reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Podniosłam się w końcu i robię klopsiki w sosie pomidorowym ;)
Ból głowy trochę ustąpił, na szczęście.
Co do przytulanek moje chęci chyba nawet wzrosły, więc co do czego nie narzekamy.

reklama
Ja seks bardzo lubię, ale powiem wam, że czas starania się o dziecko jakoś mnie "zmęczył". Seks na żądanie, bo akurat płodne dni itd, to po pewnym czasie zabija romantyzm... Kiedyś mogłam się kochać co 2-gi dzień, a teraz... Szkoda gadać... Może będzie lepiej... Gadżety leżą w szufladzie i się kurzą...:baffled:

Ja też seks lubię ale zdarzyło się że pobolewal mnie brzuch po, dlatego do zbliżenia dochodzi raczej rzadziej. Może się poprawi w II 5trym :)
Anulka marcowa ja też odliczam do czwartku :) :)
Ja dzisiaj popełniłam zbrodnię i pierwszy raz od wielu lat zjadłam kanapkę w mc donaldzie... będę skarcona przez mojego J ;) alw trudno, czasem trzeba zaspokoić apetyty, nawet te najdziwniejsze ;)

Czy słyszałyście, że w ciąży powinno się spać tylko na lewym boku ? Spanie na brzuchu z wiadomych przyczyn odpada, a spanie na prawym boku i plecach odpada z powodu ucisku na żyłę przez co dziecko dostaje mniej tlenu i substancji odżywczych.
Ciągłe spanie na jednym boku jest trochę przerażające...

O tym lewym boku to wiem i rzeczywiscie jest mi dobrze ale na.plecach tez mi wygodnie wiec spie najczesciej na plecach na prawym mi slabo wiec rzeczywiscie moze.cos sie tam.uciska. dzis w sklepie.zobaczylam piekne kolorowe pieluszki tetrowe....no i kupilam:)generlanie bylam przeciwniczka kupowania tak wczesnie rzeczy dla malenstwa ale nie moglam sie powstrzymac tylko mialam.dylemat czy wiecejniebieskiego czy rozowego....i wybralismy z niebieskim zobaczymy czy trafilismy:) wizyta za 3dni... bedzie juz praiwe 15 tydzien wiec moze poznamy plec

Witajcie :-)

Spróbowałam przeczytać wszystko co napisałyście ale nie dałam rady :-p

Jutro mam wizyte USG w końcu :-). W sobotę byliśmy na naukach przedmałżeńskich. Troszkę sobie posiedzieliśmy(od 9-17.30) Kolejny i ostatni dzień nauki w najbliższą sobotę.

Ustaliliśmy w urzędzie datę ślubu na 4 października :)

kradz ja tez jestem/bylam z tych gotujacych. nie lubie gotowcow czy na swieta czy na codzien. a rodzina mojego M, ktora tu mieszka dosc licznie, raczej nie specjalizuje sie w kuchni polskiej. niektorzy to sie nie specjalizuja w zadnej w sumie ;-).
a swieta do tej oory tak wygladaly, ze pieklam i rozwozilam makowce a na mysl o calej reszcie rodzinka sie slinila (salatka, pierogi, serniki czy miodowy przekladaniec). niesposob byloby zrobic dla wszytskich wiec tylko Ci co spedzaja z nami Wigilie maja szanse skubnac cos wiecej.
tez mieszkam na 3 pietrze, bez windy. jak wleze do gory to czlapie odrazu na sofe zeby oddech zlapac. i tak sobie mysle. jesli ja dzis tak sapie to jak ja bede wlazic na te schody z wiekszym brzuchem??!!

Współczuję Wam dziewczyny tego chodzenia po schodach. Na szczęście mieszkamy w domu, więc nie muszę się wspinać. Ostatnio wchodziłam na 4piętro i myślałam, że padnę...

micela, kradz, to będziemy się bardzo podobnie rozpakowywać. :) Lekarz mi wpisał do karty datę porodu między 5 a 9 marca, a i tak pewnie Bobas się pojawi, jak mu się zachce. :-D

kradz, kupne to ja akceptuję jedynie paszteciki z kapustą i grzybami w Tesco, no takie dobre, dwa dzisiaj kupiłam, mniam. I też wszystko wolę sama robić, smak zupełnie inny, a przede wszystkim - wiem, co jest w środku. :)

Tak kusicie tymi grzybami, że wyciągnę chyba mojego jak przyjedzie pksem gdzieś blisko. :) No i zjadłabym pierogi ruskie, w piątek nalepię, mam ochotę. :p

Madwa,
jeśli chodzi o seks - z nas są takie niewyżyte dzikusy, że teraz moglibyśmy cały dzień w łóżku spędzić. Jedynie męczę się szybciej i już nie mogę "cztery razy po dwa razy". :-D

Krropelka, ja też sapię jak szalona, ale to zależy od pogody głównie i ogólnego samopoczucia danego dnia. Też mieszkam na trzecim :)

Anulka, no to sympatyczny dzień dzisiaj masz :)

Ostatnia edycja:
reklama
rurka tak to jest że mamy przeżywają więcej. Choć słowa mamo nie chcę do przedszkola pewnie też padną. Ja pamiętam jak moja dwa tygodnie chodziła super z ochotą do przedszkola jak zaczynała swoją przygodę jako trzylatek, a potem tydzień ryku, scen kładzenia się na podłogę wtedy dopiero się ryczeć chce. Na szczęście po kolejnym tygodniu histerii jej się odmieniło.

Co do wątpliwości czy sobie poradzi nie mam jest zdolna, do każdego zagada. Zaczyna sama czytać, dodawać, interesuje się wszystkim. Myślę, że rozwinie się jeszcze. Chodzi mi raczej że szkoły nie zawsze są tak przygotowane jak powinny. Czasem są klasy mieszane, teraz do przedszkola też chodzą dzieci z 2008 r.i pójdą z nią do szkoły. Wiadomo dzieci są różne to siedzenie w ławce, w przedszkolu mają możliwość położenia się na dywan, porobienia tego co chcą. Pożyjemy zobaczymy.
Do przedszkola mamy blisko jest po drugiej stronie ulicy, widzę je z okien. Opieka fajna i wiem jak zaprowadzę o 8 to po 14 sobie ją odbiorę. Szkoły zajęcia mają różnie i zdecydowanie krócej, nie ma takiego komfortu czasowego.
Dziś miałam otwarte okno i słyszałam dosłownie wrzeszczące, drące i płaczące dzieciaki z grupy maluszków, całą nową mają teraz dosłownie :szok:, współczuję przedszkolankom.

Do góry