reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

hello
u mnie zdecydowanie mniej miejsa na świąteczne przysmaki. zjem maleńką porcję a ciężko jak po 3 daniach:eek:.
i młody nogami w żebra sie zapiera:dry:.
jutro idziemy na usg.
ostatnio zerknęłam na usg z ciązy z Filipem - w 32 tyg (wg @) ważył ponad 2,5 kg:szok::szok::szok: - waga urodzeniowa 4,075 kg:cool2:
aż się boję jutrzejszego wyniku:sorry2:

reklama
Elzbietka moja Zosia w niecalym 30 tc wazyla 2300 i czułam się bezpiecznie, małe noworodki mogą ważyć 2500 kg. To moje trzecie dziecię rośnie mniej imponująco, w normie, ale akurat to z nią mam problemy z szyjką, więc wyższa waga by była jak znalazł.
Co do jedzenia, to ja rowniez najem się na prodowce dopiero, mało mogę zjeść naraz, a jak zjem to nie mogę siedzieć bo wszystko mam z powrotem w ustach:-Srefluks na 102.

z@t - mam to samo czasami! Jedzenie wraca... O matko. Czasem myślę, że to Olek tak kopie i wykopuje mi jedzenie, które mu nie smakuje :) Mąż mnie ostatnio zapytał, czy ginka coś mi mówiła na temat czkawki. On wyczytał gdzieś w internecie, że czkawka u dziecka zwiastuje zbliżający się porób. Słyszałyście o czymś takim? To totalna kolejna totalna bzdura? Ja bym tak obstawiała, bo synuś czkawkę ma od dawna...

Bzdura...inaczej ciąża by trwała ok 20 tygodni bo w tym tygodniu dzieci zaczynają czkać. Moja Gosia ma często czkawke, przy okazji ssania paluszka pije wody plodowe w ja czuje efekt.
Czy wy też tak macie że wystarczy aby tata się przytulil do brzuszka i od razu zostaje brutalnie skopany?;-)uwielbiam temperament mojej trzeciej kobietki:-D

U nas jest różnie. Czasem Olek czuje respekt i się uspokaja. Np. tatko jeszcze nie poczuł jak Synuś wypycha nóżkę, bo jak tylko dotyka tego miejsca od razu nóżka znika. A czasami tak wariuje turlając się z jednego boku na drugi, że mój mąż dziwi się jak ja to wytrzymuje ;)

Elżbieta a w którym dokładnie tygodniu jesteś? Nie widzę suwaczków przez komórkę...
Pytam bo moje maleństwo wazylo w dokładnie 29 tc 1456 g i zastanawiam się jak plasujemy się na tle innych marcówiątek

witam po świątecznie bez obżarstwa bo dziecię nie pozwala na zbyt dużo mięsa i słodyczy
W piątek zjadłam kiełbasę na kolację i miałam zgagę pierwszy raz myślałam że umrę :szok:
W poniedziałek my ujawnimy swą wagę

reklama
Cześć dziewczyny ! Nie wiem czy mnie pamiętacie , bardzo dawno tutaj nie zaglądałam do was z czego mi bardzo przykro ;( ale te miesiące były na tyle intensywne i ciężkie ze sie wręcz podłamałam.. Prawie całą ciąże mam leżącą na przemian z bieganiem po szpitalach , liczne kolki nerkowe , schorzenie piasku i kamieni , goraczki, zapalenia pecherza aż w końcu odbarczenie nerki . Chodzę z tym cewnikem do nerki ( to taka rurka z pleców i do niej przyczepiony jest worek) od 28 listopada , to jest jakis koszmar ;( przebijanie nerki tylko w znieczulenie miejscowym na skore to najgorszy bol jaki prEszlam w życiu !;( od tej pory leze i tyje w łóżku i starałam sie normalnie chodzić i żyć ale doszło do tego ze krwawiłam intensywnie z nerki i ciagle zapycha mi sie ta żyłka, jeździłam po szpitalach bo kolka znow wróciła , a oni przeplukali i do domu , dodaje ze do szpitala dojeżdżam 60 km wiec codziennie po kilka razy nie moge jeździć na płukania dlatego mąż mi to robi w domu strzykawka i solą fizjologiczna . Męcze sie okropnie , spać moge tylko i wylacZnie na prawej stronie tam gdzie nie ma nefrostomii. I do czego dążę .. Noże któraś z was cos wie na ten temat ? Słyszała cos o tym i o porodzie jak sie to ma ? Ginekolog twierdzi ze rodzic naturalnie za to urolog twierdzi ze podczas parcia mozna wyprzeć dren . Nie wiem do kogo sie udać i co ze sobą począć .

Do góry