reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Wiosna pełną gębą u nas. Szkoda tylko że ja taka niepełnosprawna. Spacer był ale w połowie planu już dzwoniłam po mamę żeby po nas przyjechała. Od jakiegoś czasu coś mnie w pośladku pobolewało ale dziś to już nogę ciągnę za sobą. Myślałam że jakoś to rozchodzę Ale po przejściu nieco ponad 1km wymiękłam. A teraz już na dobre kuleje.
Młody teraz szaleje u babci na podwórku ma tu 3 kolegów z klasy plus dwóch co do babci przyjechali innej. A ja leżę na sofie z psem i czekam na kawę.
Niestety te prognozy mroźne i śnieżne widziałam już. Od środy niby -6 u nas ale w nocy a w dzień 0 i śnieg. Zobaczymy czy się sprawdzi.

reklama
Niech ten śnieg poczeka bo dopiero w środę będą okna i min myć :D
Ja ta moja zaś czuje tak nisko jak w szpitalu Ale wtedy była ulozona Dupka dol i lekarz mówił żE to normalne :p

Ja dalej w łóżku Ale mój mnie goni zebym się ubierala na kawę jedziemy :)

Maja i bronek :) ona zawsze się tak układa żeby się do brzucha tulic niemal jak kot.

Załączniki

• 1451223490427.jpg
    1451223490427.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 48
Witam sie i ja :)
Swieta, swieta i po swietach :p
U nas troche smutno, kolacje Wigilijna zjedlismy tradycyjnie ale nie bylo tak pysznie jak u mamy :D Na Paaterce tez bylismy, fajnie bylo, nastrojowo czulam sie jak w Polsce :)
W sobote tutaj wyprzedaze byly, troszke pokupilismy rzeczy i dla mnie i dla Alka i dla mojego :) Pozniej wstawie fotki ciuszkow.
Teraz blogie lenistwo, jutro juz pedze do pracy oj nie chce sie strasznie :) ale wlacznie z jutrem to zostalo mi tylko 15 dni pracy !! Takze juz prawie nic :)
Jak bylam w domku teraz przez te dni to moze mialam jeden skurcz a moze dwa i to tylko jak wychodzilismy z domu wiec raczej jest okej. Ruchy czuje ale teraz np leze i czuje go tak ekstremalnie niski jakby zaraz mial tam przez szparke wyjsc. Tak nisko, ze tam sie nawet brzuch ciazowy nie zaczyna :D a wizyta dopiero 5 stycznia (kilka z Was tez ma 5.01 :D) ale i tak sie nic nie dowiem pewnie.

Eh a ja sie taka ociezala czuje i " nabita" a prawie nic nie jadlam.Miete zaparzylam sobie.Lilka bedzie bez imprezy,moi rodzice odpadli a do bratowki dzwonilam ze u nas grypa zoladkowa,to tylko na doslownie chwile wejda,zloza zyczenia bo boja sie zarazic... U nas tez 13 stopni na polu...Mnie na razie gazy mecza ale to pewnie po kapuscie i grochowej :) Ale i tak taka strasznie spuchla sie czuje.

Volka przedszkole państwowe :) były zapisy na te dni wolne tzn między świętami a sylwestrem.... a ponieważ ja niedobra mama jestem to wpisalam Zuzke od pon do środy :) pewnie w całym przedszkolu będzie z 10 dzieci ale cio tam... niech sobie idzie, co ma robić w domku ;)
Edit ja też mam jakieś schizy że to może się zacząć lada moment, tzn poród i coś niedobrego może zacząć się dziać :/ rano przez chwilę brzuch bolał mnie jak na okres i trochę się wystraszylam : (
Fanti pewnie maluch Ci na jakiś nerw uciska i dlatego tak boli : ( ja też tak miałam ale na szczęście Bartuś już ułożył się inaczej....
MlodaMama kiedy przeprowadzka?
Manka no to odliczamy razem z Tobą te 15 nocy w pracy :) a w przyszłym tyg ile masz wolnego? W sylwestra pracujesz?
Cień Wielkiej Góry a jak się czują domownicy?

My wróciliśmy godzinę temu od mojej mamy z obiadu. Zjadłam kluski i kapustę :) było pycha a potem super ciasto :) mniam mniam
Mama zrobiła też gęś i rolady ale ochoty na mięso w ogóle nie miałam :( M stwierdził, że gęś była pyszna a mnie przypominała takiego nieudanego indyka z komedii amerykańskich jakiego pieką na święto dziękczynienia ;)

Isia maz w miare ok,poszedl do pracy,Lilka tak sobie,nie przejada sie,a siostrzeniec pojechal na bidul chorowac dalej,31 ma zas przyjechac.Drugiego odbieramy jutro.Najgorzej teraz moi rodzice,umieraja w domu :( A ja bąkami strasze :-DI tez mi tak dziwnie na zoladku...

reklama
Do góry