reklama
poziomka07
Fanka BB :)
Witam się i ja z samego rana.. dziecko do szkoły odstawione a ja zdycham.. wczoraj w aucie poczułam że coś mnie łopatka pobolewa i głowy do tyłu nie mogę odwrócić.. a w nocy rozeszło się na cały bok i ani leżeć ani chodzić aż mi ręka zdrętwiała.. szlak mnie trafia bo ani nie chodzę rozebrana żeby mnie gdzieś mogło przewiać, ani nie jest to na takiej wysokości kręgosłupa żeby dziecko mogło uciskać a leków żadnych wziąć nie mogę.. paracetamol to mi na to tak pomoże jak umarłemu kadzidło.. cała noc do d.. , syczenie z bólu, marne próby ułożenia się w jakiejkolwiek pozycji.. a nad ranem syn woła żeby mu nogę pomasować bo go boli.. a ja ani wstać ani się ruszyć..
Chodzę i syczę z bólu a pies patrzy na mnie jak na wariata.. w aucie jak młodego wiozłam drzwi zamknąć nie mogłam i dziecko mi zamykało od zewnątrz.. pewnie to coś od kręgosłupa ale jak to przeżyć.. i takie to moje wolne.. stale coś boli.. coś się dzieje.,. normalnie starość..
ja miałam dokładnie to samo tydzien temu, tez bol w okolicach łopatki taki, ze wyłam dosłownie, zapytałam o to lekarza, powiedział, ze tak moze byc bo w ciazy przez hormonu poluzniaja sie wszystki wiązadła czy coś i moga taki bóle sie pojawiać. pocieszę Cię ze u mnie drugiego dnia bolało juz znacznie mniej a trzeciego zupełnie przeszlo
pozdr
nailie
Manka ja ze względu na dłuższą gwarancję bym poczekała ;-) Tylko ewentualnie warto się dowiedzieć czy wózek jest dostępny od ręki, jak nie to ile na niego się czeka. Z naszym wózkiem tak zrobiliśmy, gondolę i stelaż kupiliśmy miesiąc przed porodem, siedzisko do spacerówki w styczniu, jak wyjeżdżaliśmy - potrzebne nam było na szybko do samolotu. Fajna opcja, jak wózek ma osobne ceny do siedziska i gondoli, nie wydaje się też za dużo kasy na raz ;-)
Cień oby to nie były kamienie
A mnie od kilku godzin brzuch się dosyć boleśnie stawia Wzięłam grzecznie proszka i zaległam w łóżku. Najgorsze jest to, że córci teraz się przysnęło, czyli pewnie do północy będzie latać
Korzystając z chwili "wolnego" przeglądam na allegro drobiazgi jakich mi brakuje i łapię się za głowę po co kupowałam butelki w zwykłym sklepie, przebitka cenowa jest dwukrotna
Cień oby to nie były kamienie
A mnie od kilku godzin brzuch się dosyć boleśnie stawia Wzięłam grzecznie proszka i zaległam w łóżku. Najgorsze jest to, że córci teraz się przysnęło, czyli pewnie do północy będzie latać
Korzystając z chwili "wolnego" przeglądam na allegro drobiazgi jakich mi brakuje i łapię się za głowę po co kupowałam butelki w zwykłym sklepie, przebitka cenowa jest dwukrotna
Sarna 37 ;-)
Normalnie nadal ledwie żyję.. już dwa masaże miałam, na chwilę pomaga i znów to samo..
Manka ja z tych niecierpliwych w kwestiach dziecka i ja bym już kupowała.. ale może tak jak Barbra mówi- po nowym roku będą nowe modele itd...
Najchętniej to ja bym już chciała mieć skompletowane wszystko bo tylko się zamartwiam, że nie zdążymy, że kasy braknie, że kupimy cokolwiek bo czas będzie naglił.. itd..
Ból zaczął się wczoraj po południu, w nocy się nasilił, teraz na kanapie nie mogę się plecami oprzeć nawet.. jeśli jutro ma przejść to ja chcę już jutra..
Normalnie nadal ledwie żyję.. już dwa masaże miałam, na chwilę pomaga i znów to samo..
Manka ja z tych niecierpliwych w kwestiach dziecka i ja bym już kupowała.. ale może tak jak Barbra mówi- po nowym roku będą nowe modele itd...
Najchętniej to ja bym już chciała mieć skompletowane wszystko bo tylko się zamartwiam, że nie zdążymy, że kasy braknie, że kupimy cokolwiek bo czas będzie naglił.. itd..
