reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Natalia moje też pełniejsze ale nie większe :) a żeby chociaż tak ciut ciut urosły.....:-D

KasikP ja mała nie jestem ale też uważam, że małe jest piękne :) A ja wysoka, średnio szczupła i do tego z wielką stopą :-D

reklama
zarunia chudzino jedna. kiedy ja tyle wazylam? chyba w liceum. tylko z jeansami ciazowymi tak mam. sa na styk w sumie bad nawet ciut przykrotkie. ale takie getrowate czy getry maja ok dlugosc. moze rozmiary, ktore ja nosze sa dluzsze?

za to cycki zawsze mialam duze i jakos mi nie zalezalo by urosly. a urosly. teraz to mam istne melony. a jak karmilam to mialam giganty. i w sumie tez nie ucierpialy na karmieniu. zobaczymy jak bedzie teraz jak jestem znacznie starsza. czy ta skora tez sobie tak poradzi.

jeszcze 3 tyg i moze sie dowiemy kto w moim brzuszku siedzi. bardzo bym chciala. moglabym sobie wkoncu pojsc na zakupy i kupic cos konkretnego do plci. tyle jest slicznych rzeczy dedykowanych konkretnej plci.

krropelka
ja z normalnymi jeansami też nie mam problemu ale raczej musze inwestować w jakieś oryginalne bo prędzej znajduję coś dłuższego:)
Z ciążowych jestem zadowolona ale w sklepie przymierzałam rozmiar mniejsze i miałam wrażenie, że są dłuższe:) chyba, że z moim szczęściem zamówiłam sobie inny model niż przymierzałam :-D

Ja mam wizytę w następny piatek i po cichu liczę, że moja fasola się już ujawni :) ostatnio mi się śniło, że będzie chłopak.... :)

Iman pomelo mniaaam :) przez Ciebie będę lecieć do sklepu :-D

Kropelka ja też nie chciałam żeby mi cycki rosły..a urosły....mi się tak nie podobają duże cycki

Boże Zarunia ja tyle chyba ważyłam jak szłam do komunii!!!
u mnie nogi nawet ok..nie narzekam..nawet są zgrabne,ale mam szerokie biodra i teraz jak tyję to od"małej"w górę..wyglądam chyba jak jabłko!!!

ja mam wizytę za tydzień..może się dowiem kto w brzucholku mieszka

ja jakos czuje u mnie chlopaka. chyba sie az zdziwie jak bedzie dziewczynka.

a mojemu pierworodnemu zaczyna wyrastac zab staly w miejscu wypadnietej dolnej jedynki. i lada moment wypadnie mu druga obok. smiesznie wyglada ten moj maly szczerbatek.

heven no ja sama jestem zdziwiona swoją wagą bo moja waga wyjsciowa przed ciąża to 68,5kg a teraz jeszcze mniej :) dzidzia na razie wszystko ze mnie wyciaga i mimo,że dużo jem oczami to normalnie szybko się przejadam :) Jedyne co mogę w dużych ilościach do owoce :)
I kochana nie przesadzaj, widziałam przecież Twoje fotki :)

krropelka ja się zdziwie jak u mnie będzie chłopak :)

Myślę że to kwestia świadomości, kultury osobistej i tez pewnie poziomu wyksztalcenia, podejścia do małego człowieka, do wychowania. I stać mnie na mleko sztuczne, nie myślę wersją ekonomiczna, myślę bardziej kategoriami zaspokojenia największej potrzeby dziecka - bliskości i pożywienia na raz. Do tego pożywienia, którego nie wyprodukuje Wam żaden koncern, bo żadne mleko nie dostraja się automatycznie do potrzeb dzidzi, kobiece owszem. To po prostu inteligentne pożywienie.

To największa bzdura jaką czytałam :D Faktycznie poziom kultury osobistej i wykształcenia ma wpływ na to czym się karmi dziecko. Znam matki i dzieci z niedożywieniem, karmione cyckiem, ciągły płacz, spadek wagi - tu poziom wykształcenia odegrał kluczową rolę - pierś była najzdrowsza i niezastąpiona
;-)

zarunia duże też piękne, ja muszę wszystko skracać dla Ciebie za małe..ehhh co za życie:-D
Drogie Panie ide robić mężowi kolacje od 5 rano dopiero zjeżdza do domu dziś zapiekanka makaronowa z serem i szynką:tak:
Teraz będą ujawniać się dziewczynki bo troche ich u nas mało:-)
Patrycja jak się czujesz???

O to podobny wzrost, bo ja 176cm. Zarunia, a jaki masz rozmiar stopy? Bo ja też wielkostopna :-p

W ogóle to padam na twarz, prawie wszystkie szafy ogarnęłam, ale zostały mi 2. Nie mam już sił i się ledwo wyprostować mogę. Zaraz małża poproszę, żeby wyniósł 3 kartony dupereli na strych.
Nie spodziewałam się, że tyle ciuchów wywalę. Wielki worek do caritasu i drugi do śmieci. Masakra, a w szafie jaki prześwit.
No, miałam rację, że nie mam co ubrać :-p

reklama
Do góry