reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ana, ja mam alergię na kurz i pleśń niestety, to właściwie wszędzie jest przecież. No i tak. Można brać allertec, zyrtec, leki z loratadyną. No i ja mam ponadto astmę, więc jeśli leki biorę tylko w wyjątkowych sytuacjach, to gin pozwolił mi brać te moje. A mam Flonidan tabletki i wziewny Ventolin. Powiedział, że skoro i tak to mam zalecone, to nie mogę przerywać kuracji. Brałam może ze dwa razy, bo czuję się całkiem dobrze. :)

reklama
Krropelka najlepszego z okazji osiemnastki :-)
Atka76 witaj gratuluję trzymaj się i wielki szacun, kłaniam się do kolan pełna podziwu
Trzymam kciuki kasikz, trzymam kciuki
Miłego dnia
koniec przerwy wracam pracować

Natalia to bardzo miło, że tak się stara przyjemnie dla Nas, mój też chodzi ogląda brzuszek pogłaszczę w ogóle dba o swoją brzuchatkę, jestem jeszcze bardziej szczęśliwa teraz. No tak zmiana wody to czasem bywa uciążliwa ja jedynie mam blokadę … ale śliweczki, otręby działają. No przynajmniej drugi nie śpioch dzisiaj z Ciebie he he.

Cesarki też bardzo bym nie chciała jak będzie mus to będzie, wiem że mój lekarz jest w niej mistrzem ale jednak jeśli ominie Mnie to „szczęście” wole się pomęczyć najwyżej będę krzyczeć i ściskać męża za rękę
Witamy Atkę kurcze patrzcie dziewczyny jaki poczytny jest nasz wątek J co się dziwić same fajne kobity

Konwalianka kochana jakie niewidoczne coś Ty ja też tak myślałam wcześniej zwłaszcza że moje długaśne bywają za co boje się że bana dostanę he he. Wybaczcie proszę J Buziaki

Powiem Wam że ja to sobie czytam i w wordzie do was po kolei piszę he he co robi nałóg z człowiekiem??? Ha ha

Nowaewa współczuję zgagi ale nie jedz tylko migdałów ja wiem że czasem je polecają ale mają amigdalinę która rozkłada się na cjanki.

dobra doczytałam do 433 strony :szok: reszta póxniej bo już mnie kregosłup boli :-D

kobita...spoko ja też 3,5 na plusie... taki mój urok w każdej ciąży... staram się zdrowo odżywiać i tyle ... waga nie jest najważniejsza, już się tym nie przejmuję, pragnę tylko zdrowego i żywego dziecka reszta zajme sie później :tak:

heven, sunajka, roni - gratulacje dobrych wieści :-) Roni nie doczytałam jeszcze jak Pappa czy już odebrałaś? doczytam póxniej ale wierzę, ze ok :)

elżbietka lekarz się zna najlepiej jak mowi że nie ma czym się martwić to nie ma :happy: ciesz się ciążą kochana na pewno wszystko będzie ok :)

kartagina, nowaewa, anet, mamaMATIEGO witajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

heven co do kolacji za ciepłej - czasami mam jednak wrazenie, ze te nasze chłopy mają większe jazdy ciążowe od nas:-D

Roni - dziewczyny tyle drukują, że też mam wrazenie, że jestem niewidzialna :-D ale nie jestem w stanie tak często pisać i przede wszystkim czytać.... ciężko nadrobić taka ilość :-D

Anulka też nie doczytałam jeszcze ja Pappa czy masz już wynik... ale mam nadzieję ze ok :happy2::happy2:

kartagina współczuję konieczności leżenia, to musi być naprawdę trudne dla Ciebie, tym bardziej ze w domu taki maluszek, którey nie wszystko jest w stanie zrozumieć... super, że masz fajnego wspierającego męża... razem najłatwiej przejść przez trudności :happy2: i tak jak micela pisze... zaraz święta i marzec :happy2: a my tu trzymamy &&&&&&&&& za Ciebie i fasolkę i mam nadzieje, że umilimy Ci ten trudny czas :-):-):-)

Noooo dobra to narazie tyle...:-D reszta później jak dam radę!!!!

Buziaki kochane i miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!:-D

Hej witam sie i ja w ten ponury dzien:(mam dzis dola...czuje ze opadlam z sil...zaprowadzilam.swojeg trzylatka do przedszkola a on nie chcial sie odemnie odkleic sciskal mnie za szyje i ryczal ze nie chce bawic sie z dziecmi w koncu pani. Przedszkolanka wyrwala mi.go z rak i zabrala wrzeszczacego do sali....myslalam ze i ja sie rozkleje....kurcze trudne.to jest chodzi dopiero drugi tydzien i drugi raz zrobil taka dzika awanture ale jak.go odbieramy to jest szczesliwy..... Juz mam do odbioru dzien do d....

Witamy się z początkiem 16 tygodnia ;-)

I znowu nowa Mamusia, witaj Atka :-) To chyba pierwsze potwierdzone bliźniaki na naszym wątku - więc będziesz Bohaterką, właściwie już jesteś z taką gromadką - chylę czoła :tak::tak::tak:

Natalia, ja też mam stracha przez wszelkimi zabiegami, brrr aż mam ciarki na samą myśl :szok:

Nowaewa, Krropelka na mdłości polecam imbir (koniecznie świeży) zdecydowanie. Pomógł mi bardzo - wkrajałam plasterki do wody, a dziewczyny dodawały do herbaty. Pomaga też na wzdęcia.
Zdecydowanie ze swojej strony nie polecam mięty, bo u mnie właśnie spowodowała spotkanie z porcelaną. Mała ilość migdałów nie zaszkodzi, choć mi nie pomagały na mdłości. Na szczęście zgagi nie miałam.
Na zaparcia śliwki i jeszcze skuteczniejsze figi suszone.

Żgutek, a ja myślałam, że ty masz taką pamięć, że wiesz co komu odpisać. Spryciula! :laugh2:

dzien dobry..
kurcze..jakoś przebić się nie mogę..mam wrażenie, że moje posty są niewidoczne.. :rofl2:
:) Nie jestes w tym sama. :)

Witam, ja tez mam dzien do d... wiec rozumiem cie kobita. Nie wyspalam sie, boli mnie glowa, zimno mi i w ogole zle. I nie mam nic ciekawego do powiedzenia, wiec czytam i tylko lajkuje.

Dzień dobry;-)
&&&&&&&&&&&& za wszystkie dzisiejsze wizyty !!!!!
Co do testu Pappa ja się nie znam lekarz powiedział że w pakiecie z usg robi i test więc zrobiłam. Każdy lekarz widać inne ma podejście, to moja pierwsza ciąża w następnej będę mądrzejsza.
Anulka będzie dobrze kochana i już;-)
Ana oby na katar lekarz pomógł.
witamy nowa mamę marcową:-)
U mnie tez dziś szaro buro ehhh ide ogarnąc chatkę buziaki marcóweczki

reklama
o, to dziś jakiś dzień do bani...
rano myślałam, że mózg wyrzygam. ale skończyło się na żółci.:baffled:
później około 9 się połozyłam, godzinkę podrzemałam. wstałam z bólem głowy i zimno mi. i wogóle jak zmierzyłam ciśnienie, to wyszło 140/85, a tetno ok 90. jak na mnie to masakra jakaś, bo u mnie w standardzie 90/60.
no nic. apap łyknęłam i jadę troszkę popracować.

Do góry