźniej:) cieszyc się też nie cieszę jeszcze, nawet nie powiedxialalm narzeczonemu jeszcze, nie wiem jakoś wolę poczekać do wizyty i wtedy mu przekazę- mam nadzieje- dobre wieści:) ale ogólnie jestem spokojna, bety nie badam, nigdy jej nie badałam. Zrobiłam tylko 3 testy;) Co ma być, to będzie. W ogole to ta ciąża, z reszta jak i poprzednia to dość spore zaskoczenie.. Ze tak powiem efekt jednego strzału:D zawsze myslalam ze o ciąże to w tych czasach trzeba sie raczej dluuugo starać.
W ogole dziękuje za miłe przyjęcie:)

reklama
Właśnie Ja też w wielki czwartek się dowiedziałam, że coś jest nie tak. A w Wielką Sobotę zaczęło się u Mnie poronienie samoistne. Ale Kochana w przyszłym roku będziemy obchodzić Święta z naszymi maluchami i w sercu będziemy mieć też maleństwa które są teraz Aniołkami i pilnują żeby z rodzeństwem było wszystko dobrze[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry