reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
No to tak jak w Niemczech. Jestem w 5t2d i dla nich to 5tc a nie 6tc. I na moje tak właśnie powinno się liczyć. Skończony tydzień i już [emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A mi to obojetne jak sie liczy. Jezyk polski jest akurat taki, ze mowi sie "w ktoryms tygodniu" a jest to forma niedokonana i dla mnie bledem jest uzywania formy niedokonanej w opisywaniu dokonanej czyli ukonczonego juz tygodnia. To nie trzymami sie logiki ani koopy. Przynajmniej dla mnie. Bo jak sie ukonczylo 7 tydzien to jak mozna byc "w siodmym tygodniu"?
Normalnie wychodzi mi z tego kot Schrodingera.

Jestem w osmym tygodniu ale mam siedmiotygodniowa ciaze i to dopiero dla mnie formy poprawne pod wzgledem jezykowym i liczenia tygodni ciazy.

W holenderskim i w angielskim nie ma formy "w osmym tygodniu". Jest "7 weeks" i "7 weken" czyli formy dokonane "siedmiotygodniowa ciaza".

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

A mi to obojetne jak sie liczy. Jezyk polski jest akurat taki, ze mowi sie "w ktoryms tygodniu" a jest to forma niedokonana i dla mnie bledem jest uzywania formy niedokonanej w opisywaniu dokonanej czyli ukonczonego juz tygodnia. To nie trzymami sie logiki ani koopy. Przynajmniej dla mnie. Bo jak sie ukonczylo 7 tydzien to jak mozna byc "w siodmym tygodniu"?
Normalnie wychodzi mi z tego kot Schrodingera.

Jestem w osmym tygodniu ale mam siedmiotygodniowa ciaze i to dopiero dla mnie formy poprawne pod wzgledem jezykowym i liczenia tygodni ciazy.

W holenderskim i w angielskim nie ma formy "w osmym tygodniu". Jest "7 weeks" i "7 weken" czyli formy dokonane "siedmiotygodniowa ciaza".

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
Ogólnie mało to ważne. Najważniejsze żeby maleństwa się zdrowo rozwijały. I siedziały w brzuszkach aż do odpowiedniego dla nich czasu[emoji6][emoji6][emoji6]

U mnie w srode była beta 532 a dzisiaj 1300 po 48 godzinach, w poprzedniej ciazy beta z 1300 wzrosła do 3700 obyła pojedyncza
To bardzo ładny przyrost. Mi lekarz mówił, że do 6000 beta może bardzo szybko przerastać potem to się zmienia. Ale ile w tym prawdy nie wiem. Ogólnie mówił żeby przyrost tylko raz sprawdzić bo potem można się tylko nerwicy nabawić a tak naprawdę będzie wszystko dobrze[emoji6][emoji6][emoji6]

Cześć :) tak się rozpisujecie że nie nadążam za Wami :(
Witam nowe dziewczyny :-D
Ja mam ginekologa dopiero 14go bo mój niestety nie przyjmuje przed 7 tygodniem jeśli nic się nie dzieje :crazy: A do tego czasu chyba mnie nerwy zjedzą.

Nie mam zamiaru już sprawdzać bety ale zastanawiam się aby iść później do gin Ania1301 pisze ze dopiero idzie po 14. 07 ja chyba tez przełożę moja ciąża jest późniejsza

Teraz mogę powiedzieć sama po sobie, że prócz pęcherzyka nic więcej nie widać. A Moja wtorkowa beta 1075. Także dzisiaj pewnie z około 4000. Mi przyrostu już w szpitalu nie robili

Cześć.
Chyba zaczynam mieć wstręt do jedzenia. Wczoraj cały dzień musiałam jeść minimalne porcje bo mi było niedobrze. Przed momentem zjadłam śniadanie i mnie tak naciągnęło... o mały włos i bym zwróciła co zjadłam :hmm:
Miłego dnia życzę - zmykam do pracy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry