reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Volka to dlatego pojechałam w środę, i sprawdził ze niby wszystko ok mimo tego że było tak dużo tylko ze nic się nie poprawiło od środy a nie będę przecież jeździć codziennie do szpitala, dlatego nie wiem co robić i tak roztrzasam ten temat. Na razie dzisiaj leżę od rana i i tak było już 4 mimo tych wszystkich leków:(

reklama
Mi tez czesto wczoraj brzuch twardnial ale pewnie to po tej glukozie..
Ja juz posprzatalam,czesc rzeczy zrobilam wczoraj a reszte dzisiaj.Teraz gotuje rosolek i makaron,zaraz bedziemy jesc :-) A na drugie nalesniki z serem :-) Mi w ostatnich dniacg strasznie brzuch wybil ,masakra a tu jeszcze 3 msc :-D

A zwiekszylyscie dawke magnezu ma skurcze? Wczoraj polozna mi mowila,ze jak nadal sie beda pojawiac to mam brac nawet 8x2 magnezu dziennie.

Wczoraj pierwszy raz wzięłam 1 tabletkę, bo w tym ciągłym biegu zaczął bardziej dokuczać. Dzisiaj na szczęście spokojnie.
Ja jeszcze w piżamie :-)

Co do magnezu to ja biorę 2 ale mi przechodzi volka ma rację 1 tab to za mało
Na szkolenie chętnie też pojade :)
Ja jem właśnie zupke potem 2 danie i jedziemy do kumpla na urodziny a potem na parapetowke więc dziś na chodzie ale siedząco :) jutro odpoczywam :)
A w temacie zakupów to mamy wybrany wózek mój był uroczy cały czas się bawił wózkiem bardzo się mu to spodobało :) lozeczko mamy już w domu drewniane bielone wkład niebieski z misiami i taką też jest pościel kupilismy też wsad do poszewek przewijak termometr bo mój zepsuty nożyczki do paznokci bo nie miałam majtki do porodu i ręcznik kąpielowy aaaa i buciki śliczne zielone :) to chyba wszystko ale zdjęcia zrobię jutro i wrzuce oczywiście lozeczko dopiero jak s je złoży :p
A wózek zaraz znajdę :)

reklama
Izik - tak, moja też tak się wypina, rozpycha, że mnie boli, ostatnio obudziłam się w środku nocy z okropnym bólem po prawej stronie brzucha, dotykam się tam ręką, a tam wypchnięta noga:) przekręciłam się trochę i to wypychanie ustało.
Ale mam dziś lenia, siedzimy sami z Bartkiem w domu, mąż jak zwykle w pracy, miałam posprzątać, ale nie mogę się zmobilizować. Jak mogę staram się unikać schylania - od razu dostaję zgagi.
Piszecie dużo o problemach ze snem - w pierwszej ciąży to miałam, nie mogłam spać, miałam napady głodu w środku nocy, odsypiałam w dzień:) Teraz nie mam możliwości spania w dzień, jak na razie śpię dobrze w nocy, mimo kilku pobudek, bo a to ja na siusiu, a to małego trzeba wysadzić.
Co do magnezu to biorę teraz 4 tabl. dziennie magneB6, ale chyba muszę zwiększyc dawkę, bo zaczęły się te okropne drętwienia i skurcze łydek w nocy. Staram się jeść codziennie migdały, banana, pić kakao, to podobno zawiera dużo magnezu, ale to szczerze mówiąc niewiele daje.

Do góry