reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja tez po wizycie, nastawilam sie na usg a tu zonk, za 4 tygodnie :baffled: myslalam ze moge juz kupowac spokojnie ubranka pod konkretna plec, a tu jeszcze tyle czekania, nie wiem kiedy sie wezme za ta wyprawke. mam niecale +6kg, lekka anemie, mam wlaczyc witaminy dla ciezarnych, do tej pory nic nie bralam, polecicie mi cos?
Co do boli jak na @ to dopoki nie sa z plamieniami to moga wystepowac, bo macica sie wciaz rozciaga i powoli przygotowuje do porodu, jak juz bardzo przeszkadzaja to mam brac scopolan (ew nospe) tak ze 3 dni, a nie sporadycznie. Faktycznie jak to bralam przez miesiac to potem przez nastepny mialam spokoj z bólami. Generalnie jak bole/ skurcze nie przechodza po lekach rozkurczajacych czy chociaz kapieli to juz jest sygnal alarmowy ze cos sie dzieje

Cocosh ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w 1 ciazy,wszystko co bylo zwiazane z opieka nad noworodkiem przyszlo mi naturalnie, polozna tez moglaby potem nie przychodzic ;) jedyne czego zalowalam to tego ze nie nauczylam sie panowania mad oddechem podczas poridu, ale kto wie czy bym o wszystkim mie zapomniala jakby przyszlo co do czego ;)

Barbra super wiesci, dobrze ze Grzes wzial sobie do serca ze szpital przepelniony wczesniakami ;)

reklama
Nailie, na lekką anemię dostałam na receptę tardyferon-fol. Bo widocznie same witaminy dla ciezarnych nie zaspokoily moich rosnacych niedoborow zelaza.. A wstręt do mięsa mam okropny! Jedynie buraczki mnie ratują ;)

Kustronka tardyferon bralam w poprzedniej ciąży, na razie tragedii w wynikach nie ma to na razie bedziemy probowac podnoscic wyniki dietką ;) wtedy po 2 miesiacach musialam wlaczyc zelazo bo dieta nie dawala rady, zobaczymy jak teraz bedzie, wtedy tez zadnych witamin nie bralam bo od razu mnie cofalo.

Hej dziewczyny,
Byłam wczoraj na szkole rodzenia. Miałyśmy gaz rozweselający. Sztachnełam się kilka razy....kręciło mi się w głowie. Ale dwie laski tak się śmiały, że chciałabym z nimi rodzic :-D
BarBra super że jest szansa że wyjdziesz. Jestem w szoku jak dużo dziewczyn rodzi tak wcześnie. Ciekawe skąd to się bierze. Ja staram się leżec większośc czasu. Ty pewnie też będziesz musiała w domu.
Powiem Wam że dostałam ciuszki dla dzidzi i jestem zachwycona. Poprałam je i leżą w szafie
Kupiłam parę rzeczy na allegro. Dziś mi przyszła paczka z pieluszkami, podkładami, smoczkiem, ręcznikiem i innymi pierdołami
Chciałabym kupic łóżeczko turysyczne. Macie jakieś doświedczenie w tej kwestii? Czy któraś z Was chodzi na wizyty do LuxMedu?

W święta moja siostra robiła mi mega ekspresową sesję ciążową. Za pare tygodni prześle wam jedno. Miałam jechac do niej na sesję taką prawdziwą ale mieszka 450km ode mnie i nie wiem czy dam radę jechac taki kawał. Na szczęście zabrała na święta parę rzeczy i w 1 dzień świąt rozebrana leżałam na przedpokoju a ona robiła mi fotki....to nic że w pokoju siedzieli goście ;-) ;)

Agiszonek super z tą sesją :)

Dziewczyny zobaczcie jak każda z nas jest inaczej prowadzona a niby wszystkie jesteśmy w ciąży ;)
Ja w ogóle nie biore żadnych witamin, a wyniki mam dobre :) tzn żelazo trochę poniżej normy ale mięso jem raz na 2 tyg więc nie ma też co oczekiwac cudów hihi
Fanti dlaczego lekarka nie włączyła usg? Chodzisz prywatnie czy na nfz? Nie mogłaś jej powiedzieć, że chcesz usg?
Nailie a tobie czemu nie zrobili usg????
Barbra założyli już Ci ten krążek? Dobrze, że fajną opiekę tam w szpitalu masz <3
Cocosh poszłam do Zary po kurtki dla Zuzki a kupiłam trochę więcej rzeczy hihi i ciuszki dla Bartusia nie takie drogie bo po 20, 25 i 30 zł....
Ale nie mam jeszcze ubranek do domu po wyjściu ze szpitala:/ ale to może załatwimy przez weekend ;)
Fanti tylko męża nie zmien ;) a co u Was takie zmiany w życiu?

reklama
hej...
zmieniło sie to forum trudno mi sie tu odnaleźc.....

Piszecie o witaminach, ja biore witaminy dla ciężarnych z firmy Olimp. Wyniki badań mam dobre, a co do wagi to też na poczatku spadłam z wagi a teraz zaczełam przybierac, jednak do tej pory przez cały okres ciąży mam +7 kg....
Barbra dobrze ze masz dobra opieke.. ja miałam z młodszym synem krążek od 20 tyg ciązy do samego końca....
Z tym że ja nie leżałam w szpitalu poprostu w gabinecie u ginka miałam zakładany....

Któraś pytała o odczucia, wiec samego krążka nie czuc wcale, zakładanie i ściaganie nie boli jest tyllko troche nie przyjemne....

Co do ciuszków mam ich od groma i troche, ale szczerze nie mam głowy by to posegregowac poprac i poprasowac i schowaniu nie mówie....
Niestety ten rok kończy sie kiepsko dla nas, ale nadzieja że kolejny bedzie lepszy zawsze jest :)

Dziewczyny zaczynacie juz torby do szpitala pakowac??

Ja urodziłam dwóch chłopców bez szkoły rodzenia.... Teraz może i bym poszła ale najnormalniej w świecie brak czasu na to...

A co do położnej to do mnie przychodziła już z przychodni i piersi i krocze też sprawdzała... niewiem po co ale sprawdzała :)

Ostatnia edycja:
Do góry