reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2018

reklama
Hmm mam 34 lata ,mam już 3 dzieci dosyć odchowanych .Najmlodsze ma 7,5 lat .Mieszkam w Niemczech i tak sobie pracuje,żyje Taka normalność Nie wiem co jeszcze ,jak coś to pytajcie

@mimi8334 hejka Witam. I gratuluję!!! Też mieszkam w Niemczech[emoji6]marzy Mi się 3dzieci. Ale narazie pierwsze w drodze[emoji1]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja marzyłam o 3 ale,ze życie się potoczyło tak,ze zostałam rozwódka i jestem w nowym związku .Zamarzylo mi się ostatnie Instynkt dawał znać o sobie bardzo hihi

Ja marzyłam o 3 ale,ze życie się potoczyło tak,ze zostałam rozwódka i jestem w nowym związku .Zamarzylo mi się ostatnie Instynkt dawał znać o sobie bardzo hihi
No i dobrze[emoji6]trzeba iść za instynktem[emoji6][emoji6][emoji6]trzeba iść do przodu[emoji1][emoji1][emoji1]długo już poza Polską??

9 lat stuknęło w lutym jak jestem w Dojczlandii :wink:A od dłuższego czasu mieszkam w Hannoverze:)
Oj to długo już. I bliżej Polski niż Ja[emoji53] mi leci 5rok. A mieszkam w małym miasteczku Wetter niedaleko Marburga. Mi bliżej do Frankfurtu nad Mahn bo 100km niż do Ciebie [emoji6] długo się staraliście o fasolke???

Oj to długo już. I bliżej Polski niż Ja[emoji53] mi leci 5rok. A mieszkam w małym miasteczku Wetter niedaleko Marburga. Mi bliżej do Frankfurtu nad Mahn bo 100km niż do Ciebie [emoji6] długo się staraliście o fasolke???

W sierpniu w zeszłym roku odstawiłam tabletki bardzo chciałam zajść w ciąże ale niestety nie wychodziło .Wiec wzięłam się trochę za siebie.Musialam schudnąć ,zaczęłam pracować i zaszłam najmniej w spodziewanym momencie.Dopiero w maju zaczęłam prace w nowej firmie i miałam troszkę inne plany.Niby nie powinnam być zaskoczona bo chciałam mieć dziecko a jednak jak zrobiłam w czwartek test to byłam w szoku :nerd: W pracy jestem jeszcze na okresie próbnym i nie wiem jak to teraz wszystko rozegrać :confused:

W sierpniu w zeszłym roku odstawiłam tabletki bardzo chciałam zajść w ciąże ale niestety nie wychodziło .Wiec wzięłam się trochę za siebie.Musialam schudnąć ,zaczęłam pracować i zaszłam najmniej w spodziewanym momencie.Dopiero w maju zaczęłam prace w nowej firmie i miałam troszkę inne plany.Niby nie powinnam być zaskoczona bo chciałam mieć dziecko a jednak jak zrobiłam w czwartek test to byłam w szoku :nerd: W pracy jestem jeszcze na okresie próbnym i nie wiem jak to teraz wszystko rozegrać :confused:
W niemczech są troszkę inne prawa. Jeżeli jesteś na okresie próbnym i jesteś w ciąży to muszą Tobie przedłużyć umowę aż do 4miesiecy po porodzie. A potem albo będą chcieli żebyś wróciła albo nie dostaniesz rzadnej umowy to już zależy od nich. Także bez obaw[emoji6][emoji6][emoji6]

reklama
W niemczech są troszkę inne prawa. Jeżeli jesteś na okresie próbnym i jesteś w ciąży to muszą Tobie przedłużyć umowę aż do 4miesiecy po porodzie. A potem albo będą chcieli żebyś wróciła albo nie dostaniesz rzadnej umowy to już zależy od nich. Także bez obaw[emoji6][emoji6][emoji6]

Ogolnie mam umowę na rok z okresem próbnym 6 miesięcy.Slyszalam ,ze zwolnić mnie nie może w ciąży ale może mnie nie wziasc po okresie próbnym .Wazne żebym te pół roku miała to będę miała rok przepracowany i mogę o zasiłek do urzędu pracy.Jakos trzeba to teraz ogarnac :rolleyes2:

Do góry