reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

z@t tak strasznie mnie boli spojenie i pachwiny a jak sie mam schylic to mam wrazenie jakby to wszystko mi sie mialo rozejsc :/

reklama
Kradz &&&&&& za Hanię! Wiem, ze wszystko bedzie dobrze, sciskam Was obie dla dodania otuchy.

Ja wczoraj byłam na ktg i ani deko skórczy. Takze miły weekend we dwoje i kot jeszcze przed nami.

Dziewczyny, a ja się zmartwiłam. Byłam dziś na wizycie i mój Mały spowolnił nabieranie masy. 2 tygodnie temu ważył 2560, a dzisiaj tylko 2700. Pani Doktor mówi, żeby się nie martwić, ale ja oczywiście trafiłam w necie na jakis zespol spowolniena wzrostu, który jest obarczony ryzykiem obumarcia płodu :( a że mojemu kuzynowi przytrafiła się taka historia to możecie sobie wyobrazić co wymyślam... :/ Napiszcie jak u Was to było? Bo wszystkie już jesteście wyżej w ciąży, a niektóre z Was nie pierwszy raz ;) Czy to jest w końcu normalne czy nie??

dzis czuje sie zle , pechwrz szczypie i wszystkie kosci bola na przeziebienie :( mialam dzis uprasowac reszte ubranek i zajac sie dalej pokojem malej ale nie mam jak zwykle sily :(
jakieś jeszcze leki mnie dopadaja teraz juz pod koniec... przed cesarka. ze znieczulenie w kręgosłup cos nie tak i potem ze bede sie czuła pocięta i wogole brrrr

Buchata przez dwa tygodnie dziecko moze przytyć do 220g.. wiec wyluzuj..na to ma też wplyw ton ile jesz.. przez okres ciazy i co jesz.. skoro zdrowo sie odzywiasz to dzidzius ma dobra wage na ten tydzień..

reklama
No proszę, rano cisza jak makiem zasiał, a potem wyszłam na chwilę i już tyle nadrabiania ;)

Bachuta, ja ostatnio byłam w Twojej sytuacji. Wprawdzie inna osoba robiła USG i to też może mieć znaczenie dla pomiaru. Ale podobno nie ma się czym martwić. Następne mam w środę więc jeszcze nie wiem jak sytuacja się zmienia, ale podobno każde dziecko na pewnym etapie może ciut przyhamować a potem i tak to nadrobi. Gdyby dzieci non stop przybierały książkowo to większość rodziłaby się ogromna ;) Także nie martw się na zapas, zwłaszcza jeżeli usg nie wykazało przy tym problemów z łożyskiem czy ilością wód płodowych.

Co do Kradz to jestem dobrej myśli, że wszystko się ułoży i trzymam mocno kciuki. Rozłąka z Maleństwem jest dla niej na pewno bardzo trudna.
Ale Kradz my tu głęboko wierzymy, że wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki i modlimy się. Także bądź dobrej myśli. A gdy Ci bardzo źle pomyśl sobie, że może ten początek dla Was trudny, ale przed Wami całe wspólne życie żeby się poznać, tulić, kochać! Teraz może smutek i strach, ale jeszcze wiele radości przed Wami. Uściski dla Ciebie i Hani.

Do góry