reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Witam się;-)
ja po nocce spałam zaledwie 3 h gorąco okropnie i bardzo mam napięty brzuch...
i taki gorący nie dam rady tak pracować więc idę dziś na 15 do lekarza..
Poproszę o potwierdzenie ciąży i l4 bo w mojej branży i na moim stanowisku
to stres może zrobić krzywdę dziecku a nie będę ryzykować
Witam wszystkie nowe marcowe mamy :) ja z suwaczkiem poczekam do serduszka
Tableke jak najbardziej jestem za :-) mam termin na 19 marca
zresztą dzis gin mi potwierdzi

Ostatnia edycja:
zgadzam się z sabriną - najlepiej założyć nowy wątek i tam stworzyć taką tabelę.. ja się do końca nie znam....

Elżbietka WITAJ!!!:happy::happy::happy:

fajnie nowe mamuśki! witam!!!!

Ja mam termin na 8 marca:)

I jednak jestem chora;((( martwie sie czy to nie wpłynie na fasolkę, dzis leze, mąż wziął wolne w pracy podstawia mi pod nos jedzenie i picie z czosnkiem z miodem, sok z porzeczek i tak wkólko.... juz troche mi nie dobrze od tego picia, ale ciesze sie ze został bo opikuje sie synem a ja moge odpoczywać cięzko byłoby zajmowac sie małym ale juz jutro wolnego nie moze wziac wiec musze sie wykurować....

A czy mi się wydaje ze jest troche marcowych mamusiek z wrocławia?? fajnie bybylo miec juz tabelkę kto jest kto z jakiej miejscowosci i na kiedy termin...nie mam sił dzis tego robiv;(

A widzice moje suwaczi??

Hej :-)
o ciąży wiem już od 2 tyg. ale do dzis neidowierzam w to szczeście :-). 4 lata starań tym razem. i tak cudownie niespodziewanie udało sie :-)
@ mam bardzo nieregularne i jest prawie 3 tyg różnicy w wieku ciąży pomiędzy @ a USG.
bHCG bardzo szybko było wysokie, 13 dni po zapłodnieniu było ponad 400, 2 dni później juz ponad 1000. wiec mam nadzieję, że tym razem dotrwam do 40 tyg :-)
Filip baaaardzo czeka na rodzeństwo. tzn jeszcze nie wie, ale modli się o siostrzyczkę już bardzo długo :-)
u gina byłam, ale nie badał mnie. na usg byłam w sobotę, widziałam maleńki "przecinek" i widziałam serduszko bijące - 5t4d wg USG.
stresuję się i boję, bo mam jedną stratę za sobą.
objawy powoli się pojawiają: delikatne pobolewanie piersi (nawet nie non stop), widoczne żyły na piersiach i inna ich konsystencja. brak apetytu i ochoty na jakiekolwiek jedzenie. co zupełnie nie idzie w parze z głodem, który odczuwam. sikania częstszego za bardzo nie mam, może trooooszkę. ale w poprzednich ciążach też sikałam z normalną częstotliwością.
dziś z okazji ukończenia 6 tyg - pierwsze wymioty zaliczyłam
według USG termin mam na ok 9-10 marca.
biore duphaston i kwas foliowy.
od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch, co zwiększa niepokój :/

Ostatnia edycja:
elżbietka - kiedy miałaś ostatnią @ ?? Ja równiez mam cykle baaardzo rozregulowane i długie... teraz ostatnią @ miałam 19 MAJA ... a owulację ok 25 czerwca!!! .... ii gratuluję wystaranej fasolinki :-)

15 maja. aczkolwiek nie wiem czy nie wywołaną zmianą klimatu, bo dzien wcześniej przylecieliśmy do USA. owu nie mam pojęcia kiedy była. wyjątkowo sie nie zorientowałam. ale licząc wg wieku ciązy na USG, to ok 15-17 czerwca.

heh moje znajome miały przewaznie regularne cykle to ja czułam sie zawsze jak odmieniec cykle po 40 dni a czasem nawet po 60 dniach musiałam wywoływac@ bo inaczej nie wiadomo czy sie miała zamiar pojawić.... widze ze jednak nie jestem az takim odmiencem i nie tylko ja miałam problemy z @

Fajnie was miec;)

reklama
Cześć laseczki, trochę mnie nie było...ale miałam ostatnio urwanie głowy... Wczoraj robilam bete - 1354,9;)) a jutro ide do ginekologa... Ale się stresuje.... Dziewczyny, czy wam tez tak wybulilo brzuch??? Jakoś dziwnie mi z tym... Z moja córeczka widoczny miałam kolo 5 miesiąca i teraz czuje się jak bym wlasnie na tym etapie była....

Do góry