Sunajka ja też byłam zdziwiona bo w poprzednich ciązach zawsze było na poziomie 3,8. Przed 20 tc lekarz zmierzył w usg i mierzył kilka razy bo nie mógł uwierzyć że taka długa, powiedział że tak się zdarza, ale co z tego jak się skraca.
Aknytsuj dziękuję bardzo!:-)Zosia jest bardzo wyjątkowym dzieckiem właśnie przez tą swoją doslownosc, brak wyczucia( bez złych intencji) i takie dobro jakie ma w sobie. Jest złotym dzieckiem, mimo że wymaga dużo wsparcia, rozmowy i uwagi mogłabym mieć 5 takich Zoś i nie miałabym dość. Jest koleżeńska, uczy się empatii bardzo szybko, dopytuje gdy nie pamięta co znaczy jakiś wyraz twarzy, ma ogromną motywację do nauki i terapii, bardzo potrzebuje dzieci ale one jej nie rozjumieją i kiepsko to wychodzi. Łatwo z niej zrobić kozła ofiarnego, dziecko odsuniete na bok a nie dopuszcże aby cierpiała. Ona się mega stara, ma duzo ( naszych małych prywatnych) sukcesów, które są dla mnie jak kroki milowe. Dorośli bardzo cenią sobie jej towarzystwo. Oczywiście że się martwię jak to dalej będzie, każdy dzień to wozenie na zajęcia, terapie, treningi społeczne, ten czas gdy Zosia jest na tych zajęciach mogę poświęcić Tosi. Lubię taki rytm, często walilam głową w ścianę gdy była młodsza, nie wiedzialam co się dzieje, czemu nie jest jak inne dzieci, to bylo subtelne bardzo, widziałam że jest inna, że inaczej się rozwija. Ze jest za dobra, zero pancerza ochronnego, że woli dawać niż brać. Jest kochana strasznie, wiem że będzie najlepszą starszą siostra jaką moje młodsze dzieci mogą sobie wymarzyc:-)