Jak ostatnio na prenatalnych pytałam o drętwienie nogi i ręki to lekarz powiedział mi że jedynym wyjściem jest zakończenie ciąży i że właściwie to na wszystko mógłby mi powiedzieć, że to ciąża jest winna.. ale tu wydaje mi się, że to od kręgosłupa jakiś ucisk bo jak mąż masował to w jednym miejscu tak boli, że nie idzie wytrzymać..ja miałam dokładnie to samo tydzien temu, tez bol w okolicach łopatki taki, ze wyłam dosłownie, zapytałam o to lekarza, powiedział, ze tak moze byc bo w ciazy przez hormonu poluzniaja sie wszystki wiązadła czy coś i moga taki bóle sie pojawiać. pocieszę Cię ze u mnie drugiego dnia bolało juz znacznie mniej a trzeciego zupełnie przeszlo
pozdr
Ból zaczął się wczoraj po południu, w nocy się nasilił, teraz na kanapie nie mogę się plecami oprzeć nawet.. jeśli jutro ma przejść to ja chcę już jutra..
CieńWielkiejGóry
Eh no nic pozostaje mi tylko jutro znowu oddac mocz i zrobic to usg...
Tylko mam pytanie,mam wstrzymac sie zeby godzine przed badaniem nie isc sikac...Hmm jak ??!! Jak co pol godziny chodze.A dzis jak jechalismy po mega wybojach to myslalam ze sie zsikam w aucie...
Kurcze i zaplamilam cos na ciemno,nie ze krew tylko takie mega ciemne uplawy...A doktor pytal czy mam uplawy to powiedzialam ze nie a potem przyszlam do domu i zauwazylam...
A u doktora oczywiscie ciesnienie 90/40... Masakra...I jeszcze powiedzial ze ten aceton w moczu to albo ze bylam dzien przed badaniem przeglodzona albo cos o cukrzycy gadal...Mam nadzieje ze teraz w wynikach go nie bedzie....
Tylko mam pytanie,mam wstrzymac sie zeby godzine przed badaniem nie isc sikac...Hmm jak ??!! Jak co pol godziny chodze.A dzis jak jechalismy po mega wybojach to myslalam ze sie zsikam w aucie...
Kurcze i zaplamilam cos na ciemno,nie ze krew tylko takie mega ciemne uplawy...A doktor pytal czy mam uplawy to powiedzialam ze nie a potem przyszlam do domu i zauwazylam...
A u doktora oczywiscie ciesnienie 90/40... Masakra...I jeszcze powiedzial ze ten aceton w moczu to albo ze bylam dzien przed badaniem przeglodzona albo cos o cukrzycy gadal...Mam nadzieje ze teraz w wynikach go nie bedzie....
La_Luna
Manka ja mam wózek Bebetto, tylko model Nico Plus- ale z wyglądu podobny. Bardzo polecam, drugi raz też bym go kupiła. My dwa lata temu daliśmy 1300 zł za 3w1. Zarezerwowałam go 2- 3 miesiące przed porodem (100 zł zaliczki), a jak byłam w szpitalu to mąż go odebrał. Jest wygodny, zwrotny, niezbyt ciężki i łatwo go czyścić;-)
Agiszonek
Hej dzieczyny, Znów za Wami nie nadążam. Ale się zdenerwowałam. Byłam dziś u lekarza. Myślałam że mi wszystko pomierzy bo nie byłam na prenatalnych....a on tylko zmierzył głowe, kośc udową i kobiec. Powiedział że dziecko leży głową w dół...na pytanie czy to dobrze odpowiedział tak, że nie wiem nic. Poza tym dziecko ma głowę odchyloną....też pytałam czy to dobrze...i też wymijająca odpowiedź. Wyszłam z wizyty w gorszym nastroju niż na nią poszłam. W sobote zapisałam się na te cholerne prenatalne bo przecież nie wiem nic! Czy wasze maleństwa też leżą głowami w dół? Mój tak leży od początku
reklama
Manka ja mam wózek Bebetto, tylko model Nico Plus- ale z wyglądu podobny. Bardzo polecam, drugi raz też bym go kupiła. My dwa lata temu daliśmy 1300 zł za 3w1. Zarezerwowałam go 2- 3 miesiące przed porodem (100 zł zaliczki), a jak byłam w szpitalu to mąż go odebrał. Jest wygodny, zwrotny, niezbyt ciężki i łatwo go czyścić;-)
Super, dzieki za opinie !
Bardzo mi sie podoba w kolorze jasnoszarym. Na poczatku chcialam z czarna rama ale rama w bialej wersji tez jest super, boje sie tylko, ze bedzie sie bardzo szybko brudzila