reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Czesc ;)

Ja wlasnie wrocilam od poloznej. Spotkanie trwalo 10 minut z zegarkiem w reku. Sprawdzila mocz, cisnienie i bicie serduszka slyszalam pierwszy raz :) Powiedziala, ze wszystko w porzadku. Dopatrzylam sie, ze zapisala w ksiazce przy biciu serduszka 150/min :D
Kolejne spotkanie z nia 3 grudnia :)

Fanti to niedobrze z tym zebem Ci sie stalo. Oby ten dentysta cos zaradzil :)

Bar bra super, ze juz w domku. Teraz sie nawadniah porzadnie :)

Izik ale masz fajnie, ze znasz plec i ze wszystko w porzadku :)

KubusiowaMama ile juz jestescie w Norwegii ? Nareszcie spotkalam osobe, ktora chce wrocic do kraju bo bardzo teskni :) A opieka no no pozazdroscic. Ja rodze w UK ale to pierwszy raz wiec jeszcze nic nie wiem :)

Chrobek a Ty co ? Szpital zalozylas ? :) Szybciutko go likwiduj, zdrowiec tam a nie :p

Hej Dziewczyny!

Gratulacje Izik!!! :)

Krokiety usmażone, zaprosiłam mamę i jakoś tak lepiej mi się robiło i rozmawiało :) tylko teraz bolą mnie bardzo plecy na dole.
Zaraz mąż wraca z pracy, więc już się nudzić nie będę :)

A co do lekarza, to ostatnio jak się rejestrowałam, to zadzwoniłam do położnej i chciałam,żeby spytała lekarza, czy będziemy teraz badać płeć. Jeśli tak to zarejestruję się na dzień w którym lekarz przyjmuje po południu, bo zależy mi żeby pójść wtedy z mężem. Ona kazała mi zadzwonić około 16, bo wtedy będzie lekarz i się dowiem jakie ma plany. A ja oczywiście cały dzień pamiętałam o tym, a jak przyszła godzina 16, to zwyczajnie w świecie zapomniałam. Opiekowałam się wtedy siostrzeńcem i tak się bawiliśmy, że wyleciało mi z głowy. Zadzwoniłam na drugi dzień i pani położna powiedziała mi, że jak się zapomina, to mówi się trudno i że dziś lekarz nie ma. Słychać było w głosie,że się cieszy z takie obrotu sprawy. Zarejestrowałam się więc na zwykły dzień rano. Byłam u lekarza, nie zrobił mi wtedy usg, ogólnie był jakiś taki dziwny, niby miły, ale złośliwy. Spytałam czy na kolejnej wizycie podejrzymy płeć, to mi powiedział, że jeszcze za wcześnie, że po 20 t.c będziemy podglądać. Skoro wizyty co 3 tyg, to najwcześniej za 6 tyg. od tamtej wizyty. Wkurzyłam się. Myślę,że to dlatego, że to nie on mi to zaproponował sam, tylko ja "naciskałam" ech, brak słów.
Trudno, poczekam :-)

Idę jeszcze odkurzyć, zmyć podłogę i biorę się z odpoczynek, bo kręgosłup się domaga.

Moje dziecię dziś przed dentysta tak dziwnie się ruszało A jak zasiadłam na fotelu to cisza. W pewnym momencie tak sobie w myśli do niego mówię "widzisz Bronek nie ma się czego bać. Dentysta to nic strasznego"
Mam to za sobą. Ząb odbudowany na sztyfcie z włókna szklanego. Różnicy nie widać. Nieco obawiałam się braku znieczulenia ale Pan był tak delikatny że normalnie usnęłam na fotelu w trakcie. :D
Moja mama mnie wyśmiała ze ja to wszędzie potrafię zasnąć ale nigdy by się nie spodziewała że na fotelu u dentysty też można.
Co do pracy to spokojnie jest to praca umysłowa. Państwowa więc co za tym idzie nie przemeczam się. Cały proces zaczął się 1 grudnia I mam rok na zakończenie inaczej wszystko mi przepada . dlatego szkoda mi to zostawić.
Barbra witaj w domku :) super że już masz to za sobą. Teraz wszelkie limity wykorzystane więc staraj się by tam nie wrócić .
Chrobek słyszałaś? Limity na szpitale ale nie tylko na chorowanie także zostały wyczerpane więc wracajcie do zdrowia :)
Nasze biedne cukrzycowe damy trzymajcie się dzielnie na diecie. My was wesprzemy i za was wszelkie słodkości zjemy :p prawda marcowe mamuśki? ;)

FAnti dobrze ,że zadowolona ,ale z tym spaniem to chyba żart hihi ja co najwyżej mogłabym zemdlec u dentysty :D a co do słodkości to ja jem tego tyle ,że przebijam chyba Was wszystkie i jeszcze trochę ;D

reklama
Do góry