reklama
MłodaMama93
Fanka BB :)
Mój mi powiedział ze zachowuje się jak stary moher :/ a mianowicie sytuacja dzisiaj wyglądała tak na poprzednim mieszkaniu (obok w domu) trzeba było jechać do komunalki i napisać deklarację o śmietnik (bo to Nowy budynek i każde mieszkanie musiało sobie załatwić) ale żeby nie stało 6 smietnikow pod domem (bo tyle jest mieszkań w 1 domu) to przywieźli kontener (po znajomosci) bo tak to w komunalnce powiedzieli każde mieszkanie osobno i koniec w tamtym budynku mieszkało 14 osób... a dzisiaj w urzędzie (przepisujac się z tamtego mieszkania do budynku obok żeby dostać smietnik) dowiedziałam się ze od lipca do teraz w tamtym budynku podobno mieszka 9 osób!!!!! Więc ktoś od lipca wypierd*** śmieci a nie płaci a ja idąc z tymi odpadkami muszę stawiać worki obok śmietnika bo NIE MA MIEJCA GDZIE WRZUCIĆ (a baba powiedziała ze nie przywioza nam większego dopóki wszyscy nie napiszą pisma) i ja płacę prawie 20zł miesięcznie za śmieci !!!!! Czyli już zapłaciłam 140zł a ktoś ma to w dupie i nie płaci... a korzysta ze śmietnika! I dzisiaj zalatwilam sobie śmietnik taki mały do góry otwierany mają mi go.podpisać w komunalne a mianowicie NR.MOJEGO MIESZKANIA i jak zobaczę że ktoś wdupia mi śmieci do MOJEGO śmietnika to zaraz zapytam gdzie ma swój! i koniec kropka kazalam mojemu dzwonić do właściciela (to jego kolega) i powiedzieć ze inni lokatorzy lecą w chu****a ja śmieci muszę zostawiać na trawie bo nie M gdzie wrzucać
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Maya inhalator mialam w planach,ale ostatnio bardzo malo chorowali i nie kupowalam a antybiotyk raz w roku to tez nie jest tragedia mysle. Agiszonek ja codziennie sprawdzam czy aby na pewno zaden rozstep nie wyszedl . Najgorszy dla mnie na ta chwile straszny celulit na udach. Nie wiem jak sie tego gowna do lata pozbede :/.
Volka ja wolę dać antybiotyk i żeby dziecku szybko przeszło. Tym bardziej, że nie bierzecie stale antybiotyku. A stosowanie nebbud i berodual też nie jest za dobre :/
Akurat tutaj sie nie zgodzę, ale moze to zalezy od dziecka. Nam tylko to pomaga pezy infekcjach, no ale my mamy podejrzenie astmy i takie leki u nas zagościły na stale praktycznie przy infekcjach.
A trzeba pamiętać ze antybiotyk leczy infkecje bakteryjne a nie wirusowe a co za tym idzie podawany na wyrost. Bo wiekszosc infkecji gornych i dolnych drog oddechowych sprawiaja wirusy.
Nebbud jest sterydem przeciwwirusowym i przeciwzapalnym wiec jego dzialanie na uklad oddechowy jest szybszy bo podawany wziewne, niz antybiotuk ktory dziala po 3-4 dawce.
VIOLKA no jak tak dawno byl antybiotyk to pewnie ze nie zaszkodzi jakos bardzo. Oby szybko do zdrowka wrocil bo dziecko chore to koszmar. My odpukac od listopada chorujemu co 6 tyg a nie co 3 :-/ a to juz postęp w naszym leczeniu. I juz mamy sposb ma wstrętne wirusy, zabijamy w zarodku i po trzech dniach ani śladu.
MłodaMama93
Agiszonek na forum marcowek... nie jesteś zapisana do grupy?
Laski na pewno nie pomyliłyście becikowego z jednorazową zapomogą na urodzenie dziecka? Becikowe dostaje sie z urzędu miasta bądź gminy a zapomogę w mopsie i tam jest próg finansowy. Oba świadczenia wynoszą 1000 zł. Chyba ze ja mam jakieś stare info
Jest prog dochodowy na Becikowe 1922 zl na osobe przynajmniej tak bylo dwa lata temu i z tego co wiem nadal jest.
Mops daje zapomoge ale to od duzo niższego progu
MłodaMama93
Będę walczyć o swój śmietnik jak lwica hahahahaha choćbym warty miała pełnić pod nim
reklama