reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

mamusia - nie pokazuj takich rzeczy, tez sie poryczalam
anulka- masz te preantlne inwazyjne? dlaczego?
Ewa - dobrze, ze to tylko sny
Iman - gratuluje odczucia pierwszych ruchowe
z@t a robiliscie testy alergiczne, bo jedzenie niektorych produktow wzmaga ta chorobe

a teraz tekst ze sklepu, pojechalam zakupic nowy biustnosz bo ledwo sie mieszcze, troche sie poszwedalam ide do kasy a tu ponad 10 osob a ja tylko jedna rzecz, mysle sobie nie bede stac, a brzus mam spory, wiec podchodze do obslugi ze w ciazy jestem, oczywiscie prosze podejs tu bez kolejki. Po czym pani, ktora miala wlasnie podchodzic tluaczy innej pani, bo ta pani podeszla bez kolejki. na co ja sie odwracam i mowie jeszcze raz, ze tak, bo w ciazy jestem. mhy i slysze donosny glos z tylu. no tak, bo w Polsce ciaza to choroba, jakby nie mogla stac w kolejce jak inni. :-D:-D:-D nie skomentowalam, ale smiac mi sie chce i coraz wieksza mam chyba przyjemnosc z tego, ze moge byc obsluzona poza kolejka.

reklama
Z@t to chyba mamy na myśli zupełnie dwa inne szpitale. W medicover pracują najlepsi specjaliści w kraju, dodatkowo mają sprzęt o jakim inne szpitale mogą pomarzyć. Przykład to aparat do usg u nich jest taki za pol miliona wykrywający wady jakich inni lekarze nawet nie ujrzą na sprzęcie za 100-200tys. Dodatkowo nie czuję się jakbym cos dostawała bo płacę, a nawet jezeli mogę sobie pozwolić zeby ktoś za pieniądze był dla mnie miły, a przede wszystkim więcej uwagi poświecił zdrowiu mojego dziecka to czemu mam sobie tego odmawiać? Mam iść na NFZ siedzieć pol dnia w kolejce i patrzeć jak lekarz z łaską mnie bada? Widzę, że pierwsza jesteś do krytykowania wszystkiego. Kazdy ma prawo do swojego zdania i swoich decyzji, ale Ty już dałaś próbkę swoich możliwości wypowiadając się o karmieniu butelką, więc radzę zejść ze mnie i z tonu swoich wypowiedzi.

Dzień dobry :)
Dzisiaj od rana w szkole więc nie wszystko doczytałam :) mam nadzieję, że nie pominęłam czegoś bardzo ważnego.

kasikz, gratuluję dziewczynki i cieszę się, że dobrze wyszły badania. Teraz tak do końca, córeczka będzie wyjątkowa i na pewno zdrowa! :)
Patrycja, przez chwilę rozważałam poród prywatny, ale zmieniliśmy zdanie. Głównie przez to, co pisała z@t - nie lubię, gdy traktuje się człowieka pozornie dobrze, sztucznych uśmiechów nie cierpię.
Tak, jak przychodnię lux medu uwielbiam i zarówno lekarki jak i recepcjonistki są zawsze miłe i pomocne, to niestety w szpitalu tego nie odczułam. Leżałam w sumie tam 3 dni i wydawało mi się, że ludzie tylko udawali troskę o moje zdrowie. Nie wiem, jak jest w Medicover więc nie odradzam Ci bo musisz poznać tych ludzi i sama zdecydujesz. Pisałaś też, że rozważasz planowaną cesarkę, wtedy rozumiem chęć rodzenia w prywatnym szpitalu. Tam na pewno będą starali się, aby blizna po cięciu nie była szeroka na 5cm... a w publicznym czasem i tacy rzeźnicy się zdarzają.
heven, my robimy nalewkę z pigwy i jest przepyszna! Przyznam się do niechlubnego wyskoku - kiedyś wypiłam prawie całą butelkę, smakowała nieziemsko. Może przepis nie ten? Pigwa jest specyficzna...
zarunia, nie smutaj! Wróci i znowu będzie dobrze :) dacie radę. Teraz masz przecież towarzystwo w brzuszku :D

A mi się wydaje, że dzidzia coraz częściej daje o sobie znać. Szczególnie po jedzeniu. Jak rano zjadłam kanapkę w przerwie od zajęć to potem jak idiotka na wykładzie się uśmiechałam do własnego brzucha :p
Dziewczyny, wiem, że mam spory brzuch jak na ten tydzień, ale czy Wam już powoli wypycha pępek do przodu? ;) głupie pytanie może, ale nie spodziewałam się, że to tak wcześnie... nie mam go jeszcze na zewnątrz ale na płasko z brzuchem, więc jakiś centymetr do przodu już wyjechał... hm :)
Idę obiad nakładać, mężczyzna zaraz będzie w domu :)

Ostatnia edycja:
Kasikz, super że wizyta z dobrymi nowinami. Będzie dobrze :happy2:
Ana, mi pępek wcale nie wyjdzie ;) się uśmiałam gdy poprzednio kolega nie mógł zrozumieć, że mi nie wystaje :-D

reklama
kasikz - ciesze sie, ze dobre wiesci

Patrycja- nie kojarze tych szpitali, wiec sie nie wypowiem, ale nie wydaje mi sie, że Z@t na ciebie weszla, wyrazila swoja opinie, ze nie byla z wizyty zadowolna i tego za czula sie nie dokonca ok.
ja rodzilam na NFZ i troske, ktora otrzymalam i ja i dziecko bylo na najwyzszym poziomie. Taki standard powinien byc we wszystkich szpitalach, w koncu placimy gruba kase z naszych wynagrodzen wlasnie na ta bezplatna sluzbe zdrowie. teraz znow zamierzam tam rodzic i mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo :)

a jak na tych warsztatach? dojechalas w koncu?

Do góry