reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

no włąsnie ja poczułam na włąsnej skórze jak chodziłam do gin odpłatnie a potem musiałam upaść na glowe i wybrałam inny szpital w którym bylam "niczyja" totalna olewka mojej osoby :no: naszczescie synek urodził sie żywy i tylko za to jestęm im wdzięczna...

Położną mozna wykupić i z tego co wiem nie są mega drogie, teraz tez dule coraz czesciej polecane.... ale musze sie zorientować jak jest odpłatnie z lekarzami napweno te ceny muszą byc dostosowane do zarobków normalnych ludzi nie lekarzy wiec szansa jest....

reklama
Witajcie dopisze się szybciutko mimo że udzielać się nie będę miała za dużo czasu bo pracuje dużo no i dom, mąż,dziecko,pies, kot, rybka itd ;) dziś byłam na usg przez powloki brzuszne i widziałam maluszka z serduszkiem hipp hipp hurra tylko tyle o nim wiem narazie ewentualnie z kalkulatorów wychodzi mi 7,4 dni :)

kobita W UK w ogole nie ma lekarza przy porodzie (no chyba ze cos bardzo zlego sie dzieje), tylko polozne. W ogole jest wiekszy luz. Dostajesz swoj pokoj z lazienka no i czekasz. Ja rodzilam ponad 12 godzin od przyjecia do szpitala. Moja mama przyleciala tego dnia z Polski (bo przeciez dzieci nie rodza sie w terminie - tak myslalysmy jak kupowalysmy bilet), prosto z lotniska przyjechala do szpitala, umyla rece i uczestniczyla w porodzie. Wszystko jest za darmo, pokoj, basen, pilki do rodzenia. Polozna caly czas siedziala z nami w pokoju, az nam glupio bylo tak po polsku bez przerwy nawijac. Na sam koniec przyslali mi polska polozna, ktora wlasnie weszla na zmiane i to ona odebrala porod. Dzieki temu wiem ile Adam mierzyl, bo tak to nie mierza. Ogolnie fajnie bylo, mama mowila, ze troche jak herbatka u krolowej (bo nawet herbate przyniesli) przerywana moimi skurczami. Ech, wzielo mnie na wspomnienia. :-)
W kazdym razie totalnie nie rozumiem, ze moga w szpitalu olewac, bo nie bylas pacjentka (tzn nie placilas przez 9 miesiecy). Troche to obrzydliwe. :baffled:

Z@t to tez sie za to biorę ;)
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z lykaniem nospy max wolno czy nie wolno? Dzis tak mnie boli brzuch ze musialam sobie zapodac a potem patrze w ulotke a tam pisze ze drotaverini przechodzi przez lozysko w takiej poczatkowej ciazy moze zaszkodzic?
Salomii witaj ;)

Salomi witaj i zaglądaj, zainstaluj sobie bb w komórce;-) kobita ja w tej ciąży tej myślałam o położnej bo zawsze marzyłam aby przeżyć taki domowy poród w... Domu, dużo udzielałam się w klubie kangura i ta myśl cały czas we mnie jest, aczkolwiek wspominając ból obydwu porodów w domu nie ma opcji znieczulenia chyba rabne się w desperacji patelnia w głowę0:) rodzac druga prawie wygryzlam sobie dziurę w ręce z bólu...tak się zastanawiam czy ten ból można opanować.

KasikP Nie wiem jak z Nospa Max, ale wydaje mi sie, ze normalna zawsze mozna bylo wziac?

Jestem dzisiaj wykonczona i na dodatek bardzo boli mnie krzyz. Mam nadzieje, ze to tez normalne i ze przy tej cholernej zalanej podlodze czegos sobie nie zrobilam. :wściekła/y: Tez mi sie zachcialo zgrywac bohaterke...

w domu nie ma opcji znieczulenia chyba rabne się w desperacji patelnia w głowę0:) rodzac druga prawie wygryzlam sobie dziurę w ręce z bólu...tak się zastanawiam czy ten ból można opanować.

:-):-):-) Dobry pomysl z ta patelnia. Mnie nie bolalo az tak bardzo dopoki mi pecherza nie przebili. Matko jak to zajebiscie potem przy skurczach bolalo. Cos mi tam dali, juz nie pamietam co, ale wiem, ze mame tak sciskalam za reke, ze jej sie pierscionek wbil w palec i miala slady. Ok, ostatnie 2 godziny niefajne byly... :-)

sealpup obiecaj ze juz wiecej nie bedzie pisała jak za granicą fajnie jest rodzić:zawstydzona/y: bo kazda o tym wie ze nasz kraj jezeli chodzi o porodówki jest zacofany i będziemy łapać depreche:dry: .... tylko pozazdroscic mozliwosci rodzenia w innym kraju... u nas niestety nie jest kolorowo....

i juz mam depreche...:szok:

reklama
a nospe mozna łykac... jest max badz forte i zwykła nospa, róznią się tylko dawkami... ja łykałam czesto w pierwszej ciązy bo twardniał mi brzuch...pomagała

KasikP czy pierwsza czy trzecia ciąża to kazda z nas sie boi porodu takze jedziemy na tym samych wózku:)

Do góry