Joanna-Mama Hani
Fanka BB :)
micela- jakby miał Cie zarazić to już by zaraził
ospa zaraża jak się wylęga :-)
ospa zaraża jak się wylęga :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak, tu naet jak śpisz na kasie to i tak jeszcze państwo kasę Ci dajeKobita moja siostra mieszka w Wiedniu, ma tam swoją agencję artystyczną, świetnie jej się powodzi, mają duże mieszkanie, właśnie urodziła synka po in vitro i zazdroszczę jej tego systemu i opieki nad matką. Mimo że niczego im nie brakuje państwo i tak dopłaca. Chciała mnie tam ściągnąć z dziecmi po moim rozstaniu z mężem ale nie byłam gotowa na taki krok, załatwianie mieszkania, przedszkola, dziewczynki nie mówią po niemiecku, mamy tę problemy z autyzmem, w Polsce mam wydeptane ścieżki, świetnych terapeutów, przedszkole szyte na miarę ich potrzeb, pracę. Wciąż kusi mnie ta opcja ale chyba robię się zbyt zasiedziala, lubię Polskę, Warszawę, mimo wielu wad systemowych z roku na rok jest ciut lepiej
po to jest to forum :-)Dziękuję Joanna Mama - Hani !dbam ale wiele rzeczy jeszcze nie wiem , dodatkowo mam stres ponieważ w ciazy jestem bardziej wrazliwsza ... Ginekolog tez umówił mnie dopiero na 1 sierpnia .. I tak musze czekać i sie martwić , boli mnie brzuch na dole , mówią ze to normalne ze to zmiany związane. Ciaza i macica sie zmienia Eh ..