reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

kradz lacze sie z Toba w bolu. mnie tez bierze coraz bardziej... dzis po sniadaniu zapadlam w na sofe pod koldra i usnelam. twardo i krzepiaco. nawet dochodzace zza sciany jakies uderzrnia mlotem nie wybudzily mnie calkiem. moje dziecko tez mnie nie obudzilo. sluchalo sobie grzecznie audiobookow w pokoju swoim i sie bawilo. wiec unioslam sie w lepszym stanie niz rano. jakos tak przed 12.
teraz koncze robic leczo - wlasxiwie to ono sie juz dusi a ja gotuje wode na makaron. i juz sie tym dzialaniem zmeczylam. i mimo, ze mam na sobie tylko koszulke na ramiaczkach to jest mi goraco strasznie.

ogolnie mialam rozne plany, ale jak nas wszytskich cos bierze to i te plany w leb biora. ale do jyska trzeba bedzie sie wybrac do niedzieli, bo w tym tyg u nas jest w promocji nakladka na materacyk. a i koldre musze jedna kupic dorosla, bo mam dwie goscinne a odwiediz mnie brat z zona i synem czyli beda potrzebne trzy.

u mnie ciuszki juz tez czekaja w szafie. tylko kilka tych co dokupilam wczoraj upralam wiec jeszcze nie zaszafione.
a jak moj M poczuje sie lepiej to skreci lozeczko, bo poki co kolyska tylko stoi a lozeczko w piwnicy w kartonie.
i glowa mnie boli. drzemka jej nie uleczyla. ani sok grejfrutowy. pewnie przeziebienie w polaczeniu z durna pogoda mnie tak urzadzilo. za oknem szaro buro i popaduje. nic tylko lezec. i jak tylko zjem leczo to legne.

reklama
Krropelka nie wiem jak u was, ale tu do środy ma być niż i ciśnienie około 960 hPa... Także oprócz tych wszystkich choróbsk to pogoda też dobija.
Robiłam na obiad naleśniki. Objadłam się i zalegam pod kocem dalej.
Zaczął mi się kaszel zrywać i nie wiem czy to dobrze czy źle no wcześniej nie miałam...

solidaryzuję się z choruszkami w bólu ale chyba za bardzo mnie też chce coś rozłożyć
córa padła pierwsza prawie 39 gorączki jak działa lek nie ma jak przestaje nabija znów
więc lekarz powiększone węzły chłonne i niestety antybiotyk a tak długo nie miałyśmy chyba z rok nie lubię badziewia :-(
zdrówka laseczki
prawie cały dzień śpimy razem z córą z przerwami na picie jedzenie i siusiu masakra ale dzień się kończy jutro będzie lepiej oby

kradz ja nie wiem jakie u nas cisnienie, ale przy tak psochmurnym dniu na pewno niezbyt wysokie.

Sunajka ja tez dzis spie i leze. od rana drzemka posniadanna, po obiedzie poobiednia. a teraz tez siedze taka snieta i bez zycia. i boje sie nocy, ze znow nie bede sie meczyc. ehh... nie lubie byc chora. a juz zwlaszcza jak nie moge sobie zapodac dwoch polopirynek na noc.

Krropelka, ja dziś rano też stwierdziłam, że mogliby mi Hanię wyjąć na chwilkę, ja bym wzięła jakieś skuteczne świństwo na to przeziębienie i potem by mi ją włożyli na nowo... :p

Sunajka no to zdrówka dla Was obu! Oby szybko przeszło.

Byłam dzisiaj w przychodni rzutem na taśmę zdążyłam. Zmartwiłam się tym kaszlem, bo jeszcze jakiś taki ciężki oddech mi się zrobił. Na szczęście dr mnie przyjęła po ostatnim pacjencie. Osłuchowo jest ok, kazała tylko inhalacje robić z soli...

aknytsuj a czego musisz unikac?

kradz niestety nie ma tak dobrze. no, ale damy rade! juz niedlugo nasze Dzidzie beda poza brzuszkami :tak:. chociaz wtedy tez nie bedzie mi na reke chorowanie, bo chce karmic piersia. tyle, ze wtedy zawsze mozna zrobic przerwe w karmieniu i odcisgac pokarm. jak Filipek mial niecale 5 m-cy mialam operacje i po niej pokarm sie nie nadawal wiec odciagalam by piersi produkowaly. a potem wrocilam do karmienia.

a ja sobie zapodalam na pozna kolacyjke lane kluski na mleku :tak:. chyba tego mi bylo trzeba.

Ooooj wielu rzeczy musze unikać chociażby żółtego sera który uwielbiam.. Mam ściśle wyznaczonne produkty z których mogę robic zarlo..

Dziewczyny ale miałam wieczór... Mmm.. Spełniły się wszystkie moje ostatnio męczące mnie sny erotyczne.. Och juz dawno się tak nie zrelaksowałam .
Balam się ale eS. Tak wszystko wziol w swoje ręce i zadbal o moja wygodę.. Mmm.. Ufff.. Odrazu. Humor mam lepszy :)

aknytsuj no widzisz :-). oplacalo sie szybko wyniesc od tesciowej :-D. bo jednak jak czlowiek czuje swobode to sie zupelnie inaczej zachowuje. a tak zdazylas jeszcze przed porodem skorzystac.

a my dzis bylismy w jysku i kupilam ta nakladke na materacyk. i poszewki na posciel do lozeczka, bo mialam tylko jedna. potem jeszcze prae sklepow i do domu. pozarlismy jakies kombinacje na lunch - kazdy co innego podkanczal. a potem sofa. Filip ogladal dawno temu w trawie. a my to przespalismy. potem zrobilam domowe hamburegry, zjedlismy i ja i M sofing a Filip sie bawi w pokoju swoim i slucha audiobooka. a zadqowolony jest bo dzis w lumpku wynalazl calkiem sporych rozmiarow ryczaca Godzille i zgodzilosmy sie mu ja kupic. tak wiec Godzilla ryczy i pozera ludziki lego. a my juz dzis z sofy nie zejdziemy. o nie. a za oknem mokro.

reklama
witam
chwilowo w świecie żywych u mnie w samopoczuciu masakra prawie cały dzień przespałam głowa to mnie tak bolała że oczu nie mogłam otworzyć
po okładach w końcu wzięłam tabletkę
a po córce ani śladu choroby iskierka normalnie

aknytsuJ zazdroszczę przyjemności szalona :-) możecie cały dzień nago leżeć korzystajcie na dobre wyjdzie :-)

Do góry