reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

heven, weź sobie potańcz albo coś. :-) Mam wrażenie, że ludzie nie wiedzą, co to jest empatia... :wściekła/y:
Patrycja, robię w końcu Twoją zupę, dam znać, jak wyszła. ;-)

Ale jednak są dobrzy ludzie... Znajoma właśnie mi napisała, że ma dla mnie właściwie nowe łóżeczko z materacem. Za darmo! :tak:

reklama
Anulka co za głupi babsztyl !!! No jakoś trzeba dać radę, chociaż to mega krótko, Ty dałaś radę, więc ja też muszę :) Miłego wypoczynku !!

Natalia, ale masz szczęście ! Też bym chciała łóżeczko za darmo ;).

Iman kciuki za pogodę !!! Na pewno będzie pięknie i słonecznie czego wam życzę !!!

Zarunia obawiam się, że w spółdzielni Ci nie pomoga biedaku :( Moja mama pracuje w spółdzielni i jak ktoś przychodzi z taką sprawą to albo odsyła ich do administratora budynku (on ich tylko może upomnieć) albo mówi, że mają prawo poza godzinami ciszy nocnej pracować :( Ewentualnie jakąś wspólna skargę napisać z innymi sąsiadami

Ostatnia edycja:
Ja w komunikacji mialam dwa mile zdarzenia bo starsi Panowie mnie przepuscili,a z synem zawsze siadam tam gdzie są naklejki ze miejsca dla dziecka czy dla kobiet w ciąży ale i tak stare baby tego nie widza bo siadają wszyscy. Na poczatku kiedy się przeprowadzilam bylam w szoku,jak mlodzi chamsko się rozsiadaja nie widząc starszych jak stoją zawsze ustepowalam miejsca,ale teraz jak brzuch juz widać i ciężko się stoi zauwazylam,ze nikt tak naprawdę nie zwraca na takie osoby uwagi,wiec ja tez teraz się rozsiadam i siedze mam do tego prawo.
Jutro jade do domku uwielbiam swój domek juz się pakuje :D od razu humor się poprawia jak rodziców zobacze.
Nie wiem czemu,ale ostatnio często placze czy ze wzruszenia czy ze smutku. Każdy powód dobry do placzu.
I ostatnio ciągle pije sok z buraków blee kiedyś bym tego nie wypila. Mapa się często rusza delikatnie aż sama się do siebie uśmiech am nawet na ulicy jak tylko wyczuje ;) juz nie mogę się doczekać 21 na wizytę jak babeczka potwierdzi panienke będę juz pewna. Ja mam polowkowe 5 listopada to będzie 21 tydzień i 4 dzień można tak późno? Bo jak mnie zapisywali to nawet dokladnie nie obliczylam,który to tydzień będzie.

Rany boskie zrobilam cos strasznego wlaczylam sobie Polsat café a tam porodowka leci i dziewczyna rodzi SN poplakalam się tak się darla jak by ja mieli zarzynać przec nie umie ucza ja ale nie daje rady jest z mezem ja tez chcialam rodzic z M alechyba sobie daruje..no masakra więcej tego nie włacze...druga ma cesarke chyba się nie nadaje do porodu..

Ostatnia edycja:
Kradz u mnie pochmurno,wykorzystaj dobrze piekny dzien!!

Kochana, współczuję z tym spaniem. Ja oczywiście tak wykorzystuje dzień standardowo - w pracy ehhh:-( A może skoro Ci wpadło wolne, to uda Ci się trochę odespać?

Żgutek, a dlaczego nie chcesz uciec wcześniej na to l4, skoro wszystko przemawia za tym, żebyś szła? Po co czekać do 15go na urlop? Mam nadzieję, że to już ostatni raz z ta porcelana z nerwów, bo szkodzisz tym sobie i Wojtusiowi. Nie za dobra dla nich jesteś w tej pracy?

