reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

KasikP nawet nie pytam,ale jest tak syte,że nie wiem kto to zje...bo my we trzech nie damy rady!!!!

ja mam nr stopy 40......a o rosnących stopach też słyszałam.....moja siora po ciążach ma nr większą stopę

reklama
No właśnie poszperałam po necie i owszem istnieje opcja większej stopy w ciąży:)

Tatuś mojej fasolki własnie mi napisał, że cała paczka marcówek to plotkary:-D a to dlatego, że jak z Wami gadam to nie reaguję na smsy od niego:-D

kosci w stopach sie nieco rozchodza wiec moze troche wzrosnac i rozmiar i szerokosc stopy.

ja mam male stpy jak do wzrostu, bo 39 w porywach do 40. ale mam inny stopowy problem. bo mam stpe szeroka i wysoka w podbiciu wiec mimo w sumie normalnego rozmiaru wiele butow jest dla mnie nieodostepnych. a juz balerinki to koszmar. niedawno odkrylam jeden model butow idealnych dla mnie i teraz bede co jakis czas kupowac jedna pare. poki co mam czarne i czerwone ;). wszelakie inne odpadaly albo juz w sklepie albo teraz leza w domu i tyle.

moj M szykuje Filipa do snu i chyba zaraz potem wkoncu go zmolestuje, bo on biedny wyposzczony a mnie wkoncu naszla chec ;-)

Cały dzień mnie nie było, ale kupa roboty i załatwianie z tą szkołą... zaraz po powrocie były urodziny mojego Jurka, tort i wizyta mojej ulubionej knajpie z sushi :)
Zarunia
, daj parę cm ;) bo ja mam wzrostu tylko 164cm więc niska jestem... no i stopa 35-36 w zależności od butów (szpilki zwykle 35 i mam przez to problem z butami, większość fajnych modeli rozpoczyna się od rozmiaru 36)... co do biustu to mi urósł bardzo dużo, już od początku ciąży piersi nabrzmiały, wyszły niebieskie żyłki i swędziały troszkę. Z małej miseczki 'b' mam już dość pełne 'c'...

Widziałam temat karmienia piersią... ja nie oceniam innych, każda z nas musi sama zdecydować, czy chce karmić piersią czy nie, a i tak może być, że te co chcą nie będą miały pokarmu i tak będą musiały się na butlę przerzucić... Mi nie przeszkadzają mamy karmiące w miejscach publicznych bo to naturalna sprawa, nie mówię, żeby się rozbierać od pasa w górę i paradować z biustem, karmiąc niemowlę prawie nie widać piersi, można się pieluszką zakryć, nie krępuje mnie gdy widzę coś takiego na ulicy, choć nie wiem jak sama będę się z tym czuła. Jeśli będę mogła to chciałabym karmić piersią, po 1. mój pokarm jest zawsze gotowy i w odpowiedniej temperaturze, po 2. moja zbilansowana dieta sprawia, że daję dziecku wszystko czego potrzebuje, po 3. ja niestety traktuję mleko w proszku jak zupki w proszku... Już kilka afer było, że w mleku znalazły się jakieś toksyczne substancje, ja wiem co jem i wiem, co przez to może znaleźć się w moim pokarmie. Moja przyjaciółka 9 miesięcy karmiła i cały czas była na diecie bo mała miała alergię niemal na wszystko. Wyrzeczenia, wiem, ale schudła po porodzie bardzo szybko i leczyła swoim pokarmem alergię dziecka. Takie mam zdanie, ale szanuję Wasze zdanie i każda z nas ma prawo eksploatować swoje piersi tak, jak uważa :)
Ale urodziny miał ten mój ... dostał wymarzony prezent, poszliśmy na super sushi i był pyszny tort :) chyba 5000 kcal dzisiaj zjadłam :)

heven co produkujesz na obiadek?
Ja jutro zrobię jajko sadzone, ziemniaczki z koperkiem i mizerie :tak: Oczywiscie dla męża żółtko musi byc płynne a dla mnie jajko wysmażone z 2 stron, ze względu na moją toxo.

reklama
ana wpadniesz osobiście po te centymetry czy wysłać gołębiem?:-D
ze szkołą wszystko udało się załatwić??
Rany ale jestem podatna na Wasze smaki.....
Najpierw Iman z pomelo, potem Patrycja z jabłkami pieczonymi i teraz ana z tortem ...... :-D

Do góry