reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Xenian mam nadzieję że ząb już nie dokucza.

Karola biedaku ty to sie nacierpisz w tej ciąży ciągle się coś Ciebie ima.

Sunajka to prawda że teraz to się zaczęło i ja na L4 to czasu nie mam he he ciągle sprzątam, prasuję cały czas w ruchu ;-).

Kartagina mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok

My dzisiaj tak jak Patrycja rozpoczynamy 31 tydzień retyyyyyyyy

reklama
pięknie... z tymi moimi wzdęciami ginekolog ala mi skierowanie na posiew.. dziś odebrałam wyniki bo jutro mam wizyte i okazało się że mam paciorkowca.. ;/ no zła jestem jak nie wiem co.. ciekawa jestem co mi doktorka powie.. oby dala mi coś nie kazała zostawać w szpitalu czy coś bo bardzo chcę pojechać na swięta do dziadków :( 3 lata się nie widzielismy :(

Aknutsuj współczuję.
Nie umiem pocieszyć bo sama mam doła jak dawno nie miałam. Wróciłam z wizyty, Gosia co prawda waży 1,5 kilo, ale moja szyjka skrocila się o 70 procent od 22 tc i muszą mi założyć pessar. Martwię się ze nie wytrzymam do 35 tc kiedy względnie mogę czuć się bezpiecznie. Wiem też ze nie mogę leżeć z nogami w górze na okrągło bo mój m dużo pracuje, a ja ogarniam dwójkę dzieci i dom, który na okrągło muszę sprzątać. Teraz wprawdzie wiem że leżenie to priorytet, po swietach idę na pessar, ale boję się, bo muszę być na chodzie.

z@t łączę się z Tobą! W piątek na wizycie też się dowiedziałam że szyjka się skróciła, jeszcze nie tragicznie, ale dostałam przykaz odpoczywania. A jak tu odpocząć przy małym dziecku. Ty masz dwoje ale starszych i już bardziej samodzielnych, a moja 20 miesięczna to jeszcze maliznota.
Mam nadzieję że będzie dobrze i dotrwamy do marca w dwupaku :-)

Dziewczyny współczuję, tym bardziej teraz przed świętami.
Dużo odpoczywajcie i mam nadzieję, że możecie się w razie potrzeby zwrócić po jakąś pomoc od rodzinki.
Życzę Wam dużo zdrówka i wytrwałości! Będzie dobrze, nie ma innego scenariusza.:tak:

U nas tez przygotowania pełną parą, co prawda w tym roku mamy zaproszenie na święta do szwagierki i robimy tylko kilka potraw także zakupy porobiłam w weekend, piernik właśnie się studzi, dom w większości ogarnięty. Jutro na spokojnie tylko parę rzeczy zostanie. Aż dziwnie, że tak mało do zrobienia :tak: Za to w przyszłym roku pewnie będę biegać jak w ukropie, bo będzie nasza kolej na Wigilię :-)

Agamaja ile ma teraz Twoja szyjka? Moja cztery tygodnie temu miała prawie 5 cm, teraz już niecałe dwa...20 miesięczna dzidzia to rzeczywiście ciężko odpocząć...moje są starsze Ale to księżniczki...Zosia z tym swoim autyzmem potrzebuje zajęć, terapii i duuuuzo uwagi, Tosia z koleji zabiega o tę uwagę i potrzebuje aktywnego wychowywania.

U mnie szyjka tez miekka poki co jakos strasznie sie nie skrocila ale dziwnie wyglada wiec tez spoczynek ( tylko tez jak) i wyciszanie twardnien. Wg usg szyjka ma 3 cn w badaniu gin max 2 cm .

Kasik u mnie w badaniu ginekologicznym wydawała się bardzo długa, w usg ma maks 19mm. Gin powiedział że zawsze robi usg szyjki aby być spokojnym i moim przypadku dobrze że zrobił. Te twardnienia są baaaardzo mocne i ciągnące, dzidzia mocno napiera na szyjke, do tego dużo ruchu( a myślałam że ruch to zdrowie:-S) i mało na wadze, mam na plus 4 kilo- nie wiem co robię źle, ale zamykam się w domu na leżenie i jedzenie:-)

jestem wŁasnie po wizycie.. dostałam antybiotyk mam wybrac i po strachu.. bakteriajest swieża wrazliwa na wszystko wiec niedawno musiałam ją złapac... pewnie w pracy.. eh.. ale mam sie nie martwic antybiotyk powinien ja wytępic..

co do szyjki to u mnie w srode 17-ego.. miała na usg 3,4cm.. wiec podobrno wszystko jest dobrze.. mam tylko czekać na przyjscie na swiat zdrowego dzidziusia ::)

Z@t Twoja córka ma autyzm - dobze zrozumiałam..? młodsza czy starsza...? i jaki objawowo jest.. ?
generalnie to faktycznie ciężko masz.. Dzecko z auyzmem potrzebuje brdzo dużo czasu... wiemcoś o tym...

reklama
Aknytsuj ma zaburzenia ze spektrum, ale bardzo wysoko funkcjonujaca. Teraz nawet ja poziomie Aspergera.mówi, jest kontaktowa, inteligencja powyżej Ale liczne kłopoty w sferze spol. I emocjonalnej.jak ktoś nie wie co i jak to postrzega ją jak " dziwaka". Nie rozumie reguł, sztywno trzyma się zasad, kocha rytuały i szybko w nie popada.starsza córka ma to.

Do góry