reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

A ja mam dzisiaj dwoje dzieci na głowie- Emka i m, wczoraj przyszedł z pracy rozkichany i dzisiaj tak markotny, że mam już dosyć. Najchętniej to bym go gdzieś wysłała, bo ledwo co daje z nim radę. O byle co się czepia, co ja zrobię to pójdzie i zrobi po swojemu, wrr.

Ja się wysypiam od pewnego czasu, siku już tak często nie chodzę, w nocy to rzadkość. Ruchy dzisiaj słabe, z rana parę lekkich kopniaków i tyle.Zazwyczaj wieczorem mała dokazuje.

reklama
Czesc dziewczyny ;)

Ja tez juz coraz rzadziej chodze siku, w nocy sie juz nie budze, dopiero rano ide :)
No ruchow dalej nie czuje, ale to pierwsza ciaza wiec musze byc cierpliwa.
Dzis do Polski lecimy takze szybko ogarniamy siebie i dom i wyruszamy na 2 tygodnie blogiego lenistwa :)

Spokojnych dni zycze wszystkim mamuskom :)

roxxi kochana super wiadomość gratulacje teraz na pewno będzie ok melduj się u nas :-)pamiętaj że należysz do marcówek tak czy siak :-Dtrzymaj się kochana będzie dobrze

roxxi gratulacje!! Spokojniej i nudnej ciazy zycze :) bedziesz szczesliwa czerwcowa mamusia;D

Ja ruchy czuje juz bardzo wyraznie. Nie tylko wtedy gdy leze. W ciagu dnia gdy cos robie tez zdarza mi sie juz poczuc jak sie wierci:) silny jest ten moj synek;D w pierwszej ciazy kolo 21 tygodnia mam juz nawet filmik nagrany jak widac ruchy na brzuszku:) ale brzucha nadal nie mam... wygladam jakbym lekko przytyla, ale do ciazowego brzuszka jeszcze baaaardzo daleko:(

U mnie dzisiaj nuda... dom wysprzatany, obiad ugotowany, Synus spi juz trzecia godzine, Maz w pracy..

Siwa ale Ci się trafiło w tym lumpie, ja dla siebie nigdy nic nie mogę znaleźć :sorry:

Cień rodziłaś naturalnie? :szok:

Ania taki los jak już się ma dzieci :zawstydzona/y: Praca 24/7, bez l4 i prawa do urlopu :sorry: I mimo tego że mój chłop często jest w domu to i tak niemal wszystko jest na mojej głowie. O nie, sorry, śmieci wynosi i chodzi po bułki z rana :sorry:

Lewusek jeszcze przedwczoraj mówiłam do P że czuję o wiele mniej ruchów niż z małą, są może ze 2 razy dziennie i baardzo delikatne. A tu od 2 dni co chwilę czuję, jak mi puka co 2-3 godziny, ale mimo to nadal bardzo delikatnie. A już miałam nadzieję, na spokojniejsze dziecko :cool2:

Roxxi gratulacje, tym razem wszystko będzie dobrze :tak:

Izik to może zrób sobie wypad na zakupy z koleżankami w ramach odpoczynku? :-)

Manka miłego wyjazdu, idziesz w końcu na usg w Polsce?

Co do nospy to mi lekarz chciał ją zalecić na bóle brzucha, ale jakby w ostatniej chwili zmienił na lek na receptę. Mam mieszane uczucia do wszystkich leków w ciąży, ale jak biorę to niemal nic mnie nie boli. Ze 2 razy zapomniałam wziąć tabletki i od razu mnie brzuch bolał, jakby był na ciągłym skurczu, albo jakbym miała @ dostać.

Ja dziś w kiepskim humorze, mój chłop pojechał na wieczór kawalerski (swój) już o 13 i cholera wie na jaki pomysł wpadli i kiedy wróci :baffled: Ponoć szykowali się na wyjazd do innego miasta nie wiadomo po co :zawstydzona/y:

KubusiowaMama to pewnie jest właśnie kwestia małego brzuszka. Dlatego czujesz ruchy tak wyraźnie bo macica się wolno rozciąga i maluszek nie ma takiego pola manewru, w rezultacie czujesz go intensywniej. Fajnie masz. Ja slabiutko czuje i tylko jak leze bo wtedy brzuch się trochę splaszcza.

Ja czuję ruchy jak leżę bądź siedzę. Jak chodzę to jeszcze niet, ale ja mam spory brzuchol i zapas tluszczyku.

Wczoraj pierwszy raz usłyszałam komplement od mojej dwulatki, a mianowicie jak czytałam jej Królewnę Śnieżkę przed snem i macocha pyta się lustra o to czy jest ktoś piękniejszy od niej na świecie to moja Hania powiedziała "tak moja mama ", ależ się wzruszylam.

Siwa ale Ci się trafiło w tym lumpie, ja dla siebie nigdy nic nie mogę znaleźć :sorry:

Cień rodziłaś naturalnie? :szok:

Ania taki los jak już się ma dzieci :zawstydzona/y: Praca 24/7, bez l4 i prawa do urlopu :sorry: I mimo tego że mój chłop często jest w domu to i tak niemal wszystko jest na mojej głowie. O nie, sorry, śmieci wynosi i chodzi po bułki z rana :sorry:

Lewusek jeszcze przedwczoraj mówiłam do P że czuję o wiele mniej ruchów niż z małą, są może ze 2 razy dziennie i baardzo delikatne. A tu od 2 dni co chwilę czuję, jak mi puka co 2-3 godziny, ale mimo to nadal bardzo delikatnie. A już miałam nadzieję, na spokojniejsze dziecko :cool2:

Roxxi gratulacje, tym razem wszystko będzie dobrze :tak:

Izik to może zrób sobie wypad na zakupy z koleżankami w ramach odpoczynku? :-)

Manka miłego wyjazdu, idziesz w końcu na usg w Polsce?

Co do nospy to mi lekarz chciał ją zalecić na bóle brzucha, ale jakby w ostatniej chwili zmienił na lek na receptę. Mam mieszane uczucia do wszystkich leków w ciąży, ale jak biorę to niemal nic mnie nie boli. Ze 2 razy zapomniałam wziąć tabletki i od razu mnie brzuch bolał, jakby był na ciągłym skurczu, albo jakbym miała @ dostać.

Ja dziś w kiepskim humorze, mój chłop pojechał na wieczór kawalerski (swój) już o 13 i cholera wie na jaki pomysł wpadli i kiedy wróci :baffled: Ponoć szykowali się na wyjazd do innego miasta nie wiadomo po co :zawstydzona/y:

Tak, na pewno pojde na usg, ale dopiero musze sie umowic na wizyte :)
Bede dawac znac na biezaco :p

reklama
roxxi gratulacje:-)
chrobek słodkie takie komplementy <3
Ja ruchów jeszcze nie czuję, czasem coś tam plumknie, ale to chyba jeszcze nie to:sorry2:
Ja robiłam dzisiaj racuszki z jabłkami, bo tak mnie naszło, teraz piekę sernik (szachownica), bo mam w lodówce chyba ze 30 wiejskich jajek, więc muszę je jakoś wykorzystać:-D

Do góry