reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Hey dziewczyny
Od dłuższego czasu czytam wasze posty
Chciałabym dołączyć do waszego grona :-D
Ja też mam termin na marca. Dokładnie 17.03
Obecnie jestem w 39tc i 1 dzien :-D
Już też czekam na naszego małego :-D

reklama
Justynka czytałam twój post z ta umowa
Ale z tego co wiem jest takie prawo ze nawet jak ci się umowa kończy nie mogą cię zwolnić. Dowiedz się gdzieś ale tak jest.

mam umowe na zastępstwo i mogą mnie zwolnic a nawet muszą gdy dziewczyna wróći do pracy.. no przecież byłam i w zusie i prawnika się pytałam.. mam najgorszą umowę jaką moge mieć bo nie chroni cięzarnych..

Kurde z ta umowa to masakra Justynka. Tutaj w Irlandii sa trochę inne zasady co do macierzyńskiego, ale tez sie stresowałam czy sie załapie, ale na szczęście dostałam list w zeszłym tygodniu ze wszystko jest ok. Ja mam tutaj tylko 26 tygodni macierzyńskiego i na dodatek musze go zacząć minimum 2 tygodnie przed terminem porodu...

Ja mieszkam w holandii i tu jest 16 tyg tylko macierzyński minimum 4 tyg wcześniej musisz już iść na nie.
Ja zaczęłam 6 tyg wcześniej
Ze względu na godziny pracy jakie miałam
Czyli po porodzie zostaje mi tylko 10:-(

no w Polsce jest teraz rok macieżynskiego pierwsze pol roku platne 100% i drugie pol roku płatne 80% ale mi się nie należy z tą umową urlop.. mogę mieć zasilek macierzyński 80% przez rok bez możliwosci podjęcia pracy wcześniej ale tylko jeżeli w dniu porodu bede jeszcze zatrudniona.. niestety śliska sprawa.. najgorsze jest to że w zasadzie każą w tej polsce rodzić dzieci a nie regulują wszystkich umow równo .. i kobieta zostaje na lodzie jak coś nie pyknie.. jednak mam nadzieje ze pyknie w terminie i spokojnie sobie urodzę :)

reklama
Do góry