reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

A jak się czujesz po tych tabletkach??? Ja sie kiepsko czuje. Ciągle bym spala brzuch mnie boli.... Tak jakby objawy ciąży aie nasilily i to bardzo bo mdli mnie niemiłosiernie a piersi dzis nawet dotknąć nie moge tak bola... Wczoraj sie tak nie czułam...

Biorę od soboty, narazie samopoczucie w miarę ok, najbardziej własnie bolą piersi, mdli mnie trochę jak nie zjem odpowiednio szybko no i na zapach papierosów i benzyny. Troszkę kłują jajniki i spać też mi się chce. Ale pamiętam, że w pierwszej ciąży było o wiele gorzej z samopoczuciem. Może teraz jeszcze za wcześnie..

Kubusiowa Mama - Wszystkiego Najlepszego, spokojnej ciąży i grzecznego maluszka:-)
Ja przez brzuch to chyba coś koło 9 tygodnia słyszałam, ale też dokładnie nie pamiętam.

Witaj Paulina:)

reklama
Sylvi Ty te hcg robilas na wlasną rękę? Jakieś patałachy źle wpisaly do rejestracji, zadzwoń że chcesz poprawnego badania, jeśli mogą powtiezyć z surowicy. Ja kiedyś pracowalam w prywatnym labie I surowica jest przechowywana przez jakis czas w lodowkach np na wypadek pomylek wlasnie zeby nie trzeba bylo pobierac drugi raz krwi. chyba ze na nfz bylaś? Jeśli prywatnie to klient nasz pan i niech powtórzą analizę, dziady.
Patrycjo i Paulino witajcie :-)

Pewnie :). W 4 tygodniu już potwierdził ciążę? To strasznie szybko. Mi się wydaje, że ja szybko idę a będę już w 6 tyg. i 3 dniu.

Sylvi Ty te hcg robilas na wlasną rękę? Jakieś patałachy źle wpisaly do rejestracji, zadzwoń że chcesz poprawnego badania, jeśli mogą powtiezyć z surowicy. Ja kiedyś pracowalam w prywatnym labie I surowica jest przechowywana przez jakis czas w lodowkach np na wypadek pomylek wlasnie zeby nie trzeba bylo pobierac drugi raz krwi. chyba ze na nfz bylaś? Jeśli prywatnie to klient nasz pan i niech powtórzą analizę, dziady.
Patrycjo i Paulino witajcie :-)

No wlasnie pytałam czy jeszcze mogą coś z tej krwi zrobić, twierdzili że nie. Prywatnie robiłam ale przez przychodnię. Zobaczę jak dostanę wynik, to wyślę do gina i zapytam. Czytałam, że to można jakoś przeliczyć.
Nie chcę znow pobierać krwi, 3 testy wyszły pozytywnie, za tydzień USG więc już poczekam na spokojnie.

Ja w poniedz. 6t6d i też sie drapię po glowie. Ale wierzę że będzie piękna fasola, albo już kijanka :)

Sylvi no szkoda, ale może na coś się badanie przyda, na pewno 3 razy drozsze bylo. Ale Ty byś byla spokojniejsza.

Ostatnia edycja:
Sylvi ja to bym się wkurzyla na te co zle badania wpisały. A swoją drogą nigdy nie robiłem bety, ani w pierwszej ciąży, ani teraz

Volka masz racje! Zaraz zerkne w karte :) pamietam tylko ze poszlam na pierwsza wizyte w 6 tyg i wtedy jeszcze nic nie bylo slychac. Strasznie sie pozniej stresowalam, ze z malenstwem jest cos nie tak.. dlatrgo teraz nie bede soe spieszyc z pierwsza wizyta:)
Paulina :-) witaj i gratulacje! :)
sylvi1979 dziekuje :* pierwszy Synus jest mega grzeczny, pewnie drugie malenstwo da popalic;D

Pewnie :). W 4 tygodniu już potwierdził ciążę? To strasznie szybko. Mi się wydaje, że ja szybko idę a będę już w 6 tyg. i 3 dniu.

No juz było widać ze zarodek sie zagniezdzil miał 1mm i powiedział ze około 7,8 juz powinno być widac czy serduszko bije. W poniedziałek mam kolejna wizytę i zaczynam 7 tydzień zobaczymy czy będzie juz coś więcej widać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No wkurzyłam się, jutro będę odbierać wynik, to oczywiście im powiem, jedno badanie 25 zeta, a ja zrobiłam 2 i to niepotrzebnie..

Do góry