reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

@ni_kusia to właśnie gin Mi powiedział żeby tak Mniej wiecej 6t2d poszła ponownie na sprawdzenie serduszka, a wiadomo Im później tym lepiej. Choć też i nie za późno. W Polsce chyba obowiązek do 8tc pierwsza wizyta, albo do 10tc. Teraz będzie napewno wszystko dobrze!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja na pierwszą wizytę ie w 5t6d Mam nadzieję, że już coś będzie, choć owu przypadła mi bardzo szybko, więc powinno być całkiem całkiem:)

Ja mam wizytę w okresie 6+1. Ale obawiam się, że będę musiała ponowić w 7+1 bo moze nie być serduszka, chociaż owu miałam ok. 7 czerwca...Zobaczymy. Potem jadę na urlop i znów byłabym dwa tygodnie do tyłu....

A moze akurat bedzie juz serduszko :)
Ja mialam USG dokladnie 6tc+1 i serducho bylo. Az sie zdziwilam, ze tak wczesnie ale jak widac mozliwe :)

Aaa tak ogolnie to dziewczynki nie wyganiajcie mnie, podczytuje Was regularnie [emoji5] bo na dobra sprawe to miedzy mna a dziewczynami z terminem na poczatek marca to raptem 2 tygodnie roznicy i jestemy na podobnym etapie :)
U mnie wczoraj zaczal sie 8 tydzien i powitalam do bolem glowy i mdlosciami. A tak sie swietnie czulam do tej pory :( we wtorek mam drugie USG [emoji33]

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

W Irlandii. Przeczekam weekend i w przyszłym tygodniu zrobię betę i umówię się na wizytę.
Oooo. Jeszcze tam nie byłam. Ale nie jednokrotnie oglądałam filmy dokumentalne o Irladii. Piękny kraj. Piękne widoki!!!! A jak się tam mieszka?? Wiesz po becie będziesz troszkę pewniejsza, że jak będzie dobry przyrost to i ciąża się prawidłowo rozwija[emoji6][emoji6][emoji6]

Oooo. Jeszcze tam nie byłam. Ale nie jednokrotnie oglądałam filmy dokumentalne o Irladii. Piękny kraj. Piękne widoki!!!! A jak się tam mieszka?? Wiesz po becie będziesz troszkę pewniejsza, że jak będzie dobry przyrost to i ciąża się prawidłowo rozwija[emoji6][emoji6][emoji6]
Widoki są piękne ale to jak w każdym kraju są miejsca piękne. Gdyby była pogoda i bliżej do Polski było by lepiej. Nie mieszka się źle ale planujemy powrót w przyszłym roku.
Masz racje, będę pewniejsza bo badaniu. Teraz taka niepewność.

@ni_kusia to właśnie gin Mi powiedział żeby tak Mniej wiecej 6t2d poszła ponownie na sprawdzenie serduszka, a wiadomo Im później tym lepiej. Choć też i nie za późno. W Polsce chyba obowiązek do 8tc pierwsza wizyta, albo do 10tc. Teraz będzie napewno wszystko dobrze!!!

Pisząc 8 tc to jest 8 plus coś ? Z tymi tygodniami to normalnie szału dostanę....

Ja na pierwszą wizytę ie w 5t6d Mam nadzieję, że już coś będzie, choć owu przypadła mi bardzo szybko, więc powinno być całkiem całkiem:)
Trzymam kciuki :))

A moze akurat bedzie juz serduszko :)
Ja mialam USG dokladnie 6tc+1 i serducho bylo. Az sie zdziwilam, ze tak wczesnie ale jak widac mozliwe :)
Wow niemożliwe, ale fajnie, może i mi się poszczęści:) Pytanie jak długo od owu trzeba czekać na serduszko..,..Ale na to chyba nie ma reguły.

Aaa tak ogolnie to dziewczynki nie wyganiajcie mnie, podczytuje Was regularnie [emoji5] bo na dobra sprawe to miedzy mna a dziewczynami z terminem na poczatek marca to raptem 2 tygodnie roznicy i jestemy na podobnym etapie :)
U mnie wczoraj zaczal sie 8 tydzien i powitalam do bolem glowy i mdlosciami. A tak sie swietnie czulam do tej pory :( we wtorek mam drugie USG [emoji33]
NIe wyganiamy, spoko :) Zapraszamy do Nas :)

W Irlandii. Przeczekam weekend i w przyszłym tygodniu zrobię betę i umówię się na wizytę.
Irlandia jest piękna z tego co słyszałam, kusi mnie bardzo. Drugim takim miejscem jest Islandia, słyszałam też dużo codowych opisów przyrody :)

Pisząc 8 tc to jest 8 plus coś ? Z tymi tygodniami to normalnie szału dostanę....

Trzymam kciuki :))

Irlandia jest piękna z tego co słyszałam, kusi mnie bardzo. Drugim takim miejscem jest Islandia, słyszałam też dużo codowych opisów przyrody :)

Eee no tez szalu dostaje z tymi tygodniami. Jak pisze po polsku to licze 7tc+1 jako "w osmym" bo to tak na logike biore, ze jak cos jest "w" to jest "w trakcie" no to jestem "w trakcie osmego".
Polscy lekarze roznie to licza.

W Holandii za to funkcjonuje forma dokonana "siedmiotygodniowa ciaza" czyli licza skonczone tygodnie.

Takze w Holandii mam siedmiotygodniowa ciaze a w Polsce jestem w osmym tygodniu.

Niezle zamieszanie [emoji23]

Eee no tez szalu dostaje z tymi tygodniami. Jak pisze po polsku to licze 7tc+1 jako "w osmym" bo to tak na logike biore, ze jak cos jest "w" to jest "w trakcie" no to jestem "w trakcie osmego".

W Holandii za to funkcjonuje forma dokonana "siedmiotygodniowa ciaza" czyli licza skonczone tygodnie.

Takze w Holandii mam siedmiotygodniowa ciaze a w Polsce jestem w osmym tygodniu.

Całkiem logiczne to wawsze wytłumaczenie, całkiem mi się podoba :)

reklama

No to tak jak w Niemczech. Jestem w 5t2d i dla nich to 5tc a nie 6tc. I na moje tak właśnie powinno się liczyć. Skończony tydzień i już [emoji6][emoji6][emoji6]

Do góry