reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
zarunia a ile masz wzrostu?

ja mialam pompe reczna aventa i tez bylam bardzo zadowolona. dla biustu to tak jak chyba heven posala - ulga. a i sam fakt, ze reczna nie byl jakis mega meczacy.
jesli jakas bede kupowac to dokladnie taka sama jak mialam. ale ogolnie nie zamierzam kupowac teraz w ciazy. raczej poczekam az sie Dzidzia urodzi i jesli poczuje potrzebe posiadania to wtedy kupie. i tak nie jest to cos uzywanego od pierwszych dni. przynajmniej w moim przypadku.

a ja przymierzylam moja ulubiona kurtke taka lekko zimowa i o dziwo sie dopinam. szok. bylam pewna, ze za chiny w nia nie wleze. ale widac mimo wielkiego juz brzucha reszta schudla na tyle, ze calosc jest podobna :-D

Aga90, powiem Ci tak - podczas karmienia patrzenie w oczy dziecka było dla mnie magicznymi chwilami. Ja od Igorka wzroku nie mogłam oderwać. To było coś pięknego!

Sealpup, co do diety to są kobiety, które niestyty muszą na niej być. Ja byłam tego przykładem. Jak zjadłam coś słodkiego lub smażonego to Igor przez całą noc męczył nas i siebie okropną kolką. Ale za to jak szybko schudłam. W 4 miesiące 16kg:-)

Z@t nie do końca się z Tobą zgadzam. Sztuczne mleka nie powstały jedynie dlatego, żeby koncerny farmaceutyczne zarabiały. Z@t nie wiem skąd u Ciebie taka opinia, że każda kobieta ma pokarm. Nie każda, bo z niejedną taką mamą się spotkałam. Albo jest go mało. I przez kilka dni taka mama będzie słuchała płaczu głodnego dziecka? To nie tak. Uważam, że bardzo dobrze, że takie sztuczne mleko jest. Mi pokarm zaczął zanikać po 6 miesiącach.
A co do piersi... Pół roku po skończeniu karmienia zajęło mi doprowadzenie ich do pełności i jędrności jak przed ciążą.

Zarunia, wielkość piersi absolutnie nie ma znaczenia przy karmieniu i ilości pokarmu:-)

krropelka wzrostu mam 178cm :)

Anulka
wiem, że wielkość przy karmieniu nie ma znaczenia ale tak się cieszyłam, że chociaż podczas ciązy będę taka fajna piersiasta a tu klops :-D

Patrz zarunia, to ja mam Twój wzrost bez tych 5 cm. No i też na cycki liczyłam, a tu, że tak powiem, klops. Chyba, że jeszcze się obudzą. Zrobiły się jedynie pełniejsze. :-)

reklama
Do góry