Ana, masz rację!!! Żgutek bierz przykład z koleżanki, musimy teraz się skupić na sobie też. Przecież wypełniamy teraz najważniejszą swoją pracę w życiu! :tak:

Zarunia, u mnie w pracy tez jakieś techno się odstawia dzisiaj, a to młotki, a to wiertarki. Wcześniej jeszcze byłam pobłażliwa, ale wiem co czujesz. Chroniczne hałasy już doprowadzają mnie do szału!!! :angry:

Natalia, ja się w sumie cieszę,że jeżdżę do pracy swoim samochodem i omijają mnie podobne sytuacje. Ale mamy społeczeństwo niestety coraz bardziej roszczeniowe i każdemu się wszystko należy. :no:
Właśnie miałam zapytać o tego twojego rogala... Może napisz albo zadzwoń do sprzedawcy. Mój był bardzo szybko, kurier max chyba był po 2 dniach.

Iman, wow, to już jutro?! Jak też czas popitalala :-)

Heven, wiesz przecież, że jak coś to alibi masz od nas :tak::-D Miłego dnia, mimo wszystko!

A propos łóżeczka, to ja się zakochałam... w zestawie mebli:
KLUPŚ Zestaw ŁÓŻECZKO + KOMODA Safari Zajączek - Ceneo.pl
Tylko nie wiem jeszcze jak z jakością, ale są takie śliczne... mój różowy mózg zmienia się w malinową galaretkę na ten widok!!! :szok::rofl2::rofl2::rofl2:

Mamusia1987..bo najgorsze to są baby właśnie...facet ma więcej empatii w sobie i chyba bardziej są przeczuleni a takie sprawy...a baby myslą ,że jak mają 50 lat to już im się wszystko należy!!!tylko czekam jak ktoś mi zwróci uwagę,że sobie siedzę...to chyba zabiorą mi prawa do komunikacji podmiejskiej!!!
Mamusia ja też często płaczę...codziennie i nie wiem z jakiego powodu!!!!i tak sobie myślę,że jak Bóg da i wszystko będzie ok....to moja dzidzia będzie małą beksą!!!!
a i Mamusia też mam wizytę 21

mamusia, połówkowe to chyba oznacza, że trzeba je robić po 20 tc? Ja będę miała w 22 tc. :tak:
KasikP, ja też oglądałam jakąś porodówkę i widziałam kobietę, która rodziła, a całą ciążę musiała brać silne leki przeciwbólowe na nerki. Dziecko się po prostu naćpane urodziło (i tak to nazywali w programie), całe sine, miało drgawki... :szok:
Patrycja, dawaj, taka pogoda ładna. :blink:

Połówkowe robi się między 18,a 22. Z tego co lekarz mi mówił dużo zależy od sprzętu jakim jest wykonywane. Tzn. na lepszym mozna praktycznie wszystko zobaczyc wcześniej, a jezeli sprzęt jest kiepski to lepiej jak dziecko jest większe. Ja prywatnie idę 6, a na Inflanckiej zapisali mnie dopiero na 27 czyli 23tydzień ciąży. Po będę mogła powiedzieć Wam różnicę.

Natalia już wzięłam prysznic i zaczynam dzień :)

Przez telefon nie ma już opcji polubienia postu :(

reklama
Ana współczuję że musisz iść do pracy, ja powiem Wam że obawiam się, że też pewnie będą Mnie chcieli ściągać, póki co łażę ale nie jest to najlepsze dzisiaj a co pierwszy raz małe zakręcenie w głowie i odkryłam że nie bardzo mogę się schylić pod biurko ha ha ha

Micela nic nie mów o braku ludzi w labie u Mnie ja w ciąży, koleżanka druga w ciąży a w Labie jedna osoba na zmianie a kiedyś było ich tam 7, to wszystko odbija się mega na nas bo nie bardzo mamy jak pomóc kosmos.

Heven jakaś terapia relaksująca muzyka, film, książka nie wiem spokoju życzę

Mamusia ja też ciągle ryczę albo ze wzruszenia albo ze smutku He He

Do góry