reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Czesc.
Co do szkoły rodzenia ja bede dzwonic w przyszlym tygodniu bo na stronie pisze ze mozna uczestniczyc w zajeciach po skonczeniu 20 tc :)
Ze spaniem nie mam problemow wrecz w ta druga strone ledwo rano wstaje jak zadzwoni budzik. Zazdroszcze tym ktorzy moga pospac [emoji14]
Mam strasznie niskie cisnienie i zdarzaja mi sie przez to zawroty głowy ginekolog zaleciła mi kawke dziennie. Mała słaba. Jakos mam mieszane uczucia co do jej picia.
Moja Julcia sie na mnie obraziła chyba bo wczoraj ledwo pare razy ja poczułam a na usg tak szalała ze czułam porzadne kopniaki.
Moj maz mowi focha ma jak to kobieta i trzeba było glosniej mowic ze liczyłas na chlopaka [emoji14]
Miłego dnia życze ;)

reklama
Leki i suplementy w Polsce to temat rzeka. Siedze w medycynie, dokladnie w badaniach klinicznych i wiem, ze te suplementy, witaminy itp nie przechodza testow klinicznych, gdyz nie sa u na wymagane. Zupelnie inaczej jest z antybiotykami i lekami biologicznymi czy innowacyjnymi. Warto uwaznie przeczytac sklad "leku" dostepnego bez recepty w jakiejs superpharmie, przede wszytkim zeby sobie nie zaszkodzic.

Witam dziewczynki :) ja od 5 nie śpię bo stresuje się wizytą. Mam nadzieje ze nic nie urosło mojej dzidzi pomiędzy nóżkami :szok: tez mam obawy co do obsługi małego faceta. U dziewczynki jest to dla mnie oczywiste i wydaje się latwiejsze. Nasłuchałam sie o napletkach naciąganiu, nacinaniu itp...

A propos suplementacji? Bierzecie jakieś witaminy ciazowe? Ja biorę magnez i kwasy DHA. Ze względu na wysoki poziom jodu (nadczynność tarczycy) nie biorę żadnego zestawu witamin bo zawsze zawierają jod. Dzisiaj trochę poczytałam o suplementacji witaminy D i o tym ze niedobór w ciazy grozi krzywica u dziecka. Zastanawiam się czy powinnam przyjmować i w jakiej dawce. Caly rok unikam słońca ze względu na złą tolerancję przez moją skórę wiec obstawiam niedobór.

Ostatnia edycja:
Ja tylko magnez i nadal kwas foliowy. Ale teraz zmieniam lekarza,wiec moze chociaz ten mi doradzi zebym kwas odstawila a zaczela brac normalne witaminy a nie jak tamen konował,ktory niczym sie nie zainteresowal

Dzień dobry ☺ dziś coś spać nie mogłam pol nocy .. dziwne sny itp.

Do szkoły rodzenia nie będę chodzić ,w pierwszej ciąży tez nie chodziłam ,a teraz pewnie bym czasu nawet na to nie miała:)

Biorę witaminy dla kobiet w ciąży i mam je brać do końca ciąży

A co do pielęgnacji dzieciaczków to tez się bardziej boję myć dziewczynkę i podcierac ,ponieważ dużo łatwiej o infekcje u dziewczyn itp

Moja ginekolog bierze kupę kasy za każdą wizytę a w ogóle nie doradza mi nic w kwestii leków i witamin. Mówi ze czy będę brała czy nie to nie ma większego znaczenia bo kiedyś kobiety nie brały nic i tez rodziły zdrowe dzieci. Dla mnie to słaby argument, bo na przestrzeni lat radykalnie zmienił się sposób odżywiania wiec i niedobory witamin są większe. Moja mama jadła głównie to co rosło w jej własnym ogrodzie wiec co tu porownywac

Cześć. My z Hanią niedawno oczy otworzylysmy :)
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to nie będę chodzić. W pierwszej ciąży chodziłam i starczy.

Co do pielęgnacji to bardzo boję się tego siusiaka.

A ja dziś wyjątkowo pospałam do 8.30:-D Jem śniadanko i Was nadrabiam.
Volka może córki mieć już nie będziesz, ale za to w przyszłości 3 synowe Ci się trafią;-) Ja sobie nie wyobrażam, że oddam mojego synusia jakiejś obcej babie:szok: Już jej współczuję:-p

reklama
Do góry