reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Lewusek skoro teraz na 90 % wszystko jest w porzadku to nie ma innej opcji zeby bylo inaczej :tak:

Natka oj to sie naczekasz. I to będzie juz ostatnie usg na wyspach czy jeszcze jakies przewiduja? U mnie nastepne pewnie dopiero na poczatku listopada, a gdzie jeszcze do grudnia...

Rewelacja natka to gorzej niz w uk
ja pierwsze usg miałam w 14 tyg, a drugie mam w 20 tyg i to koniec.
Jak z wpisow wynika mało która ma termin z OM. , u mnie w sumie 2 dni różnicy zamiast 26 lutego to na 24 .
A tez prawie pewna jestem kiedy to się stało, no ale może się mylę.

Chyba, ze jeszcze jeden list przysla, ale watpie.

Mi sie tez termin rozni z usg, ale poprostu dzidzi wieksze jest. U mnie nie ma ma mozliwosci niz to ze 15 albo 16 czerwca zaszlam, bo wczesniej na wyjezdzie bylam.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Natka może dzidzi Wasze samo stwierdzi, że nie pokarze Wam czy jest chłopcem czy dziewczynką :-D Wszystko jest możliwe:-)

U mnie jest tylko 1 dzień różnicy między OM a USG i to już kolejny raz tak samo wyszło :)

Cześć dziewczyny.
Mam termin na 09.03.
Mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża.
Jeszcze tydzień temu rano mogłam wciągnąć brzuch i udawać, że nie jestem w ciąży. Już natomiast wieczorem ledwo się w spodnie mieściłam. W tym tygodniu zdecydowanie brzuch zaczyna rosnąć tempem ekspresowym. Masakra. kilka dni a taką mam różnice, że na serio boję się co będzie dalej.

Boję się w ogóle stawać na wadzę. Miesiąc temu czyli jakoś w 9-10 tygodniu, miałam już prawie 4 kilo do przodu. Przed ciążą moja dieta była bardzo uboga, bo wycięłam z niej prawie wszystko co miało w składzie węgle i większość tłuszczy :( . Tyłam praktycznie od wszystkiego i jak się okazało przy badaniach, nie było to moje widzimisie ani wymysł, tylko ostra niedoczynność tarczycy. Na szczęście biorę leki od 2 tygodnia ciąży i tsh ostatnio zeszło mi ładnie na 1,3 przy eutyroxie 112 .

Staram się jednak troszkę zdrowiej odżywiać ze względu na dzidzie :( jeść warzywa i owoce, nawet jakieś pieczywo żytnie. Niestety mój organizm próbuję nadrobić zaległości. Przed ciążą ważyłam jakoś 52 kilo /169 cm. Staram się jeść zdrowe rzeczy same teraz, ale nie mogę znów jeść samego białka bo to by zaszkodziło dziecku.
Czy któraś z Was ma jakieś rady?
Miała podobnie? Cierpi na niedoczynność?
Jak dbać o dzidzie i nie przytyć 30 kilo? :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry