AnetaManiak
Fanka BB :)
T
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to tak jak w Niemczech. Jestem w 5t2d i dla nich to 5tc a nie 6tc. I na moje tak właśnie powinno się liczyć. Skończony tydzień i już [emoji6][emoji6][emoji6]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ogólnie mało to ważne. Najważniejsze żeby maleństwa się zdrowo rozwijały. I siedziały w brzuszkach aż do odpowiedniego dla nich czasu[emoji6][emoji6][emoji6]A mi to obojetne jak sie liczy. Jezyk polski jest akurat taki, ze mowi sie "w ktoryms tygodniu" a jest to forma niedokonana i dla mnie bledem jest uzywania formy niedokonanej w opisywaniu dokonanej czyli ukonczonego juz tygodnia. To nie trzymami sie logiki ani koopy. Przynajmniej dla mnie. Bo jak sie ukonczylo 7 tydzien to jak mozna byc "w siodmym tygodniu"?
Normalnie wychodzi mi z tego kot Schrodingera.
Jestem w osmym tygodniu ale mam siedmiotygodniowa ciaze i to dopiero dla mnie formy poprawne pod wzgledem jezykowym i liczenia tygodni ciazy.
W holenderskim i w angielskim nie ma formy "w osmym tygodniu". Jest "7 weeks" i "7 weken" czyli formy dokonane "siedmiotygodniowa ciaza".
[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
To bardzo ładny przyrost. Mi lekarz mówił, że do 6000 beta może bardzo szybko przerastać potem to się zmienia. Ale ile w tym prawdy nie wiem. Ogólnie mówił żeby przyrost tylko raz sprawdzić bo potem można się tylko nerwicy nabawić a tak naprawdę będzie wszystko dobrze[emoji6][emoji6][emoji6]U mnie w srode była beta 532 a dzisiaj 1300 po 48 godzinach, w poprzedniej ciazy beta z 1300 wzrosła do 3700 obyła pojedyncza