reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
O matko... Nadrobiłam was... 5 stron musiałam przeczytać, taka produkcja, a praca leży i czeka;-)

Żgutek, żadne tam śpiochy. Ja jestem na nogach od 6-tej:-) Rano myk na badanie krwi i do pracy.
Ja do fryzjera umówię się, jak wrócę z urlopu. Tak, tak, kochane, za dwa tygodnie brykam:-)

Krropelka, ja też nie wyglądam na swoje lata, to wiem. I też każdy zdziwiony jak mówię, że mam 38... Miłe to, prawda?

Co do migdałów, to w pierwszej ciąży był to dla mnie ratunek na zgagę. Cudo:-)

Kasia, super, że wieści dobre, gratki.

Mój syn wczoraj na usg doznał szoku! „Mamo, dzidzia podskakuje!!!”

Anulka marcowa no mile mile :-). tutaj u lekarza, w urzedach, aptece czy nawet w sklepie jak sie ma elektroniczna karte klubowa to zawsze pytaja o numer personalny. po tym identyfikuja czlowieka. ten numer zaczyna sie od roku. zawsze jak mowie 77 to jest chwila ciszy po czym pytaja 87? a ja niestety musze zaprzeczyc ;-)
mdli mnie dzis koszmarnie... ble. czasem mysle, ze miloby bylo sie spotkac z porcelana moze by ulzylo... a tak mdli mdli mdli i mdli. z rana do wieczora. niejedzenie nie pomaga i jedzenie tez nie pomaga :crazy:

Hej dziewczyny. Podobno mam ciążowy nieżyt nosa i może ustąpi albo męczyć będzie do marca... zapisalatmi coś na sterydzie ale będę brała tylko jak już na prawdę nie będę sobie radzić z tym katarem.
Witam nowe mamusie. Coś mi się wydaje że na porodówce będzie tłok :)
Heven ja myślę jak ty,bliznieta nas wyprzedza :)
Kasienka a to pierwsze?

chyba sie pochlastam.. otworzyłam nowe okno..odpisałam na każdy post i co? zamknęłam sobie:crazy:

Kasik - ważne, że z dzidziusiem wszystko ok, choć ja nie cierpię lekarzy mruków..nigdy nie wiadomo o co im chodzi i czy sie cieszyć czy martwić

kasienka - witaj.. napisz kilka słów o sobie

heven, mam odentycznie..czuję się jak pasztet, tymczasem wszyscy twierdza, że "kwitnę"

ja dzis mam mega stresowy dzień i właściwie noc..jestem u teściów na wakacjach, mąż pracuje, został w domu..poszedł na piwo wczoraj i do dziś do 11 cisza.. myślałam, że na zawał zejdę.. już widziałam siebie, jako wdowę z dwójką dzieci.. a jemu się telefon popsuł i do pracy dotarł o 11, bo wczoraj poszalał i pomieszał alkohole - faceci to jednak bezmózgi, sory, ale mam takiego na niego nerwa..ile się namartwiłam to tylko ja i moje dziecko wie..
Patrycja - zerknęłam na naszą liste.. całkiem już jest spora.. jednak miesiące wakacyjne urodzajne w brzuszki :-)

chciałam zapytać warszawskie mamy, w których szpitalach planujecie poród?

Hej Kobietki:-)
..nie nadążam za Wami, szalone jesteście oczywiście w pozytywny sposób. Fajnie że tu trafiłam:-)
U mnie nic nowego...praca...wizyta u gin...wszystko w normie..14tc, Dzidziuś ładnie się poruszał i wiadomo łezka się ze szczęścia zakrecila. Na następne podglądanie mam za 4 tygodnie a Wy chodzicie częściej jak wszytko przebiega ok? Dziś wcześniej w domku to coś trzeba upichcić..może lasania:-/...
Pogoda beee wiec i ja nie czuje się najlepiej:-(
Trzymajcie się Kobietki! Spokojnego popołudnia!!

Anulka marcowa no mile mile :-). tutaj u lekarza, w urzedach, aptece czy nawet w sklepie jak sie ma elektroniczna karte klubowa to zawsze pytaja o numer personalny. po tym identyfikuja czlowieka. ten numer zaczyna sie od roku. zawsze jak mowie 77 to jest chwila ciszy po czym pytaja 87? a ja niestety musze zaprzeczyc ;-)
mdli mnie dzis koszmarnie... ble. czasem mysle, ze miloby bylo sie spotkac z porcelana moze by ulzylo... a tak mdli mdli mdli i mdli. z rana do wieczora. niejedzenie nie pomaga i jedzenie tez nie pomaga :crazy:

Ja może nie mam aż takich mdłości ale za to zgaga mnie wprost dręczy no i zaparcia czasami i lekarz mi poleca picie na to ziół i znalazłam takiej firmy Baby Med albo Mama Med, czy Baby i Mama med, nie pamiętam nazwy. Ale zastanawiam się nad spróbowaniem tego, tylko nigdzie nie znalazłam żadnych opinii na temat tego produktu...

reklama
Kradz no kurcze zdradziłam się he he z tym wordem, na pamięć nie narzekam w sumie chociaż w ciąży jeszcze większy roztrzepaniec . Ale pamiętam co mniej więcej kto napisał

Nowaewa ale właśnie nie wolno tych migdałów jeść J, a na zaparcia suszone śliwki, otręby, suszone figi (któraś o figach pisała że skuteczne), jeszcze pomaga picie oliwy z oliwek 3 razy dziennie taki kieliszek z sokiem albo sama naprawdę skuteczne, a z apteki laktuloza

Kasikz , Anet gratuluję wizyty

Kasienka witamy

U mnie też zimno leje do tego nie mam wody miała być o 14 jest 15.30 i dupa nie ma wiec gotuje na mineralnej nie mam wyboru

Anulka kochana no dobrze niespiochu Ty :-) fajna reakcja synka, mmm tak czytam o tych co maja dzieci super takie dzieciatka i ich reakcje na kolejne malenstwa, to moje pierwsze i chyba jako pierworódka jestem najstarsza tutaj he he ale luzik odmladzamy się . 2 kg straszne he he ja to samo ale słuchaj pojdziesz siusiu i już pol kilo mniej ha ha

Kropelka fajnie jak tak odmładzają ja póki co to też słyszę że mam 26 lat ha ha

Do wieczora idę pichcić obiad

Ostatnia edycja:
Do góry