reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

to niezła mieszanka:)

ze suwaczka wynika że masz 11 pełnych tygodni, czyli jutro będzie już początek 12 (11 i 1), czy źle rozumuję? Bo ja jestem w 10 tc (9 t i 5 d)

reklama
Cześć Dziewczyny:-)
Eviczek bardzo mi przykro, mam nadzieję, że wkrótce znowu zobaczysz 2 kreski na teście.
Mi mdłości trochę ustąpiły (ale wole nie zapeszać) za to od wczoraj mam takie wrażenie jakbym w brzuchu miała rosnący balon- chyba się tam wszystko rozciąga.
Pogoda na szczęście lepsza. Od rana leje jak z cebra- jeszcze nigdy się tak z deszczu nie cieszyłam:laugh2: Ochłodziło się, ale zapału do sprzątania jednak nie dostałam:rofl2:

To moja pierwsza ciaza do 9 tc mdlosci doslownie od rana do wieczora bez wzgledu czy jadlam czy nie jadlam. Od czwartku czuje o wiele wiele lepiej. Mdlosci tylko rano przed sniadaniem :) nie wiem czy to nie z powodu tego ze upały troszke odpusciły

Manka kiedy masz wizytę z położną? Oby to wiszenie nad kibelkiem to tylko fałszywy alarm :sorry:

Natka skoro masz takie ciekawe smaki to ja bym to zaliczyła do objawów :rofl2: Btw mnie też piersi w ogóle nie bolą, a w 1 ciąży syczałam z bólu, dotknąć się nie dało. Co do liczenia tygodni to jesteś w 12 tygodniu, skończyłaś 11 :tak:

Ironia mi się utrzymywały jakoś do mniej więcej 13 tygodnia, potem z dnia na dzień przeszły. Ale same wymioty bardzo późno się zaczęły, bo chyba ok 10 tygodnia, mdliło mnie od ok 7-8

Ironia, mnie w pierwszej ciąży coś do ok. 12 t trzymało, ale było znacznie gorzej niż teraz. Teraz za to pewnie będzie dłużej, bo są łagodniejsze...

nailie, no to liczysz tak jak ja:) zresztą na kalkulatorach też tak wychodzi:)

Hej dziewczyny ☺ mi lekarz mówi ,że liczy się pełne skończone tygodnie czyli jak się jest w 12.tc i 3 dni to wg niej to pełny 12 tydzień . Tak samo jak rodziłam pierwsze dziecko w 39 tc i 5dni, a w szpitalu wpisali mi w książeczce ze urodzony w 39tc nie w 40 .. ☺

reklama
Do góry