reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
Hmm mam 34 lata ,mam już 3 dzieci dosyć odchowanych .Najmlodsze ma 7,5 lat .Mieszkam w Niemczech i tak sobie pracuje,żyje Taka normalność Nie wiem co jeszcze ,jak coś to pytajcie

@mimi8334 hejka Witam. I gratuluję!!! Też mieszkam w Niemczech[emoji6]marzy Mi się 3dzieci. Ale narazie pierwsze w drodze[emoji1]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja marzyłam o 3 ale,ze życie się potoczyło tak,ze zostałam rozwódka i jestem w nowym związku .Zamarzylo mi się ostatnie Instynkt dawał znać o sobie bardzo hihi

Ja marzyłam o 3 ale,ze życie się potoczyło tak,ze zostałam rozwódka i jestem w nowym związku .Zamarzylo mi się ostatnie Instynkt dawał znać o sobie bardzo hihi
No i dobrze[emoji6]trzeba iść za instynktem[emoji6][emoji6][emoji6]trzeba iść do przodu[emoji1][emoji1][emoji1]długo już poza Polską??

9 lat stuknęło w lutym jak jestem w Dojczlandii :wink:A od dłuższego czasu mieszkam w Hannoverze:)
Oj to długo już. I bliżej Polski niż Ja[emoji53] mi leci 5rok. A mieszkam w małym miasteczku Wetter niedaleko Marburga. Mi bliżej do Frankfurtu nad Mahn bo 100km niż do Ciebie [emoji6] długo się staraliście o fasolke???

Oj to długo już. I bliżej Polski niż Ja[emoji53] mi leci 5rok. A mieszkam w małym miasteczku Wetter niedaleko Marburga. Mi bliżej do Frankfurtu nad Mahn bo 100km niż do Ciebie [emoji6] długo się staraliście o fasolke???

W sierpniu w zeszłym roku odstawiłam tabletki bardzo chciałam zajść w ciąże ale niestety nie wychodziło .Wiec wzięłam się trochę za siebie.Musialam schudnąć ,zaczęłam pracować i zaszłam najmniej w spodziewanym momencie.Dopiero w maju zaczęłam prace w nowej firmie i miałam troszkę inne plany.Niby nie powinnam być zaskoczona bo chciałam mieć dziecko a jednak jak zrobiłam w czwartek test to byłam w szoku :nerd: W pracy jestem jeszcze na okresie próbnym i nie wiem jak to teraz wszystko rozegrać :confused:

W sierpniu w zeszłym roku odstawiłam tabletki bardzo chciałam zajść w ciąże ale niestety nie wychodziło .Wiec wzięłam się trochę za siebie.Musialam schudnąć ,zaczęłam pracować i zaszłam najmniej w spodziewanym momencie.Dopiero w maju zaczęłam prace w nowej firmie i miałam troszkę inne plany.Niby nie powinnam być zaskoczona bo chciałam mieć dziecko a jednak jak zrobiłam w czwartek test to byłam w szoku :nerd: W pracy jestem jeszcze na okresie próbnym i nie wiem jak to teraz wszystko rozegrać :confused:
W niemczech są troszkę inne prawa. Jeżeli jesteś na okresie próbnym i jesteś w ciąży to muszą Tobie przedłużyć umowę aż do 4miesiecy po porodzie. A potem albo będą chcieli żebyś wróciła albo nie dostaniesz rzadnej umowy to już zależy od nich. Także bez obaw[emoji6][emoji6][emoji6]

reklama
W niemczech są troszkę inne prawa. Jeżeli jesteś na okresie próbnym i jesteś w ciąży to muszą Tobie przedłużyć umowę aż do 4miesiecy po porodzie. A potem albo będą chcieli żebyś wróciła albo nie dostaniesz rzadnej umowy to już zależy od nich. Także bez obaw[emoji6][emoji6][emoji6]

Ogolnie mam umowę na rok z okresem próbnym 6 miesięcy.Slyszalam ,ze zwolnić mnie nie może w ciąży ale może mnie nie wziasc po okresie próbnym .Wazne żebym te pół roku miała to będę miała rok przepracowany i mogę o zasiłek do urzędu pracy.Jakos trzeba to teraz ogarnac :rolleyes2:

Do góry